agawa43 11.02.11, 19:40 www.youtube.com/watch?v=vi-oWtpPmQ0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fruzelina56 Re: Tęsknię 11.02.11, 23:15 naprawdę tytuły nie do przyjęcia,słowa też.Ja wciąż wierzę w spotkanie a słowa pierwszego utworu wywołały u mnie panikę Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Tęsknię 11.02.11, 23:31 to samo poczułam,panikę i rozczarowanie.... Zaczęłam sobie tłumaczyć, że zbyt wiele osób, racjonalnie podchodzących do świata, po doświadczeniu smierci klinicznej i powrocie do nas - podobne miało wspomnienia. To jedno z moich kół ratunkowych w chwilach zwątpienia.Planuję zgłębic ten temat, ale jeszcze nie teraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
proy0311 Re: Tęsknię 11.02.11, 23:39 Dziewczynki dziewczynki...jak wy słuchacie !!! Że się ośmielę zganić (teraz już rozumiecie że młodzież ma ze mną KOSZMAR ) JAK WY SŁUCHACIE !!! i w jednej i w drugiej piosence są słowa " JESTEŚ TAM..." A w pierwszym to nawet jest"DUSZE SĄ WIECZNE.." Autorzy mają rację. Pewnie na plaży ...pewnie pod tym słońcem nie spotkamy się ( a może ?) raczej na pewno nie w tym ciele. Ale Oni tylko nas wyprzedzili...w drodze do TAM.Czekają. Doczłapiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Tęsknię 12.02.11, 11:48 No widzisz, usłyszałam- nigdy więcej i przestałam słuchac. Tylko to obijało mi się po pustej głowie. Dobrze,że czuwasz. Za taką czujność to ja sobie nawet mogę byc młodzież ;-), lekko przechodzona, ale co tam....Kochana jesteś i dobrze,że jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa43 Re: Tęsknię 12.02.11, 14:52 Jak szybko osądzacie. Proy dobrze że zareagowałaś, bo ja nie miałam siły. Nauczmy się słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Tęsknię 12.02.11, 19:37 Miałaś dobre intencje, nie czuj się skrytykowana przeze mnie. Ani osądzana.Przepraszam, jesli poczułaś sie źle. Nadal nie dociera do mnie że tu i teraz - już nigdy. Wypieram to,zakłamuję rzeczywistośc. Mój spokój to chwile, kiedy nie pamiętam co się stało. Udaję,że to nieprawda. Muszę udawać czasem sama przed sobą. Bo tego nie uniosę. A muzyka obnaża uczucia, jakoś rozbiera z tych moich barykad. Wszystkie te piosenki wysłuchałam do końca, i chociaż zrozumiałam przesłanie to w głowie utralił się motyw - już nigdy. Bo chyba nazwał mysl przez którą cierpie teraz najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
proy0311 Re: Tęsknię 12.02.11, 23:01 Przede wszystkim dla Ciebie Agawa to napisałam. Bo rzeczywiście pierwsze wrażenie tych piosenek, szczególnie w połączeniu z wiedzą o Twoim smutku pogłębionym mocno ( o ile tu można mówić o pogłębianiu głębi najgłębszej) zamykaniem się na oczekiwanie TAM. Wiekszość z Nas ucieka trochę w to Tam stąd niosące nadzieje pytania jak te...www.youtube.com/user/ewaroj#p/f/8/AscPOozwYA8 Pozdrawiam Cię Agawa. Pozdrawiam Was dziewczynki. Babcia Proy :) Piotr czy poznasz moje imię (Twoj nick)gdy spotkamy się w niebie ? (oczywiście założywszy że nie trafie w ogień piekielny) A może powiesz " Kto to Proy ? Nie znam... co zrbiłaś z moją Ewką ?" Odpowiedz Link Zgłoś
fruzelina56 Re: Tęsknię 12.02.11, 23:23 jestem pod ogromnym wrażeniem słów utworów przez Was wskazanych.Szczerze mówiąc nigdy wcześniej ich nie słyszałam a może słyszałam i nie wiem.Dzisiaj zakupiłam składankę czterech płyt Ryszarda Rynkowskiego. Słowa utworu Jawa poruszają mnie niesamowicie i w sumie dla tego utworu zakupiłam te płyty. Pomimo tego,że słuchając Jawy łzy płyną i nie jestem w stanie ich powstrzymać,słucham jej jak tylko mogę.Mam ją w samochodzie i podróżuję na jawie dziękuję bardzo za wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Tęsknię 13.02.11, 11:42 Zrobiłam kilka dni temu dokładnie taki sam zakup... To moja mantra teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
agawa43 Re: Tęsknię 16.02.11, 11:57 www.youtube.com/watch?v=ShUESxr8diQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś