Dodaj do ulubionych

Wyniki - proszę o interpretację

07.12.21, 15:22
Z góry dziękuje za pomoc w interpretacji wyników:


Anty-TG 1,0 IU/mL [0-4]
Anty-TPO 34,1 IU/mL [0-9]
TSH 2,23 uIU/ml [0,38-5,33]
FT3 3,92 pg/mL [2,5-4,3]
FT4 0,75 ng/dL [0,65-1,48]


Żelazo 86,1 ug/dL [70-180]
Ferrytyna 6,3 ng/mL [23,9-336,2]
Transferyna 2,25 g/L [2-3,6]
TIBC 306 ug/dL [250-450]


Cholesterol całkowity 285,0 mg/dl [115-190]
Cholesterol HDL 76,0 mg/dl [-]
Cholesterol LDL 187 mg/dl [-]
Cholesterol nie-HDL 209 mg/dl [-]
Trójglicerydy 108 mg/dl [-]


Mam 42 lata i od dłuższego czasu wysoki cholesterol i niską ferrytynę.
To skłoniło mnie do zbadania krwi pod kontem tarczycy i okazało się że Anty-TPO jest bardzo wysokie.
Pierwszą wizytę i usg u endokrynologa mam dopiero za miesiąc sad
Obserwuj wątek
    • artur11111111 Re: Wyniki - proszę o interpretację 07.12.21, 18:49
      Anty-tpo jest ponad normę i na pewno jest stan zapalny ale resztę wyników tarczycowych też nie masz dobrych masz ft3 większe od ft4 i tu już jest źle musi być ft4 większe od ft3 troszkę ale większe TSH choć w normie też jest za wysokie cholesterol jest od rozregulowanych hormonów ferrytyne musisz uzupełniać zrób jeszcze wyniki B12 D3 i magnez teraz zależy na jakiego endokrynologa trafisz bo jak znam życie spojrzy na TSH i powie że wyniki super tylko zależy od ciebie czy odpuścisz czy będziesz drążyć temat

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka