Dodaj do ulubionych

Super widły :)

06.03.14, 10:47
Kiedyś Leloop pokazywała super widły, tutaj trochę inna wersja (i możliwa do samodzielnego wykonania).
mamaziemia.pl/super-widly-wersja-001/
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Super widły :) 06.03.14, 15:33
      > - masa wideł około 8-9 kg-

Uojzicku.
      • lellapolella Re: Super widły :) 06.03.14, 17:58
        ha, a ja z drążenia Dorkaszowego linka dowiedziałam się, że mój przyrząd zwie się tornado:)
        Bardzo dobry do darcia darni pod kolejne róże:) I leciutki;)
        • dorkasz1 Re: Super widły :) 06.03.14, 18:43
          Link wart drążenia :)
          • yoma Re: Super widły :) 06.03.14, 21:01
            Link sam w sobie fajny.
      • leloop Re: Super widły :) 06.03.14, 20:11
        > > - masa wideł około 8-9 kg-
        >
        > Uojzicku.
        no potwornie ciężkie. wcale nie muszą mieć tyle zębów 4, góra 5 spokojnie wystarcza. zamiast jednego styliska z metalu, dwa drewniane po bokach i zupełnie zbędny ten teges z tylu. i wychodzą 2-3 kg a efekt ten sam :)
        https://www.jardin-biodiversite.com/271-810-thickbox/grelinette-5-dents.jpg
        • yoma Re: Super widły :) 06.03.14, 21:03
          Otóż. Już się widzę, jak przerzucam kompost dziesięciokilowymi widłami. Mówcie mi Pudzian :)
          • se_nka0 Re: Super widły :) 07.03.14, 15:42
            Do kompostu inne trzeba. Do przekopania/spulchnienia kawałki działki byłyby ok.
            Obszukałam się takich, które leloop w ub. roku pokazywała, do spulchniania. Niczego podobnego u nas nie znalazłam. Dziwię się, że nie ma nikogo, kto produkowałby taki wygodny, ogrodniczy sprzęt.
            • yoma Re: Super widły :) 07.03.14, 20:55
              A ja się dzisiaj odważyłam zdrzemnąć w ciągu dnia i w tym półśnie wymyśliłam narzędzie do kompostu. To taka ręczna koparka powinna być, nasiębierna i zasięrzutna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka