cubus1 29.10.05, 09:34 Szukam osob ktore kupily od nich mieszkania. Interesuje mnie wszystko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etomek321 Re: KERBUD-developer 19.11.05, 16:48 Czesc Ja tez przymierzam sie do kupna i rowniez szukam info. Z gory dziekuje za wszelkie info. pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
olejek1 Re: KERBUD-developer 20.11.05, 11:45 witam. my z mezem czekamy na wybudowanie sie naszego mieszkanka na wesolym osiedlu II na szwolezerow. poki co mamy za soba umowe przedwstepna i zalatwianie kredytu. poki co jestesmy b. zadowoleni ze wspolpracy z p. Krzysztofem, kierownikiem kerbudu. firma wyglada b. solidnie, widac, ze sie mocno przykladaja od strony technicznej i wykonczenia. na budowie praca wre.pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
los_super_ktos Re: KERBUD-developer 22.11.05, 23:07 my juz czekamy na odbior mieszkania - kupilismy w pierwszym etapie. Jestesmy zadowoleni z firmy. Przewidywany odbior to styczen 2006, wiec juz calkiem niedlugo ;-)). Do zobaczenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
gregs10 Re: KERBUD-developer 29.11.05, 21:56 My również kupiliśmy mieskaniw w pierwszej turze. Mam nadzieję że współpraca będzie odbywała się jak do tej pory. Jeseśmy również zadowoleni, pozdrawiam przyszłych sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
drimeth Re: KERBUD-developer 29.12.05, 21:59 Witam A czy cena początkowa nie uległa zmianie w stosunku do końcowej? Jak wyglądał harmonogram płatności? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wuj.truj Re: KERBUD-developer 30.12.05, 20:04 My kupiliśmy w bloku drugim, cena jest stała - jest taki zapis w umowie. Harmonogram spłat negocjowaliśmy, firma była dość elastyczna i właściwie na wszystkie nasze propozycje się zgodziła (również dotyczące zmian w treści umowy), choć zmiany w harmonogramie spłat nie były jakieś rewolucyjne bo i takie być nie mogły. Ale jeśli chcieliśmy np. którąś ratę zmniejszyć o 30 % i uzależnić od zamknięcia jakiegoś etapu budowy to nie było problemu. Generalnie kontakt zaskakująco pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś
jbloko Re: KERBUD-developer 02.01.06, 16:55 Witaj zatem sasiedzie - my tez bedziemy miec mieszkanie w bloku drugim (B) w drugiej klatce ... a Ty w ktorej? Moze juz czas założyć jakies forum dla tego osiedla?? :))) a firme polecam - jako jedyna sposrod wczesniej branych pod uwage wzbudza zaufanie i stawia na jakosc - dobre materialy, rzetelna praca, dostowanie do warunkow pogodowych zgodnie ze sztuka budowlana, stali sprawdzeni podwykonawcy (a nie - jak zazwyczaj - najtansi, zmieniani co miesiac, gdzie konflikty generuja opoznienia...) a oddanie mieszkan zwykle nastepuje nawet przed czasem! polecam Odpowiedz Link Zgłoś
wuj.truj Re: KERBUD-developer 02.01.06, 22:15 Witaj, wygląda na to że będziemy sąsiadami :)), o ile tak samo rozumiemy budynek drugi. My kupiliśmy mieszkanie w tym, który jest budowany jako drugi a de facto,po oddaniu osiedla będzie trzeci. I również w klatce B. A solidność firmy jak najbardziej potwierdzam, dodam jeszcze że są równie mili po podpisaniu umowy, przy kolejnych kontaktach jak byli przed, co podobno nie jest regułą. A poza tym to chyba najlepsza lokalizacja z aktualnie budowanych bloków w Ząbkach. Oglądaliśmy wcześniej mieszkanie w budowanym osiedlu Gazomontarzu przy Chełmżyńskiej - ulica obok, z balkonu widok na hotel robotniczy, skład złomu i komin. A cena podobna, tylko miejsce parkingowe na zewnątrz (choć jest piewnica). Inne inwestycje odrobine droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
malkia Re: KERBUD-developer 02.01.06, 22:45 Witam, my także kupiliśmy mieszkanie w drugim bloku, tyle, że w klatce A. Może by rzeczywiście założyć jakieś formu. Wygląda na to, że pierwszy blok niedługo będzie do odbioru, przyznam szczerze bardzo jestem ciekawa jak pójdzie odbiór... Mam nadzieję, że mieszkańcy pierwszego bloku podzielą się wrażeniami. Też oglądaliśmy mieszkania w Gazomontażu, i w Dozbudzie, i w Dolcanie. Ta inwestycja spodobała nam się najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
jbloko Re: KERBUD-developer 03.01.06, 14:30 Więc nie ma na co czekać z tym forum - założyłem i zapraszam do Działu Forów Prywatnych "Osiedla, Wspólnoty" do forum pt. "Wesołe Osiedle II - Ząbki" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36065 Poznajmy sie zatem - już niedługo bedziemy sąsiadami ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jbloko Re: KERBUD-developer 03.01.06, 14:33 Witaj - rozumiem budynek drugi tak samo jak TY - bedziemy wiec sasiadami takze w tej samej klatce:) a które pietro? bo my pierwsze... Zapraszam na nowoutworzone forum naszego osiedla forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36065 pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kotika Re: KERBUD-developer 13.12.05, 18:56 Także zastanawiamy się nad zakupem. Czy ktoś uściślał coś w umowie? miał jakieś problemy z deweloperem? Nie ma za wielu o nim informacji, także wszelkie uwagi i przemyślenia mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś
jbloko Re: KERBUD-developer 04.01.06, 19:33 Umowa jest przejrzysta, standardowa - nic nie wbudza podejrzen, tym bardziej ze sam deweloper wzbudza zaufanie. Można nieco zmodyfikować np harmonogram płatności wedle potrzeb no i oczywiście ścianki działowe w mieszkaniu. W internecie nie zbyt wiele informacji (opinii) bo widocznie nie ma ludzi niezadowolonych chcacych sie wyżalić, wykrzyczeć, ostrzegać lub szukających porady w kłopotach. Ja nie znalazlem żadnej negatywnej opinii, co jest generalnie niespotykane wsród innych deweloperów, szczególnie tych bardziej "renomowanych" idących na ilość a nie na jakość. Podpisałem umowę, uruchomiłem kredyt i jestem spokojny o mieszkanie - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś