18.12.11, 23:36
Błagam doradźcie mi szybciutko jakie są tradycje na chrzciny bo za tydzień pierwszy raz chrzczę.Myślałam,że mam zapięte wszystko na ostatni guzik a dziś chrzestny wylatuje z telefonem czy on ma kupić łańcuszek małej czy chrzestna!!zaniemówiłam.Szatke kupiła chrzestna a chrzestny gromnice,ja kupiłam ciuszki i na mojej głowie goście..co jeszcze??Kupuje się jakieś prezenty?
Obserwuj wątek
    • poli_mama Re: Chrzciny 22.12.11, 09:18
      Łańcuszek może kupić chrzestny w formie prezentu. Szatkę i świecę kupują chrzestni. Ty swojej córeczce nie musisz kupować prezentu:)
    • bejsibejsi Re: Chrzciny 22.12.11, 10:42
      Myślę, że goście sami będą wiedzieć, że wypada kupić maluszkowi jakiś prezent więc o to się nie martw :) Ja jestem miesiąc po chrzcinach, jak jest jedzenie,tort i coś do popicia (nie mówię o alkoholu) to wszystko powinno pójść sprawnie :) Powodzenia.
      • aaliyah_ak Re: Chrzciny 22.12.11, 13:24
        Dziękuje.No ja tortu nie mam,nie pomyślałam nawet ale za to sama robie 2 ciasta.A chrzestnym wyszłam z propozycją,że żadnych prezentów ale możemy złożyć się małej na chodzik bo lepiej się przyda bo łańcuszek będzie leżał a ona robi się ciężka i niech sobie śmiga ;) To dobrze,że nic więcej nie trzeba bo się martwiłam,że czegoś nie dopatrzałam i dopiero mieliby o czym mówić ;) Pozdrawiam
        • djkaaa Re: Chrzciny 22.12.11, 18:28
          Wiadomo, że łańcuszek (z medalikiem) się teraz nie przyda, ale będzie pamiątką od rodziców chrzestnych i założy go na komunie. Ja bynajmniej tak chciałam dla moich córek. Łańcuszki leżą schowane i czekają :) A inne prezenty, typu zabawki już zmieniły właściciela, a łańcuszek zostanie na całe życie.

Ps. A chodzik hmmm bardzo niezdrowy, nie sprzyja on rozwojowi ruchowemu dziecka, ma negatywny wpływ na stawy biodrowe. Chodzik to urządzenie wymyślone tylko dla wygody rodziców, no ale to już inny temat.

Udanej imprezy!
          • bejsibejsi Re: Chrzciny 22.12.11, 19:13
            Też jestem zdania, że złoto jak najbardziej tak. Jeżeli już chcesz chodzik dla dziecka to można za grosze kupić używany. A złoto/ Zawsze będzie w cenie i dziecko będzie miało swoją "małą inwestycje" :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka