Dodaj do ulubionych

porysowany lakier

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.06, 11:09
Proszę o radę jak zatrzeć/usunąć rysy na masce. Jakiś kretyn porysował mi
lakier czymś cienkim, średnio głęboko.
Będę wdzięczna za porady
Obserwuj wątek
    • Gość: kalbi21 Re: porysowany lakier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 07:35
      Najpierw umyj dobrze maskę z brudu ciepłą wodą, przygotuj sobie papierek 2000 i
      na mokro tzn. lej wodę na maskę i równocześnie trzyj papierkiem w miejscu
      zadrapania i okolice. Lakier zrobi się wtedy matowy... następnie musisz mieć
      pastę grupoziarnictą polecam Farecla G3, polerujesz tą pastą i powinno być
      dobrze, no chyba, że rysa jest dość grupa to pozostaje tylko lakierowanko...
      P.S. taniej to wyjdzie jak podjedziesz do lakiernika i ci to zrobi (koszt pasty
      około 40 zł+papier 2000)a za taką małą polerke lakiernik weźmie grosze
      • Gość: ja Re: porysowany lakier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:20
        dziękuję
        • Gość: mike Re: czy z perłowym jest tak samo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 20:42
          ja mam pod klamką rysę na 20cm i pomalowałem ją wodnym pisakiem czarnym
          ale nie jest to dobry sposób - lakier czarna perła
          • Gość: kalbi21 Re: czy z perłowym jest tak samo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 18:47
            polerowanie lakieru przy pomocy paieru 2000, wody i pasty ściernej stosowane
            jest w każdym rodz lakierów! akryl, baza, metalik, perła... Natomiast nie
            usuniesz tą metodą rysy, która jest do podkładu!!! To już należy lakierować taki
            element lub zrobić zaprawkę. Zaprawka niestety może być widoczna...
            • Gość: mike Re: czy z perłowym jest tak samo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 17:32
              rysa nie jest głeboka , po prostu przy wjeżdzie do garazu zachaczono o rowerek
              i jakoś tak wyszło , z daleka jej nie widać więc moze daruję sobie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka