Dodaj do ulubionych

Produktywność

10.09.14, 23:39
Myślę, że każdy odczuł to na własnej skórze - wyborcza.biz/biznes/1,100896,16615196,Pracownicy_sieci_handlowych__Zatrudnijcie_wiecej_ludzi.html
Może szanowne związki zawodowe zajmą się tym tematem u nas.
Obserwuj wątek
    • szakal2311 Re: Produktywność 11.09.14, 09:52
      Brawo za ten artykuł , ale musisz wziąść poprawkę na to , że w Castoramie Związki Zawodowe są dopiero od niecałego roku i mają ciągle pod górkę z pracodawcą , który utrudnia im życie jak tylko można aby nic nie mówili bo inaczej dostaną wilcze bilety jak to miało miejsce wobec Artura i innych Związkowców.
      Artur jak na tak krótki czas zrobił bardzo dużo dobrego dla pracowników a na kolejne efekty nie trzeba będzie czekać długo ale o tym dowiecie się wkrótce.
      Jeżeli chodzi o Związki Zawodowe w innych Sieciach , to one mają za sobą bardzo długi staż i one też miały na początku pod górkę , ale w chwili obecnej mogą dużo , w Castoramie też do tego dojdzie jak ja wrócę do pracy i wtedy wykorzystam swoje doświadczenie w pracy związkowej .
      W sieciach dochodzi do masowych zwolnień , bo tnie się koszta i łatwiej zatrudnić Zipa bo on nie podskoczy i nie trzeba mu płacić socjalu , premii i można go wymienić od zaraz.
      Jestem pewien , że jeśli więcej osób będzie wstępować do Niezależnego Związku Zawodowego nie sterowanego z góry to wtedy będzie większa siła przebicia i wywalczą dużo więcej a w tym ograniczenie zwolnień !!!
      Pozdrawiam Darek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka