Dodaj do ulubionych

wiosenne porzadki

30.05.13, 22:40
no dobra. koniec tych zawodzeń na temat pogody, nie mamy na nią wpływu i już. zamykamy chwilowo tematy rodzinne, kulinarne, towarzyskie. na to będzie czas zima.
kopiemy, grabimy, sadzimy, pielimy, identyfikujemy. ma być zielono nam !
Obserwuj wątek
    • asta6265 Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 06:39
      Tak jest!!! droga derekcjo - jestem za - idę sadzić gazanie.
      • newill6 Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 09:02
        ..a ja nie!!!!.....są zasady ustalone u góry....i szefowa nie bedzie mi przestawiała nastroju,,,a jak chcesz to możesz mnie wypisać,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • newill6 Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 09:04
          ..a jak leje..i psy dupami szczekają,,,nie będę zachwycał się sadzeniem kwiatków!!!!!!!!!!!!!
          • horpyna4 Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 09:27
            Sadzenie to mały pikuś, ja muszę ostrzyc żywopłot i nie życzę sobie zwarcia w "nożycach elektrycznych" pod wpływem deszczu. Kosiarkę też mam elektryczną.

Z tego wszystkiego chyba rzeczywiście wezmę się za sadzenie. Pogoda bardzo dobra na sadzonkowanie bluszczu w gruncie pod ogrodzeniem.
            • dorkasz1 Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 09:44
              Newill! Zaryczał jak lew! No, no, nie znałam kolegi z tej strony :)))
              A tak swoją drogą, to zielono jest. Jak cholera jest zielono. Chwastów od groma i trochę. Ale też się zbuntuję, nie pójdę ich wyrywać. Pogoda jak na Zaduszki, więc siedzę w domu i jem kanapki. A później upiekę pizzę i może jeszcze kruche ciasteczka. I będę nażarta, gruba i szczęśliwa. O!
              • leloop Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 10:32
                no proszę, same delikatesy tu zaglądają, chwile popadało i już im dooopy zrzedły ;P
                było się przyzwyczaić do deszczu i zimna jak ja, właśnie mija rok jak leje niemal bez przerwy
                grabie w dłoń i brać przykład z Asty a zasady w każdej chwili można zmienić ;D
                • yoma Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 10:54
                  A ja sobie muszę ukopać nową grządkę i prund mi do tego potrzebny, a leje.
                  • leloop Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 11:24
                    Tobie gimnastyka teraz potrzebna wiec nie wymiguj się od łopaty ;P
                    • yoma Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 11:25
                      No way, lekarz zabronił. Możesz się za mnie pogimnastykować, tobie też nie zaszkodzi :P
                      • lellapolella Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 11:51
                        Newill, no, nie mów, ze u Ciebie brzydko! Byłżeby to cud, że tylko ja mam pogodę jak dzwon?
                        • yoma Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 11:53
                          Na to wychodzi, Lella, na to wychodzi. E, załoga, jedziemy? :)
                      • leloop Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 13:02
                        > No way, lekarz zabronił.
                        zmień lekarza, chora nie jesteś.
                        Możesz się za mnie pogimnastykować, tobie też nie zasz
                        > kodzi :P
                        za nikogo się nie będę gimnastykować a łopatą i grabiami macham codziennie :)
                        • yoma Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 13:14
                          No to machaj, bronię ci? A ja se machnę glebogryzarką, jak przeschnie.

Grabiami codziennie? Co ty tam robisz?
                        • kizuk Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 13:20
                          No proszę,kilka dni tu nie zaglądałam,a co moje błękitne oczy widzą?
                          Bunt przeciw zarządzeniom słusznym i sprawiedliwym?Przeciwko naszej Derekcji Ukochanejijedyniesłusznej?
                          Idę robić porządki,pielić,grabić,sadzić.
                          To pisałam ja,jarząbkowa.:))))
                          • yoma Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 13:49
                            Kizuk, jeszcze łubu, jeszcze łubu! :)
                            • sigrid6 Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 15:49
                              Nie samą pracą człowiek żyje. A wspólny problem łączyć powinien. I zima sroga i deszczowa wiosna ma wpływ nie tylko na rośliny ale i na ogrodników. W kupie raźniej i weselej. ( właśnie w kupę Sami wlazłam dzisiaj zakamuflowaną w poziomkach :-)))
                              Skoro szefowa każe ide se pielić czy cóś innego w ogrodzie robić.
                              • leloop Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 22:12
                                > Nie samą pracą człowiek żyje.
                                w ogrodzie to nie praca to przyjemność. praca to gary, kurz, brudne okna, pranie i cala ta obrzydliwa reszta. a biadolenie w kupie do niczego konstruktywnego nie prowadzi.
                                chodzi o to, żeby przywrócić proporcje na forum bo się rozłazi jak stara guma w gaciach.
                          • yoma Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 15:46
                            Jak przestało padać, to znowu meszki wylazły dranie. Jak żyć, panie premierze?
                            • sigrid6 Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 15:54
                              No Ty to pomalutku i ostrożnie. A reszta z uśmiechem pieśnią na ustach zbierać ślimaki bo już do domu włażą . Zaklęła bym tak jak Ty ale się wstydzę.
                              • yoma Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 16:41
                                Bogowie, a jak ja klnę? :)
                                • sigrid6 Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 17:55
                                  No tak mniej więcej
                                  /@"/?!€%*£$^~{}§&<~|?*?!".....
                                  no może nie dosłownie chyba że się mylę
                                  • yoma Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 19:10
                                    A, znaki z górnego rzędu klawiatury :)
                                    • dorkasz1 Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 19:48
                                      Yoma, no jak to jak klniesz? Jak szefc angroholik :)
                                      • yoma Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 22:24
                                        Prędzej jak budowlaniec. Znowu się zrobiła dziura w dachu :)
                            • horpyna4 Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 16:41
                              U mnie komary jak cholera po tym deszczu i w cieple. Ale przed wyjściem do ogródka złapałam jakiś OFF i spsiukałam się - pomogło, tym razem tylko się przymierzały.

Popracowałam sobie, tylko ten cholerny Dreamliner latał mi w kółko nad głową. Pewnie go testują przed regularnymi lotami. A żeby nie było za mało, to dobiega łomot od strony SGGW; pewnie te Ursynalia jednak odbędą się.
                              • se_nka0 Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 19:54
                                U mnie nie padało, cieplutko było a melduję, że pieliłam dwie działki. Swoja i nie swoją . Pytam tylko - czy ja posiadam tzw.krzyż? Bo skłonu nie za bardzo mogę zrobić ;). Myślałam, że pracę w akordzie już mam przerobioną okazuje się, że niezupełnie :)
                                • kizuk Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 22:13
                                  W ramach wiosennych porządków przyszło nam zrobić porządek ze ślimakami.Zeżarły cynie,astry,napoczęły fasolkę i papryczki.I pomyśleć,że rok temu,kiedy widziałam setki skorupek po tym,jak je zima wymroziła,to serce mi drgnęło litością nad nimi...
                                  • yoma Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 22:26
                                    Nie bierz jeńców!
                                  • horpyna4 Re: wiosenne porzadki 01.06.13, 08:32
                                    U mnie jakoś ślimaki nie robią wielkich szkód, chociaż niewątpliwie są. Być może sroki i jeże utrzymują ich pogłowie w stanie dalekim od alarmowego i przerób zielska jest minimalny.
                                • yoma Re: wiosenne porzadki 31.05.13, 22:26
                                  Posiadasz sam krzyż, reszta to dodatek. Jak wiadomo, ogrodnik ma plecy po to, żeby mógł się na koniec dnia wyprostować i rzec z satysfakcją: Ale mnie bolą plecy!

Glebogryzarka się przydała, bo trafiłam na kolejną hałdę gruzu po dziadku...
                                  • lellapolella Re: wiosenne porzadki 01.06.13, 10:32
                                    Senka, Ty masz krzyż, który niesiesz- tę drugą działkę;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka