Dodaj do ulubionych

dużo pije do Pani Dr

23.06.11, 20:02
Pani dr moja córa ma teraz 14 m-cy ostatnio bardzo dużo pije tak, że pieluchy przeciekaja robiłam morfologię, glukozę na czczo i mocz wszystko w jak najlepszym porządku ale te ilości mnie przerażają mała waży 12 kg, a wypija dużo ponad litr co to może znaczyć acha w morfologi erytrocytów było w stosunku do górnej granicy normy za dużo o 15 setnych, co to znaczy, czy tyle picia nie osłabia nereczek?
Obserwuj wątek
    • truskaweczka78 Re: dużo pije do Pani Dr 23.06.11, 20:08
      Myślę, że jeżeli pije dużo wody, to nie masz co się martwić. Poza tym na dworze jest ciepło i może być po prostu spragniona. Tyle, co mogę Ci napisać z niemedycznej strony problemu, co w tej chwili nie jest problemem.
      Expert udzieli Ci fachowej, medycznej porady.
    • antosiczek Re: dużo pije do Pani Dr 23.06.11, 21:43
      Też mnie to niepokoi u mojej córki. Ma 18 miesięcy i od ok 2 miesięcy wypija ok 1,5 litra dziennie- wydaje mi się że to bardzo dużo. Podłączam się do pytania; Pani doktor - jest powód do niepokoju?
      • terpuka Re: dużo pije do Pani Dr 23.06.11, 22:55
        u mnie to samo, pije jak smok, też robiłam badania i wszystko w normie ( córka ma 22mce)

wydaje mi się, że córce po prostu smakują herbatki i soczki i ile dostanie tyle wypije, więc przerzuciłyśmy się na wodę, jak jest spragniona to potrafi wypić 250-300ml na raz, ale tak popija po kilka łyków i mówi " woda nie" :)
        teraz średnio wypija koło litra, waży 11kg
    • kasiaalbrecht Re: dużo pije do Pani Dr 26.06.11, 22:55
      jesli badania są ok i zachowanie nie budzi niepokoju to nalezy przyjąc ,że ona po prostu tyle pije, zapotrzebowanie dla dziecka do 10 kg 100ml/kg, potem do 20 kg plus 50 ml/kg dziecko 10 kg 1 litr płynów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka