Gość: uczennica IP: *.aster.pl 19.12.06, 16:52 Witam! Chciałabym zaprosić was i zapytać co sądzicie o gim. nr. 16 przy Pilota Skarżyńskiego. Strona internetowa to: www.gim16.pl Zapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blessyou1 Re: Gimnazjum nr. 16 w warszawie 19.12.06, 17:24 Kilka lat temu chodziły tam dzieci moich znajomych. Słyszałam o fatalnym poziomie nauczania, chuligaństwie, tolerowaniu agresji, prolemie z narkotykami i o dyrekcji ktora próbowała udawać że tego wszystkiego nie ma. Ciekawe czy szkoła przeszła takie cudowne przeobrażenie bo od lat ma opinię najgorszego gimnazjum w dzielnicy (ex aequo z 15tką) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EJAKE Re: Gimnazjum nr. 16 w warszawie IP: *.wum.edu.pl 11.07.13, 21:38 Mam pytanie, czy ktoś z państwa słyszał o Gimnazjum nr.166 przy ul. Czerniakowskiej.Gimnazjum mieści się w budynku Liceum im .J Sobieskiego i funkcjonuje jako Zespół Szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wla Re: Gimnazjum nr. 16 w warszawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.17, 10:29 Skąd te pomówienia dotyczące Gimnazjum Nr 16. Nie było tu żadnej afery narkotykowej w przeciwieństwie do rzekomo tych "lepszych" szkół na Ochocie. Wystarczy pójść tylko na komendę policji na Dunajecką i zapytać się, gdzie są problemy z narkotykami, a nie rzucać oskarżeń. Ciekawa jestem kto tak twierdzi. W szkole jest największy na Ochocie działający wolontariat. Szkoła realizuje szereg projektów międzynarodowych w tym wymianę z dziećmi na Sycylii i w Bawarii, Comenius, Erasmus+, i szereg innych. Wystarczy wejść tylko na stronę szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Gimnazjum nr. 16 w warszawie IP: *.acn.waw.pl 19.12.06, 18:47 Potwierdzam, Gimnazjum nr 16 (podobnie jak Gimnazjum nr 15 ul. Siemieńskiego) to bardzo słabe gimnazja rejonowe - wiele klas i sporo trudnej młodzieży (papierosy, kradzieże, bójki itd.), mało ambitnych uczniów, niewielkie zainteresowanie nauką, co lepsi pouciekali do gimnazjów poza rejonem. Oczywiście są wyjątki wśród uczniów (nauczyciele też się starają), ale ogólnie nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Gimnazjum nr. 16 w warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.13, 14:59 W 2013r. skończyłam tą szkołę. Nauczyciele są bardzo mili i jeżeli się starasz to zdajesz. Nie to szkoła dla osób z wysokimi ambicjami ale też nie dla osób nieskorych do nauki. Dyrekcja bardzo miła i stara się by ich podopieczni wyszli na ludzi. Teraz kiedy idę do liceum strasznie tęsknie za moją szkołą i polecam ją wszystkim. Oczywiście żadna szkoła nie jest idealna. Są lepsi i gorsi uczniowie ale to nie zależy od szkoły bo osoby z rejonu też się muszą gdzieś uczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrona Re: Gimnazjum nr. 16 w warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.06.14, 15:17 Czy ktoś się orientuje, jak w tym gimnazjum nr 16 wyglądają zajęcia od muzyki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna-także Re: Gimnazjum nr. 16 w warszawie IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.06.14, 19:09 odnośnie 15 - nie wiem skąd takie informacje. Moje dzieci chodzą do tego gimnazjum i jestem bardzo zadowolona. Jakie kradzieże? Jakie bójki? A Odpowiedz Link Zgłoś
beeeeeeeeeeeeee Re: Gimnazjum nr. 16 w warszawie 16.06.16, 23:35 Nie polecam tej szkoły,zwłaszcza dla uczniów z orzeczeniem,niby są klasy integracyjne,ale tylko po to by szkoła dostała kase za te dzieci,a one wsparcia nie dostaną.Nie dość,że są wyśmiewane przez inne klasy ,to i nauczycieli...,którzy straszą uczniów,że jak się nie poprawią to zostaną przeniesieni do klasy integracyjnej... Chyba nie na tym polega pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś