ewaml8 14.01.07, 17:53 moje dziecko często mruga oczkami najwięcej wtedy gdy siedzi przed telewizorem pomóżcie co robić dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamitka Re: mruganie oczkami 15.01.07, 17:37 Moj Maly (prawie 3 latka) mial taki etap mrugania - trawalo to ok. 2-3 miesiace i ustalo. Sprawdzilismy najpierw u lekarza ale z oczkami bylo wszystko ok. Prawdopodobnie byl to taki tik. Gdy przestalismy o tym mowic i zwracac na to uwage Malemu przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
2razy_mama Re: mruganie oczkami 15.01.07, 22:31 Mój starszy syn miał coś takiego jakiś rok temu. Byłam nawet u psychologa i psychiatry. Kazali czekac i ...samo przeszło! Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_femmeritum Re: mruganie oczkami 17.01.07, 07:52 Na Twoim miejscu udalabym się na konsultacje do psychologa. Może to być stan przejściowy, który w niedługim czasie przejdzie ale z drugiej strony mmogą to być tiki nerwowe. Niestety nie jestem specjalistą w tym zakresie ale z historii jednego dziecka wiem , że obecnie leczy się już te chorobę. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_gk Re: mruganie oczkami 23.01.07, 10:28 A może wizyta u okulisty ? Córka mojej znajomej też tak miała, zwłaszcza przy ogladaniu TV i okazało się, że ma dużą nadwzrocznośc (+5) i musi nosić okulary. Tiki zniknęły. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna9939 Re: mruganie oczkami 03.02.07, 14:42 Mój mały tak mrużył oczka i okazało się ,że ma alergiczne zapalenie spikówek. Odpowiedz Link Zgłoś