dorkasz1 06.03.14, 10:47 Kiedyś Leloop pokazywała super widły, tutaj trochę inna wersja (i możliwa do samodzielnego wykonania). mamaziemia.pl/super-widly-wersja-001/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: Super widły :) 06.03.14, 17:58 ha, a ja z drążenia Dorkaszowego linka dowiedziałam się, że mój przyrząd zwie się tornado:) Bardzo dobry do darcia darni pod kolejne róże:) I leciutki;) Odpowiedz Link
leloop Re: Super widły :) 06.03.14, 20:11 > > - masa wideł około 8-9 kg- > > Uojzicku. no potwornie ciężkie. wcale nie muszą mieć tyle zębów 4, góra 5 spokojnie wystarcza. zamiast jednego styliska z metalu, dwa drewniane po bokach i zupełnie zbędny ten teges z tylu. i wychodzą 2-3 kg a efekt ten sam :) Odpowiedz Link
yoma Re: Super widły :) 06.03.14, 21:03 Otóż. Już się widzę, jak przerzucam kompost dziesięciokilowymi widłami. Mówcie mi Pudzian :) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: Super widły :) 07.03.14, 15:42 Do kompostu inne trzeba. Do przekopania/spulchnienia kawałki działki byłyby ok. Obszukałam się takich, które leloop w ub. roku pokazywała, do spulchniania. Niczego podobnego u nas nie znalazłam. Dziwię się, że nie ma nikogo, kto produkowałby taki wygodny, ogrodniczy sprzęt. Odpowiedz Link
yoma Re: Super widły :) 07.03.14, 20:55 A ja się dzisiaj odważyłam zdrzemnąć w ciągu dnia i w tym półśnie wymyśliłam narzędzie do kompostu. To taka ręczna koparka powinna być, nasiębierna i zasięrzutna. Odpowiedz Link