Dodaj do ulubionych

Warzywniak

03.06.11, 20:32
Chcialem 'zareklamowac' warzywniak ktory jest w malym domku drewnianym, przed poczta na heroldow. Kiedys panstwo handlowali z samochodu i na straganie w tym samym miejscu, teraz odziedziczyli domek.
Dzis kupilem kilka produktow i podobnie jak w zeszlym roku jestem zachwycony:))
Zawsze wszystko dobrej jakosci, mozna sprobowac na miejscu i sprawdzic smak.
W porownaniu do produktow z biedronki czy zabki lub delikatesow to... nie ma porownania.
ps: i nie jestem wlascicielem ktory poleca swoje wyroby, po prostu uwazam ze jak cos jest dobre to warto to polecac.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lola.bergamonska Re: Warzywniak 13.07.11, 18:33
      Jest faktycznie kilka miejsc w Warszawie gdzie można znaleźć naprawdę świeże warzywa, owoce, zioła. Ja znalazłam fajną budkę kilka lat temu na chłodnej, idąc na Halę Mirowską. Teraz jednak się przeprowadziłam i lenistwo mnie dopadło, więc zamawiam przez internet ze Spiżarni Poniatowskich.

Podoba mi się, że wymieniają w każdym owocu i warzywie wszystkie witaminy, minerały, jak wykorzystać w kuchni, jakie maja właściwości lecznicze.
      www.spizarnieponiatowskich.pl/sdw/owoce-i-warzywa/swieze-ziola/bazylia-swieza-w-doniczce.html
      Widać, że przygotowują się z przepisami, znalazłam fajne opisy przypraw z przepisami u nich na blogu www.spizarnieponiatowskich.pl/blog/bazylia

także może nie trzeba będzie nigdzie chodzić

• dor-a78 Re: Warzywniak 14.07.11, 08:56
      A ja kupuję warzywa i owoce na Wolumenie. Są bardzo dobre i o połowę tańsze.
      • czaki58 Re: Warzywniak 14.07.11, 09:31
        Bazar na ul Wolumen jest jednym z najtańszy w Warszawie .
    • kr-m Re: Warzywniak 08.08.11, 20:43
      Ja niestety nie miałam takiego szczęścia. Robiłam zakupy tam kilka razy i zawsze wśród dobrych produktów znalazłam coś starego, niezbyt świżego ... Nie kupuję tam ...
      • yosolka Re: Warzywniak 10.08.11, 09:38
        Nie kupuję. Ceny warzyw i owoców w porównianiu z Wolumenem kosmiczne.
        • mkzuk.junk Re: Warzywniak 10.08.11, 17:09
          Drożyzna.
    • max256 Re: Warzywniak 08.10.15, 14:42
      Do dobrych warzywniaków zaliczyć można ten na liwieckiej, mają codziennie dostawy i od niedawna można kupić na elargo.pl
      • sibeliuss Re: Warzywniak 05.11.15, 08:09
        Kto normalny pojedzie na Liwiecka?
        • agulha Re: Warzywniak 19.12.15, 20:13
          A ja, kiedy tylko mam czas, jadę w okolice swojego poprzedniego miejsca zamieszkania i robię zakupy w warzywniaku, który jest na parterze tego białego domu Przy Agorze 17A (tam, gdzie bank Millennium i drogeria Natura). Na pewno jest drożej niż na bazarach, ale towar jest zawsze pierwszego gatunku, są różne ciekawostki - pytałam na przykład ostatnio o złote kiwi i dzisiaj były w ofercie. Poza samymi warzywami i owocami państwo, którzy prowadzą ten sklep, mają też trochę podstawowych artykułów z innych branż: garmażeria, nabiał, pieczywo, napoje, tak że jak się nie ma czasu, to można się zaopatrzyć w inne produkty świeże także.
          Przy okazji wspomnę, że w tym samym miejscu jest także dobry sklepik z mięsem i wędlinami. Ku mojemu smutkowi jest czynny w moich godzinach pracy, bo tylko do 17, mam szansę tam iść tylko w sobotę. No i niestety zawsze jest kolejka, znaczy wyroby dobre (zresztą obsługa idzie dosyć szybko, i ostatnio zaczęli przyjmować płatności kartą kredytową). Na przykład tylko tam ostatnio widzę szynkę wołową. Oczywiście jest także szynka wieprzowa, w wielkim wyborze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka