Dodaj do ulubionych

wpis tymczasowy masakra

03.02.06, 09:22
hej
myslalam ze mnie szlag trafi.. zlozylam 2 tygodnie temu pozew o rozwod i juz
mi przyszlo pismo z sadu o uiszczenie wpisu tymczasowego. dowwalili mi 600
zł! to jest gorna granica, a nawet napislam w pozwie zeby mi ustalili w
dolnej granicy (jak wieceie rozpietosc od bodajze 30 zeta do wlasnie 600
jest), a tu taka klapa. sama wychowuje corke, zarabiam 1500 na reke, malzonek
placi ale nieregularnir, okolo 5 stow. no i z czego ja mam niby zaplacic ten
wpis? czy mozna sie jakos od tego odwolac? jest szansa ze obniza? w pismie
mam napisane ze musze uiscisc w ciagu 7 dni, pod rygorem zwrotu pozwu..... na
dodoatek moj malzonek szacowny nie pracuje, pomimo ze jesty wyksztalcony i
zna jezyki, to tez napisalam w pozwie, no i teraz obawiam sie ze jak sad mi
teraz juz kaze bulic 6 stow, a przeciez wyraznie napisalam ze mnie nei stac,
to pewnie alimenty dostane jakies smieszne... zastanawiam sie czy nie olac
tego wpisu, zwroca mi pozew i tyle.... a malzonek bedzie mial robote to wtedy
zloze... glupie sady sad((((
Obserwuj wątek
    • labomba666 Re: wpis tymczasowy masakra 03.02.06, 10:20
      > teraz juz kaze bulic 6 stow, a przeciez wyraznie napisalam ze mnie nei stac,
      > to pewnie alimenty dostane jakies smieszne... zastanawiam sie czy nie olac
      > tego wpisu, zwroca mi pozew i tyle.... a malzonek bedzie mial robote to wtedy
      > zloze... glupie sady sad((((

Nie sądy, lecz Ty jesteś głupia. Rozwód to ostateczna, czasami nawet krytyczna
      decyzja, która wbrew pozorom nie rozwiązuje wszystkich problemów.
      Dlatego sąd chce mieć pewność, że ustawiając opłatę na takim poziomie (bądź, co
      bądź przecież nie zaporowym dla Ciebie!) nie jest to decyzja pochopna,
      spowodowana PMSem.

LaBomba

• labomba666 Re: wpis tymczasowy masakra 03.02.06, 10:27
        Ponadto, ta kwota zostanie Ci potrącona, przy obciążaniu kosztami procesu. No
        chyba, że wykażesz jego całkowitą winę, wtedy sąd zwrócic Ci wpis w całości.

LaBomba
        • considerable Re: wpis tymczasowy masakra 03.02.06, 10:33
          twoja uwaga na poczatku poprzedniego postu byla niepotrzebna. a kwota 600 zł
          JEST dla mnie zaporowa, i wlasnie to chcialam przedtsawic w moim poscie.
          rozwody na boga nie sa tylko dla bogatych ludzi!!! nie wiem co mam teraz robic
          bo po prostu nie mam na zbyciu takiej kasy a czas nagli i jak nie zaplace to
          zwroca mi pozew, jest to dla mnie problem poniewaz nie mam najmniejszych
          watpliwosci ze chce sie rozwiesc, potrzbuje zasadzenia alimentow, uregulowania
          tych kwestii prawnie i formalnie, a jak dostaje wiadomosc ze mam do zaplacenia
          wpis tymczasowy w NAJWYZSZEJ mozliwej kwocie to jestem tym niezwykle zdziwiona,
          bo nie zarabiam na tyle zeby bylo mnie na to stac, a na dodatek mam mase
          wydatkow zwiazanych z dzieckiem, opiekunka, przedszkolem, mieszkaniem, etc...
          napislam to w pozwie a pomimo to ktos kto ustalal ta kwote nie wzial tych
          okolicznosci pod uwage. to smutne.
          • labomba666 Re: wpis tymczasowy masakra 03.02.06, 10:53
            Sąd wziął pod uwagę Twoje zarobki - chyba pisałaś coś o 1500 zł? Innymi słowy,
            600 zł na pewno nie jest kwotą zaporową. Dlaczego ja, jako podatnik, mam płacić
            za Twój rozwód?
            A smutne jest to, że nie używasz polskich znaków diakrytycznych i zaczynasz
            zdanie z małej litery.
      • ann_mart Re: wpis tymczasowy masakra 03.02.06, 12:53
        labomba666 napisał:

> Nie sądy, lecz Ty jesteś głupia. Rozwód to ostateczna, czasami nawet krytyczna
        > decyzja, która wbrew pozorom nie rozwiązuje wszystkich problemów.
        > Dlatego sąd chce mieć pewność, że ustawiając opłatę na takim poziomie (bądź,
        co
        > bądź przecież nie zaporowym dla Ciebie!) nie jest to decyzja pochopna,
        > spowodowana PMSem.

Rozumiem, że w ten sam sposób - tzn. ustalając wpis w wys. 600 zł (jako
        maksymalnej) sąd będzie badał czy Kulczykowa sie będzie decydować na rozwód
        pochopnie czy z powodu PMS? No tak jak zapłaci to znaczy, że chce a nie PMS...
        Naprawdę mnie nie osłabiaj.
        • labomba666 Re: wpis tymczasowy masakra 03.02.06, 13:10
          A ile "Kulczykowych" (osób o dochodach i stopie życiowej) jest w Polsce, moja Ty
          bogini intelektu?
          • virtual_moth Re: wpis tymczasowy masakra 03.02.06, 22:44
            labomba666 napisał:

> A ile "Kulczykowych" (osób o dochodach i stopie życiowej) jest w Polsce, moja
            T
            > y
            > bogini intelektu?

Wydaje mi się, że Kulczykowa jest jedna. Przynajmniej na papierzewink

Pewnie sąd uważa, że:
            - kobiety żyjące na dobrym poziomie materialnym stosują terapię hormonalną i
            nie cierpią na pms
            - jest ich tak mało, że w ogóle nie warto ich brać pod uwagę, bo nie popsuje to
            statystyk
    • considerable Re: wpis tymczasowy masakra 03.02.06, 11:08
      czy nie wiecie moze czy istnieje jakas mozliwosc zlozenia nie wiem odwolania
      czy prosby o obnizenie tego wpisu?
      z gory dziekuje za konkretne opdpowiedzi
      • kammik Re: wpis tymczasowy masakra 03.02.06, 11:14
        Mozesz zlozyc podanie o zmniejszenie wpisu lub o rozlozenie platnosci na raty.
        Wykaz, ze zaplata takiej kwoty stanowilaby powazny uszczerbek dla finansow
        twojej rodziny.
        • considerable Re: wpis tymczasowy masakra 03.02.06, 12:01
          czyli rozumiem ze mam teraz, w ciagu tych 7 dni zlozyc pismo do sadu o
          rozlozenie tego na raty? sa jakies wzory? dolaczyc dokumenty? zaswiadczenie o
          zarobkach dolaczylam juz do pozwu, mam jeszcze pare rzeczy, zaswiadczenie o
          oplatach z przedszkola, rachunki za prad, fakltury ...
    • kkokos ciekawe, który nawiedzony troll 03.02.06, 11:33
      przybrał sobie teraz wdzięcznego nicka labomba... uch, ale bezkompromisowy, i
      poglądy ma jakie wyraziste, no! poczucie misji aż go unosi nad ziemią...
      • labomba666 Re: ciekawe, który nawiedzony troll 03.02.06, 12:10
        > przybrał sobie teraz wdzięcznego nicka labomba... uch, ale bezkompromisowy, i
        > poglądy ma jakie wyraziste, no! poczucie misji aż go unosi nad ziemią...

Zmartwiona, że upada mit Matki Polki? Nawet w takich ostojach, jak sądy?
        Większość społeczeństwa chyba jednak specjalnie nie żałuje.
        • wrogowska Re: ciekawe, który nawiedzony troll 03.02.06, 13:55
          Wydaje mi się,że najlepiej poszukać takich informacji bezpośrednio w sądzie a
          nie tu,gdzie każdy coś tam wie.
          A mit Matki Polki i jej dziecięcia ojca często nieznanego,albo przygodnego pada
          to fakt.
    • ajak001 Re: wpis tymczasowy masakra 03.02.06, 22:15
      Przypadkiem nie nastroiłaś mnie pozytywnie.
      Ja zarabiam 1000zł na rękę i zero kasy od szanownego małżonka od roku.
      Nawet nie będę miała z czego odłożyć żeby wnieść wpis do sądu.
      Więc głowa do góry, pomyśl że nie jest jeszcze u ciebie tak źle. Trzeba nauczyć
      się cenić to co się ma, bo zawsze może być gorzej. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka