Dodaj do ulubionych

wszechobecny spajdermen

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.11, 14:57
Mój synek (3,5) od pewnego czasu prosi mnie o kupowanie bluzek, piżam, papci itp. z wizerunkiem spajdermena. Ja odmawiam ponieważ odstręcza mnie ta postać, wszystkie ubrani ai gadżety są dla mnie kwintesencja gustu a poza tym nie uważam tej bajki i co za tym za odpowiedni wzór dla 3,5 latka. Niestety połowa chłopców na bal przebrała się za spajdermena, mają też ubranka z tym motywem. No i mój mały też by tak chciał, jak oni... Odmawiać czy ulec?
Obserwuj wątek
    • morekac Re: wszechobecny spajdermen 06.05.11, 15:55
      Ale tak wcale mu tego spidermana nie kupujesz? Kup mu czasem, jakoś jeszcze nie spotkałam dorosłego pana chodzącego w ubraniu spidermana po mieście, więc chyba kilka gadżetów mu nie zaszkodzi ;-)
      • Gość: kasia Re: wszechobecny spajdermen IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.11, 16:13
        U nas w przedszkolu to samo. Synek też chce abym mu kupowala bluzki ze spaidermanem.
        mimo, że nie oglądał nigdy tej bajki. I czasami mu kupuję. To on nosi i jemu się ma podobać. Na szczęście w przedszkolu chłopcy naszą też ubrania z autami z bajki więc mam większy wybor.
        • verdana Re: wszechobecny spajdermen 06.05.11, 16:20
          Hm, a syn zmusza Cie, abys chodzila ubrana we wzory ze 'spajdermanem"? Nie? to Ty go nie zmuszaj, aby chodził ubrany wg. Twojego gustu - gust dorosłej kobiety i 3,5 lataka nie musi sie ze sobą zgadzać.
          Chcesz, aby "spajdermen' pozostał dla dziecka najpiękniejszym , niespełnoonym marzeniem - nie kupuj. Chcesz, aby dziecku minęło - kup synowi to, co mu sie podoba. Dlaczego własciwie nie?
          • an_o Re: wszechobecny spajdermen 06.05.11, 18:32
            Podpisuje sie pod verdana.
            • joa66 Re: wszechobecny spajdermen 06.05.11, 21:03
              No i mój mały też by tak chciał, jak oni... Odmawiać czy ulec?

Ulec :) (mówię o ubraniach i gadżetach, nie o samym filmie)

Odmawianie zostawic sobie na poważniejsze sprawy.
    • moyyra Re: wszechobecny spajdermen 06.05.11, 22:01
      Jakos nie pomyślałam, aby dzieciakowi na silę zabraniać bytowania z Spidermanem- potrafił pol dnia chodzić w stroju karnawałowym w/w gościa,
      kupilam mu majtki, zamiast bluzy skarpetki, wyprosił czapke z daszkiem z Spidermanem i jest b szcześliwy :)

wyrosnie z tego :D
    • Gość: domza2 Re: wszechobecny spajdermen IP: *.rzeszow.vectranet.pl 06.05.11, 22:35
      Jak verdana - zakazany owoc kusi, kup mu 5 bluz ze Spidermanem, jest szansa , że mu się przeje:))
    • angazetka Re: wszechobecny spajdermen 07.05.11, 17:58
      Oczywiście, że ulec. Dziecko ma prawo do własnego gustu.
      • mycha79 Re: wszechobecny spajdermen 07.05.11, 20:07
        Ulec of kors ;))) Ponownie podpisuję się pod Verdaną :)
    • soffia75 Re: wszechobecny spajdermen 08.05.11, 22:49
      Pocieszę Cię, że ja mam gorzej - u mnie szaleństwo na punkcie Spidermana zalicza właśnie... 5,5-letnia córka. ;) Wyszłam z założenia, że "każdy ma jakiegoś bzika" i machnęłam ręką - niech jej będzie. W efekcie panna ma najdziwniejszy pokoik dziewczęcy na świecie: skrzynia na zabawki ozdobiona disneyowskimi księżniczkami... a w oknach firanki ze Spidermanem. ;) Na tapczanie dwa słodkie misie... i poduszka ze Spidermanem. ;) Ot, takie mam oryginalne dziecię. ;)
      • Gość: maltry Re: wszechobecny spajdermen IP: *.play-internet.pl 11.05.11, 11:01
        Moja 4-latka też Sidermana uwielbia :) Filmu/bajki oczywiście nie oglądała jednak bluzka - to był szczyt marzeń :) Podobnie jak przedmówczyni - nie mam z tym problemu.
        Młoda kocha też scooby-doo (nie oglądała, zna z książeczki), Dorę (nie oglądała, zna z obrazka na koszulce ;) i Hello Kitty (obejrzała jakiś 1 odcinek i bajka kompletnie nie przypadła jej do gustu, natomiast sam wizerunek - bardzo), Hannę Montanę (też nie oglądała, zobaczyła u koleżanki) - dość szeroki ten jej wachlarz idoli ;P
        • soffia75 Re: wszechobecny spajdermen 11.05.11, 22:59
          Moja "fanka Spidermana" wymogła na mnie pozwolenie na obejrzenie filmu (pierwszej części) - oglądałyśmy obie, ja oczywiście robiłam za cenzora, limitującego sceny walki ;) (tych ostatnich na szczęście było niewiele).
          Co ciekawe, Scooby-Doo, Hello Kitty i Hannah Montana też należą do ulubieńców mojej córki; ale "Pajączek" bije ich wszystkich na głowę. ;)
    • mamabeauty Re: wszechobecny spajdermen 09.05.11, 13:02
      Moj syn tez cos kolo 4 roku zycia szalal na punkcie spidermana,nie ma chyba nic zlego w kupowaniu ubran i zabawek zgodnie z zainteresowaniami dziecka.Mojemu dziecku kupowalismy,oczywiscie nie wszystko,ale mial sporo i zabawek i ubran z ulubiona postacia.Trwalo to ok roku,dawno przeszlo,teraz czyta Harrego Pottera i nosi bluzki z tygrysami.Ciekawe co bedzie natepne;)
      • Gość: nieleon Re: wszechobecny spajdermen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 15:52
        Ciekawe, co piszecie o spajdermenie, ciekawe, dlaczego batman się tak nie podoba.
        U nas najlepsze są ubrania "w auta", od majtek po kurtki, ale mój jest w wieku przedspajdermenowym.
        • gocha500 Re: wszechobecny spajdermen 10.05.11, 21:49
          moja co prawda nie ma szalu na spidermana ale ma hopla na hello kitty!o dziwo zaczelo jej sie w wieku chyba 8 miesiecy kiedy to chciala wyrwac tego kota ze spodni i bluzki ktora dostala od rodzinki!ja kotow nie znosze i nie znosze kierowania sie jakas moda na dana rzecz!a moda na tego kota jest od dawna i nie przemija!
          obwecnie moja cora ma cale mnostwo rzeczy i gadzetow z tym, kotem i jest przeszczesliwa!

jak sie twojemu synowi podobaja rzeczy ze spidermanem to czemu nie mozna kupowac!sa wazniejsze sprawy w ktorych zdecydujesz za niego ty!
          niech ma swoj swiat swoich bohaterow!w sumie bohater sam w sobie jest pozytywny a ze bajka-komiks i film jest hmmm no coz dosc brutalny to juz inna kwestia!
          dzieciaki maja w sobie taka zylke nasladownictwa wiec skoro pol przedszkola ma bluzy ze pajakiem to maly tez bedzie chcial miec!
    • mondovi Re: wszechobecny spajdermen 11.05.11, 09:55
      mój syn miał fisia na punkcie spidermana, chociaż bajki nie oglądał - tak, był za niego przebrany w zeszłym roku na balu, kolekcjonował figurki, miał koszulki, okulary itp. Ze spidermana płynnie przeszliśmy w fazę na scooby doo (ogląda), teraz zaczyna wspominać o Ben10 (nie ogląda). Nie zabraniam, jest mi dokładnie obojętne, czy bedzie miał koszulkę z małpką, autem, czy postacią z kreskówki.
    • ata99 Re: wszechobecny spajdermen 11.05.11, 11:52
      Ja ulegam i to z dużym rozbawieniem, patrząc jak mój czterolatek zamienia się w spidermena i biega po domu z okrzykiem: " czy ktoś potrzebuje pomocy?". Bo Spidermen to szlachetny i pomocny bohater, chociaż samego filmu o tej postaci syn nie widział, a ja fragmentarycznie. Zresztą teraz szaleje na rowerze i mu przeszło bo Spidermen nie jeździ rowerem ;-)
    • justyna_dabrowska Re: wszechobecny spajdermen 12.05.11, 01:18
      Nie przesadzajmy...spajdermen to nie żaden "wzór", dziecko od noszenia koszulek z nim się nie wykolei. Syn ma swój gust i tyle:) Dopóki mania na punkcie spajdermena PAni nie rujnuje, w ogóle bym nie przywiązywała wagi do tego. Niech synek wybiera to co chce nosić, w tej sprawie naprawdę mozna mu zostawić wolną rękę...jest tyle obszarów w których decydujemy za dzieci.
      O ten nie warto kruszyć kopii.

pozdr
      jd
      • Gość: mimi Re: wszechobecny spajdermen IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.05.11, 23:45
        Jak to Batman nie popularny? U nas wszystko musi byc albo ze spajdermenem albo z batmanem albo z transformersem albo z zolwiami ninja albo z power rangers tudziez jakims jeszcze innym cudakiem....
        Ostatnio wybieralismy tort na 4 urodziny dla Synka(tzn moja rola ograniczala sie do zaplacenia) no i typy brane pod uwage byly tylko i wylacznie tak jak te wymienione,myslalam,ze padne jak zobaczylam te dekoracje.......SZCZESLIWIE przemknal nam przed oczami tort z dinozaurami i moje dziecie wydalo pozadliwe WOOOOOW!! Zostal wiec tort z dinozaurami ku mojej niezmierzonej uciesze.Aczkolwiek,gdyby wybral z jakims transformersem czy innym piorunem tez bym musiala przelknac....
        Powiem z doswiadczenia-kupic i nie myslec o wlasnych gustach bo to tak jakbys porownywala czarne do bialego,dziecko bedzie szczesliwe,ty spokojna a te wszystkie fazy na "cos" naprawde mijaja.My juz pare przeszlismy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka