Dodaj do ulubionych

winety liberec praga

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 20:52
witam wybieram sie do pragi z noclegiem w libercu(babylon) czy
potrzebuje zakupic winiety, i jak najlepij sie posruszac po pradze
autem przez jeden dzien co warto w jeden dzien zobaczec
Obserwuj wątek
    • Gość: TOMASZ Re: winety liberec praga IP: *.aster.pl 28.12.07, 23:57
      Ja takze jade jutro do Pragi przez Liberec nocujac w Babylon.
      Mam pytania:
      - trzeba bylo kupic winety?
      - jak bylo w Babylon?
      • hepik1 Re: winety liberec praga 29.12.07, 07:26
        Wystarczy spojrzeć na mapę a tych w internecie dostatek.
        Tygodniowa kosztuje 150 koron czyli niecałe 20 pln.I po co robić problem?
        Przy okazji:
        W Czechach za brak winietki potwierdzającej opłatę za korzystanie z autostrad kierowca zapłaci mandat w wysokości stu tysięcy czeskich koron.

To równowartość ponad 14 tysięcy złotych.

Tyle samo zapłaci kierowca, który ma nadal nalepioną na przedniej szybie pojazdu nieważną winietę, albo nie posiada - sprzedawanego wraz z nią - kuponu kontrolnego potwierdzającego, że właściciel pojazdu jest nabywcą nalepki.

Czeska policja, a także straż miejska i służby celne mają prawo pobrać na poczet mandatu kaucję, mogą w tym celu także "zaaresztować" samochód.
        • hepik1 Re: winety liberec praga 29.12.07, 07:35
          Poprawka-200 koron a od nowego roku 220.
    • Gość: Anka żadnych winiet nigdy nie kupowaliśmy IP: *.chello.pl 30.12.07, 19:32
      przeżyliśmy 2 kontrole policyjne na Słowacji, jedną w Czechach i nikt nigdy
      nawet nie zapytał o śmieszną winietę. A że jeździmy często to teraz nawet nie
      opłaca mi się kupować winiety skoro wyjeździliśmy już równowartość z 2-3
      mandatów za jej brak. Nie wiem skąd taki strach prze Policją????
      • Gość: Maciek Re:Jeśli winieta jest wymagana, lepiej ją kupić IP: *.chello.pl 30.12.07, 21:41
        Policja kontroluje w Czechach i Słowacji winiety tylko na drogach, na których są
        one wymagane.
        Nie warto narażać się na kłopoty (w tym znaczne kary finansowe), śmieszność i
        psuć sobie wyjazd za równowartość nieco ponad 20 złotych. Tak tylko utrwalamy
        negatywne wyobrażenia o nas jako ludziach nieuczciwych, prymitywnych cwaniaczkach.
        • Gość: Anka Zgadzam się z przedmówcą! Ja pisałam jak my IP: *.chello.pl 31.12.07, 21:23
          z rodzinką jeździliśmy....i nie było żadnych kontroli ot tyle..;-))))))
    • Gość: darcokam Re: winety liberec praga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.08, 20:46
      winiet oczywiscie nie kupiłem brak na stacjach i poczcie mieli tylko
      roczne w pradze i tak byłem zatrzymałem sie przy pirwszej stacji
      metra i do starego miasta metrem dojechałem podóż prawie udana ale
      oki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka