Dodaj do ulubionych

czego może potrzebować mój tata???

15.10.10, 10:38
to już miesiąc jak tata nie zyje. Snił mi się 2 razy,i śni się osobom z mojej rodziny,ciocie moje tez czują niepokoj, sniło im sie ze tata narzekał na ubiór do trumny,że był bardzo blady albo że próbował duchem wejśc w mame:( czuje ze tata jeszcze błądzi,modle się za niego,jestem codziennie na cmentarzu.
Jutro jest msza w intencji taty,co możemy mu dać jeszcze prócz modlitwy???
Obserwuj wątek
    • agawyzga Re: czego może potrzebować mój tata??? 15.10.10, 12:23
      Zamów koniecznie msze gregoriańskie, to bardzo pomaga,oraz postarajcie się ty i ktoś jeszcze z waszych bliskich może oddać odpust zupełny za jego dusze, chyba wiesz co to.
      Agnieszka-mama Madzi
      • proy0311 Re: czego może potrzebować mój tata??? 15.10.10, 13:10
        ...może jest coś czego tylko Wy możecie się domyśleć ? Ja wiem że Piotr chciaŁ ode mnie...wyrozumiaŁości i ciepŁa w stosunku do Jego rodziny. Wychodzi różnie...ale on wie że się staram.
        • martens.1 Re: czego może potrzebować mój tata??? 15.10.10, 17:11
          nie mam pojecia co to znaczy odpust zupełny:( prosze o wyjasnienie mi.
          Co do wypowiedzi proy0311 to moze i domyslam sie czego chciałby tata, no napewno pojednania w jego rodzinie mówie tu o mnie ewentualnie o mame,ale nie mam pojecia co chciałby tata od moich ciotek którym się śnił.
          naprawde czasami odchodze od zmysłów jak o tym wszystkim mysle, opłakuje tate tęsknie za nim ale staram sie zyc dalej mam dziecko które mnie potrzebuje,a jak wiem ze tata w taki sposób śni się rodzinie to mnie ściska ze moze nie jest mu tam wcale dobrze:(
          • agalt Re: czego może potrzebować mój tata??? 15.10.10, 17:39
            martens.1 napisała:

> nie mam pojecia co to znaczy odpust zupełny:( prosze o wyjasnienie mi.
            forum.gazeta.pl/forum/w,847,117090237,117095921,Re_czy_wierzycie_ze_waszym_bliskim.html
            Na Twoim miejscu skupiłabym się na tym, jak Tato śni sie Tobie. To, co ma do powiedzenia ciotkom, chce powiedziec im. Jak będzie chcial to powtorzyć Tobie, to znajdzie sposób. A może jego boli to, ze sie zamartwiasz?
            • martens.1 Re: czego może potrzebować mój tata??? 15.10.10, 17:54
              może.Ale masz racje,powinnam myslec o tym co tata próbuje mi przekazać.
              Wiem ze to głupie,ale wolałaym zeby tata mi sie nie snił,zebym o tym nie myslała, potem chodze rozbita i ciezko wziąść sie w garść.
              • agalt Re: czego może potrzebować mój tata??? 15.10.10, 19:17
                Jakby Ci sie nie snił, to bys sie zamartwiała, dlaczego Ci się nie sni. Poczytaj posty tych, ktorzy się modlą o 1 sen, o mozliwość zobaczenia choć przez chwilkę..
    • anna.wasil Re: czego może potrzebować mój tata??? 15.10.10, 22:01
      Bardzo mi przykro że straciłaś Tatę,wiem co czujesz ja przeżywałam to 6 miesięcy temu.
      Może to głupie co napiszę,ale oglądałam kiedyś program i tam wypowiadała się córka ,której śniła się mama.Była nie zadowolona że do trumny nie założono jej halki.Kobieta wzięła tę halkę i spaliła nad brzegiem jeziora lub rzeki.Sny ustały.Może pochowaliście Tatusia w czymś czego nie lubił?Ja nie pozwoliłam założyć krawata,mój Tatuń ich nienawidził.
      • martens.1 Re: czego może potrzebować mój tata??? 16.10.10, 11:35
        mój tata zmarł za granicą,tam jakiś czas temu wywiózł sobie garnitur i w tym został pochowany,dopiero potem pomyślałam ze ma nowszy ładniejszy w szafie.
        Dziękuje wam za odpowiedzi.
        • martens.1 pytanie 16.10.10, 11:36
          czy wiecie co robi sie z rzeczami osobistymi zmarłych??? nie miałabym sumienia ich wyrzucić:(
          • agawyzga Re: do martens 16.10.10, 13:46
            Pytałaś co to odpust zupełny, to modlitwa i taka darowizna za zmarłego, jakby odpuszczenie jego grzechów, wystarczy spowiedź,komunia święta, modlitwa ojcze nasz,wierze w boga i w intencji Papieża...
            Wiem,ze warto wiem,może kiedyś o tym ci opowiem ale wiem ze w modlitwie i w odpustach jest wielka silą..Ogromna siła i wielka pomoc dla naszych bliskich !!!.więcej poczytaj w internecie, tam będą szczegóły i warunki .
            Pozdrawiam gorąco.
            Agnieszka-mama Madzi
    • margolka-and-more Re: czego może potrzebować mój tata??? 16.10.10, 23:10
      Czasem myślę, że Oni tęsknią po prostu, jak my........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka