11.04.12, 20:18
co robisz z ta czerwoną cykorią, co przetrwała zimę? Bo moja wylądowała w samym centrum rabaty margerytkowo- makowej:) Nie, żeby nie pasowała ale kiedy, Twoim zdaniem, będzie się nadawać do pożarcia?
Obserwuj wątek
    • dorkasz1 Re: Dorkasz 11.04.12, 20:20
      Moja czerwona nie przetrwała. Mam tylko jedną sałatową (tę do pędzenia) zostawioną na nasiona. A myślę, że Twoja może jeszcze trochę porosnąć. Jest jeszcze za zimno żeby zbierała się do kwitnienia, a chyba jeszcze nie przyrosła za bardzo. Niech zrobi jakieś główki sensowne.
      • lellapolella Re: Dorkasz 11.04.12, 20:23
        aaa, moja całkiem spore główki ma ale czemu ja nie pomyślałam, że będzie szykować się do sceny rozrodu a nie obiadu?
        • dorkasz1 Re: Dorkasz 11.04.12, 20:26
          No to jak ma spore główki, to na co czekasz? Rżnij przy samej ziemi i smacznego. Jęzor mi zwisł do pasa.
          • lellapolella Re: Dorkasz 11.04.12, 20:35
            no to obie mamy jęzory, bo ja od "Nozomi";))Ty, Dorkasz, ale chyba coś na nasiona zostawić, nie? Muszę poszukać, czy ona należy do krzyżowych.
            • lellapolella Re: Dorkasz 11.04.12, 20:37
              ale ja głupia jestem, to astrowate jest ... latam na wiki jak tempa pipa a wystarczy o kwiatkach pomyśleć. Ona to mi będzie do tego kącika pasować:)
            • yoma Re: Dorkasz 11.04.12, 20:38
              Astrowate to dawne krzyżowe, nie?
              • horpyna4 Re: Dorkasz 11.04.12, 20:41
                Nie, dawne złożone. Dawne krzyżowe to chyba teraz nazywają się kapustowate.
                • yoma Re: Dorkasz 11.04.12, 21:29
                  omatkojedyno... No tak, zawsze mi się te dwie mieszają.
                  • horpyna4 Re: Dorkasz 12.04.12, 08:12
                    To mi przypomina, jak kiedyś w jakimś telewizyjnym konkursie gość miał podane cztery nazwy roślin i miał powiedzieć, która z nich nie jest spokrewniona z kapustą. Wśród tych roślin była sałata i chrzan, więc dla gościa oczywiste było, że chrzan. Bo przeciętny nieogródkowicz uważa, że kapusta i sałata to bliskie krewne - skoro tworzą głowy... a kwiatów (krzyżowych) chrzanu pewnie nigdy nie widział.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka