Dodaj do ulubionych

KERBUD-developer

29.10.05, 09:34
Szukam osob ktore kupily od nich mieszkania.
Interesuje mnie wszystko.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • etomek321 Re: KERBUD-developer 19.11.05, 16:48
      Czesc

Ja tez przymierzam sie do kupna i rowniez szukam info. Z gory dziekuje za
      wszelkie info.

pozdrawiam
      Tomek
      • olejek1 Re: KERBUD-developer 20.11.05, 11:45
        witam. my z mezem czekamy na wybudowanie sie naszego mieszkanka na wesolym
        osiedlu II na szwolezerow. poki co mamy za soba umowe przedwstepna i
        zalatwianie kredytu. poki co jestesmy b. zadowoleni ze wspolpracy z p.
        Krzysztofem, kierownikiem kerbudu. firma wyglada b. solidnie, widac, ze sie
        mocno przykladaja od strony technicznej i wykonczenia. na budowie praca
        wre.pozdrowki
        • los_super_ktos Re: KERBUD-developer 22.11.05, 23:07
          my juz czekamy na odbior mieszkania - kupilismy w pierwszym etapie. Jestesmy
          zadowoleni z firmy. Przewidywany odbior to styczen 2006, wiec juz calkiem
          niedlugo ;-)). Do zobaczenia !
          • gregs10 Re: KERBUD-developer 29.11.05, 21:56
            My również kupiliśmy mieskaniw w pierwszej turze. Mam nadzieję że współpraca
            będzie odbywała się jak do tej pory. Jeseśmy również zadowoleni, pozdrawiam
            przyszłych sąsiadów
          • drimeth Re: KERBUD-developer 29.12.05, 21:59
            Witam

A czy cena początkowa nie uległa zmianie w stosunku do końcowej?
            Jak wyglądał harmonogram płatności?

Pozdrawiam
            • wuj.truj Re: KERBUD-developer 30.12.05, 20:04
              My kupiliśmy w bloku drugim, cena jest stała - jest taki zapis w umowie.
              Harmonogram spłat negocjowaliśmy, firma była dość elastyczna i właściwie na
              wszystkie nasze propozycje się zgodziła (również dotyczące zmian w treści
              umowy), choć zmiany w harmonogramie spłat nie były jakieś rewolucyjne bo i takie
              być nie mogły. Ale jeśli chcieliśmy np. którąś ratę zmniejszyć o 30 % i
              uzależnić od zamknięcia jakiegoś etapu budowy to nie było problemu. Generalnie
              kontakt zaskakująco pozytywny.
              • jbloko Re: KERBUD-developer 02.01.06, 16:55
                Witaj zatem sasiedzie - my tez bedziemy miec mieszkanie w bloku drugim (B) w
                drugiej klatce ... a Ty w ktorej? Moze juz czas założyć jakies forum dla tego
                osiedla?? :))) a firme polecam - jako jedyna sposrod wczesniej branych pod
                uwage wzbudza zaufanie i stawia na jakosc - dobre materialy, rzetelna praca,
                dostowanie do warunkow pogodowych zgodnie ze sztuka budowlana, stali sprawdzeni
                podwykonawcy (a nie - jak zazwyczaj - najtansi, zmieniani co miesiac, gdzie
                konflikty generuja opoznienia...) a oddanie mieszkan zwykle nastepuje nawet
                przed czasem! polecam
                • wuj.truj Re: KERBUD-developer 02.01.06, 22:15
                  Witaj, wygląda na to że będziemy sąsiadami :)), o ile tak samo rozumiemy budynek
                  drugi. My kupiliśmy mieszkanie w tym, który jest budowany jako drugi a de
                  facto,po oddaniu osiedla będzie trzeci. I również w klatce B. A solidność firmy
                  jak najbardziej potwierdzam, dodam jeszcze że są równie mili po podpisaniu
                  umowy, przy kolejnych kontaktach jak byli przed, co podobno nie jest regułą. A
                  poza tym to chyba najlepsza lokalizacja z aktualnie budowanych bloków w Ząbkach.
                  Oglądaliśmy wcześniej mieszkanie w budowanym osiedlu Gazomontarzu przy
                  Chełmżyńskiej - ulica obok, z balkonu widok na hotel robotniczy, skład złomu i
                  komin. A cena podobna, tylko miejsce parkingowe na zewnątrz (choć jest
                  piewnica). Inne inwestycje odrobine droższe.
                  • malkia Re: KERBUD-developer 02.01.06, 22:45
                    Witam,
                    my także kupiliśmy mieszkanie w drugim bloku, tyle, że w klatce A.
                    Może by rzeczywiście założyć jakieś formu. Wygląda na to, że pierwszy blok
                    niedługo będzie do odbioru, przyznam szczerze bardzo jestem ciekawa jak pójdzie
                    odbiór... Mam nadzieję, że mieszkańcy pierwszego bloku podzielą się wrażeniami.

Też oglądaliśmy mieszkania w Gazomontażu, i w Dozbudzie, i w Dolcanie. Ta
                    inwestycja spodobała nam się najbardziej.
                    • jbloko Re: KERBUD-developer 03.01.06, 14:30
                      Więc nie ma na co czekać z tym forum - założyłem i zapraszam do Działu Forów
                      Prywatnych "Osiedla, Wspólnoty" do forum pt. "Wesołe Osiedle II - Ząbki"

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36065
                      Poznajmy sie zatem - już niedługo bedziemy sąsiadami ! :)))
                  • jbloko Re: KERBUD-developer 03.01.06, 14:33
                    Witaj - rozumiem budynek drugi tak samo jak TY - bedziemy wiec sasiadami takze
                    w tej samej klatce:) a które pietro? bo my pierwsze... Zapraszam na
                    nowoutworzone forum naszego osiedla
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36065
                    pozdr
    • kotika Re: KERBUD-developer 13.12.05, 18:56
      Także zastanawiamy się nad zakupem. Czy ktoś uściślał coś w umowie? miał jakieś
      problemy z deweloperem? Nie ma za wielu o nim informacji, także wszelkie uwagi i
      przemyślenia mile widziane.
      • jbloko Re: KERBUD-developer 04.01.06, 19:33
        Umowa jest przejrzysta, standardowa - nic nie wbudza podejrzen, tym bardziej ze
        sam deweloper wzbudza zaufanie. Można nieco zmodyfikować np harmonogram
        płatności wedle potrzeb no i oczywiście ścianki działowe w mieszkaniu. W
        internecie nie zbyt wiele informacji (opinii) bo widocznie nie ma ludzi
        niezadowolonych chcacych sie wyżalić, wykrzyczeć, ostrzegać lub szukających
        porady w kłopotach. Ja nie znalazlem żadnej negatywnej opinii, co jest
        generalnie niespotykane wsród innych deweloperów, szczególnie tych
        bardziej "renomowanych" idących na ilość a nie na jakość.
        Podpisałem umowę, uruchomiłem kredyt i jestem spokojny o mieszkanie - polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka