Dodaj do ulubionych

Bezsennosc

07.10.10, 16:02
Dziewczyny, czy ktoras z Was tez tak ma jak ja, ze jak jest na diecie niskoweglowodanowej to nie moze spac? Ja przechodzilam przez to pare lat temu, kiedy probowalam Atkinsa i South Beach Diet a teraz mam ten sam problem przy Dukanie i chyba odpadne. Od kilku dni chodze prawie nieprzytomna, zmeczona jestem okropnie, ale w nocy sen nie przychodzi.

Mam wrazenie, ze jak mi we krwi nie kursuje troche cukru to moj mozg nie moze sie uspokoic i zasnac. Moge bys bardzo najedzona, miec brzuch pelen chudych wedlin i nabialu, ale jesli nie zjem troche skrobii albo cukru to przez cala noc sie mecze.

Czy ma ktoras z Was jakies rekomendacje? Bo ja juz z dwojga zlego wole miec pelniejsze biodra niz spowodowac wypadek samochodowy (dzis o maly wlos).
Obserwuj wątek
    • kas-ikc Re: Bezsennosc 07.10.10, 16:46
      Ja śpię bez problemów, ale kompletnie nie mam ochoty na seks:D
      • jolusia2604 Re: Bezsennosc 07.10.10, 23:34
        - i ja też bez ochoty – na bara bara.
        www.kciuk.pl/Oto-prawdziwy-leniwiec-Jest-kobieta-a19784
    • ven.to Re: Bezsennosc 07.10.10, 16:47
      to efekt wysokobiałkowej kolacji - organizm zmuszony jest do jej trawienia w nocy, nie odpoczywa. Niektórym niestety to przysparza kłopotów z zaśnięciem i płynnym przechodzeniem z jednej fazy do drugiej.
      Masz trzy wyjścia:
      - zjadac lekkie kolacje węglowodanowe (np. te dwie kromki chlebka Klary chociaż i tam jest twaróg, hmmm, warzywne może?)
      - zrobic dłuższy odstęp od kolacji do snu
      - wprowadzic kolację węglowodanową bez względu na dzień P czy PW - czyli np. otręby zalane wodą z jabłkiem. To powinno pomóc chociaż nie jest dukanem.
      • godiva1 Re: Bezsennosc 07.10.10, 18:53
        Chyba tak zrobie - pozywie sie jakims sucharem przed snem, bo w przeciwnym razie moja jakosc zycia jest zerowa.
        • piergiorgio Re: Bezsennosc 07.10.10, 20:46
          to ja mam sporo szczęścia, od początku diety śpię jak niemowlak, za to przedtem mialam problemy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka