anilah32 Re: endokrynolog z Lublina 08.02.16, 21:06 Czy potrafi z sercem podejsć do Hashi i wie z czym ma do czynienia?bo niestety przeszłam 4 endo...i porazka...czekać -nic sie nie robi hormony w normie... Odpowiedz Link
anejaa Re: endokrynolog z Lublina 10.02.16, 13:49 U mnie sprawdził wszystko, przyszłam do niego z teczką badań, z wynikami, kartką wypisaną z wszystkimi objawami objawami. Wszystko przejrzał, wizyta trwała ponad godzinę , mam jeszcze kilka innych problemów, zajął się porządnie wszystkim, nawet omówił moją dietę. U mnie nie potwierdziło się Hashi, ale to, że nie ma przeciwciał to mówi, że nie znaczy, że nie nie mam Hashi, bo w USG był widoczny przebyty stan zapalny. Także ma pod kontrolą moją tarczycę i inne hormony. Jestem zadowolona i w końcu szczęśliwa ... Bo przez niewyrównane hormony ledwie funkcjonowałam. Ja polecam lekarza, ale nie mogę za niego ręczyć... Sama widzę, jak na poczekalni, panie ze sporą nadwagą mówią, że nie mogą schudnąć, a jedzą między czasie pączki, także czasami, lekarz jest ok, a pacjent nie, a potem taka napisze opinie, że jej nie pomógł, ale przy takim odżywianiu.... Rozumiesz., ja polecam, ale przekonać się musisz sama. Wizyta nie jest droga 80 zł bez usg z USG już nie pamiętam, ale warto mieć komplet świeżych badań TSH, ft3, ft4, atpo, atg, warto sprawdzić też ferrytynę, D3, B12, sód, potas, wapń, magnez, parathormon. Odpowiedz Link
anilah32 Re: endokrynolog z Lublina 11.02.16, 16:23 Dziękuję bardzo za pomoc,brzmi obiecująco,u dr.jeszcze nie byłam .Wybieram sie .Przekaże moje odczucia.Nie oczekuję wiele ,ale pomocy w moich dolegliwosciach.Niestety nie mamy łatwo.W moim przypadku przeszłam od niedzieli na dietę ,dość restrykcyjną,i musze przyznać mam już efekty,dieta bez glutenu i laktozy...nie mam wzdec i mam wrażenie że nie jestem tak mocno spuchnięta .Oby tak dalej...Dziękuje jeszcze raz. Odpowiedz Link
anejaa Re: endokrynolog z Lublina 19.02.16, 09:36 Nie ma za co. Dieta działa cuda, ja jestem na diecie od prawie 3 lat i mam ponad 30 kg mniej, wyniki dużo lepsze. Czuję się lepiej dużo lepiej. Daj znać jak konsultacja u dr-a. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wybranyloginjestzajety Re: endokrynolog z Lublina 13.09.16, 10:53 tez mam haszi i problemy z wagą... a mozesz napisac cos na temat swojej diety ze az 30kg spadło? wykluczenie glutenu to spodowało czy cos innego. Dziekuję za odp i pozdrawiam Odpowiedz Link
anejaa Re: endokrynolog z Lublina 29.09.16, 11:41 Witaj, schudłam nie wiedząc jeszcze, że mam problemy z tarczycą... Podejrzewałam insuliooporoność, faktycznie ją mam. Stosowałam zdrową dietę, jadłam wszystko wyeliminowałam cukier, białe mąki, pieczywo, makarony, kolorowe i słodzone soki i napoje, fast-foody, potem jadłam jeszcze w oparciu o niskie i średnie IG. Plus dużo spacerów z psem, regularnie, codziennie 3-4x... Potem jeszcze doszła metformina na IO. Odpowiedz Link