hesperia1 12.04.13, 09:09 Buziaczki,całuski i co tam jeszcze.U mnie pada to możemy się całować :* Dzięki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Leloop 12.04.13, 12:58 u mnie tez popaduje i wieje, wiec może być *. najważniejsze, czy Ci się to do czegoś przyda :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop 12.04.13, 15:52 Jeśli tylko będzie co pokazać.Ale już ramkę znalazłam.Popatrzeć jeszcze muszę dokładnie. Tak sobie pomyślałam ze zamiast tego flamastra można użyć takiej taśmy do podwijania nogawek.Choć pewnie gdybym poszukała to i flamaster się znajdzie. Kurde Leloop nawet nie wiesz ile radochy mi sprawiłaś:) Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop 12.04.13, 16:42 ten klej jest specjalny, spieralny bo są kleje, które się nie spierają, te usztywniają za bardzo tkaninę. jak będziesz mocno chciała to Ci podeślę, u nas kosztuje to ok. 3 ojro (1.90 sztyft wymienny) wiec nie zapożyczę się ;) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop 12.04.13, 18:02 znalazła ten klej spieralny www.e-pasmanteria.pl/pl/p/pisak-z-klejem-do-fastrygowania-PRYM-987-185/2939 Zobaczę jeszcze gdzieś w pasmanterii,nie będę Ci głowy zawracać pierdołami. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop 14.04.13, 19:20 Jak to straszliwie wciąga.Siedziałam wczoraj cały dzień i szyłam. Ten pisak to jednak niezbędny przyrząd bo małe elementy strasznie trudno podwinąć.Jak już zamówię to dopiero popędzę z koksem:) Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop 15.04.13, 08:15 Hes, nie szukaj tego pisaka, przyślę Ci, za tydzień jestem w PLu. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop 15.04.13, 09:08 Leloop,przecież pisałam że znalazłam,jak nie wierzysz to zobacz www.e-pasmanteria.pl/pl/p/pisak-z-klejem-do-fastrygowania-PRYM-987-185/2939 Nie będziesz się pierdołami zajmowała zamiast po ogrodniczych chodzić;)ale dziękuję z całego serca. Miałabym jednak gorącą prośbę.Chodzi mi o ten pierdolnik z czerwoną kulką którego babeczka używa.Gdybyś przypadkiem wiedziała do czego to służy i jak się nazywa bo coś wydaje mi się że to tez niezbędne narzędzie szwaczki. Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop 15.04.13, 09:18 ale tam napisali, ze wyszło ;) i tak będę na poczcie dziewczynom zielsko słać to żaden problem. ten pergolnik to zwykły nożyk do prucia w, z tego co wiem na wyposażeniu każdej maszyny do szycia i pewnie w najgłupszej pasmanterii :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop 15.04.13, 09:27 Napisali że na wyczerpaniu. A widzisz jak to dobrze mieć mądre koleżanki,człowiek tyle zyskuje.Dzięki.Muszę sprawdzić w mojej maszynie:) Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop 15.04.13, 09:20 > Jak to straszliwie wciąga.Siedziałam wczoraj cały dzień i szyłam. przed wyjazdem chciałabym zobaczyć rezultaty :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop 15.04.13, 09:30 > przed wyjazdem chciałabym zobaczyć rezultaty :) Napisałam że wciąga i ze uszyłam ale nie napisałam ze jest się czym chwalić.Pierwszy obrazek to możesz sobie wyobrazić chyba jak wyszło. Właściwe to pokażę,najwyżej się pośmiejemy:) Odpowiedz Link
hesperia1 Nie śmiać się proszę;) 15.04.13, 14:20 fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vi/qi/zkme/Hvtl18D9hwmnLS3bSB.jpg fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vi/qi/zkme/BT7WK3I8u1mncavyJB.jpg Można krytykować. Odpowiedz Link
leloop Re: Nie śmiać się proszę;) 15.04.13, 18:20 Hes, szapoba :) naprawdę świetnie i skończ z ta fałszywą skromnością bo Cie walne ;P jesteś dobra w te klocki !!! Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Nie śmiać się proszę;) 15.04.13, 19:03 I cierpliwa. Cały obrazek poskładać z małych części - no, no. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: Nie śmiać się proszę;) 15.04.13, 19:36 Ale słodkie :) Śliczny ten obrazek Hes! Przyłączam się do Leloop i jakby co, pomogę walić :) Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Nie śmiać się proszę;) 15.04.13, 21:00 Bo ja rzadko jestem zadowolona z tego co zrobię. Ale jak na pierwszy raz może być.Choć nieprzemyślane trochę to tak naprawdę nie mogłam wytrzymać i szyłam jak szybko się dało. Dzięki:) Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Nie śmiać się proszę;) 16.04.13, 07:50 I bardzo fajnie wyszło, może dlatego właśnie, że trochę nieprzemyślane. Bo najbardziej udane rzeczy tworzy się pod wpływem impulsu - coś człowieka najdzie i musi to szybko zrealizować. Jak coś jest mocno przemyślane, to robi się z tego rzemiosło. A tak, to jest sztuka. Odpowiedz Link
sigrid6 Re: Nie śmiać się proszę;) 16.04.13, 09:56 Trzeba mieć talent i cierpliwość. Podziwiam. Urocze te arcydzieła. Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop 16.04.13, 13:21 Leloop kochana jesteś.Trochę mnie przeceniasz ale niech już będzie:* Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop 16.04.13, 13:56 praktyka czyni mistrza, nie marudź tylko do roboty ;P grafik.rp.pl/grafika2/1068553,9.jpg Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Leloop 10.05.13, 11:39 Nie wiem czy pocztę odebrałaś ale jeśli nie to buziaki :*Ty wiesz za co;) Odpowiedz Link
leloop Re: Leloop 10.05.13, 21:04 o matko Hes, nie dziękuj tak w kółko tylko do roboty się zabierz. pewnie, ze odebrałam :) Odpowiedz Link