Dodaj do ulubionych

Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @???????

18.10.05, 14:02
Dziewczyny, czy mogą występować jakieś symtomy znaczące o ciąży przed @? Nie
wiem czy jest sens robienia testu, hmm? A może robiłyście? Czy kiedykolwiek
test wychodzi pozytywny, przed terminem miesiączki???
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aniatje Re: Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @?? 18.10.05, 14:05
      Wstukaj sobie w wyszukiwarke "objawy ciazy" i zobaczysz jak wiele rzeczy moze
      sugerowac ciaze, ale zarazem nie musi.

Zamiast sie zadreczac i zgadywac poczekaj cierpliwie do terminu @. Wiem, ze
      ciezko, ale dla wlasnego spokoju warto.

Powodzenia,

Ania
      • milenamuha Re: Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @?? 18.10.05, 14:42
        a ja proponuję bobo-test.Mi wykrył ciążę 6 dni po zapłodnieniu...
        • zebrra Re: Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @?? 18.10.05, 14:44
          Dzięki smile chyba polecę do apteki smile
          • bebe73 Re: Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @?? 18.10.05, 14:47
            Nie miałam żadnym specjalnych objawów ale zrobiłam test 3 dni przed miesiączką
            i wyszedł poztywnie. W sobote mam termin porodu. Pozdrawiam.
            • zebrra Re: Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @?? 18.10.05, 14:50
              Powodzenia! Oby wszystko poszło tak jak trzeba smile i dziękuje za odpowiedź. Daj
              znać czy wszystko było w porządku... smile
              Pozdrawiam
              • wandana Re: Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @?? 18.10.05, 14:54
                Test przed terminem @@@ może nie wyjsc, bo poziom hormonów jest za niski.
                Duzo bardziej czułe jest badanie krwi sprawdzjące poziom bHCG, które powinno
                dac odpowiedź juz 9-10 dni po zapłodnieniu.
    • sandglass Re: Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @?? 18.10.05, 20:45
      > Czy kiedykolwiek
      > test wychodzi pozytywny, przed terminem miesiączki???
      Tak, mi wyszly dwie kreki, chociaz ta "ciazowa" bardzo bladziutka.
      Robilam na tydzien przed terminem @.
    • zolza78 Re: Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @?? 19.10.05, 09:18
      no, pewnie, że wychodzi. ja swoje 4 (jakos nie dawalam wiary...)testy zrobiłam
      5 dni przed @ i mialam dwie wyraźne bordowe krechy. a to była raptem
      kilkudniowa ciąża, cykle miałam książkowe - co 28 dni, co do minuty niemalże.

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20718;121/st/20060415/k/086b/preg.png
      • ingga Re: Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @?? 19.10.05, 16:27
        Można zrobić testy ciążowe z krwi, chyba 10 dni po zapłodnieniu..
        Robi się w laboratorium.
        Zwykłe testy z moczu robione w domu mimo super opisów na instrukcji wykrywają
        ciążę dopiero po terminie spodziewanej miesiączki - mnie kiedyś test zrobiony w
        terminie, kiedy już można było "oszukał" wink

Co do objawów ciąży przed terminem spodziewnej miesiączki to przesada...
        Objawy zaczynają się dużo później, przynajmniej u mnie i za pierwszym i za
        drugim razem.
        • mika9912 Re: Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @?? 21.10.05, 16:44
          coprawda sama z utęsknieniem czekam na jakieś objawy ale slyszałam że oprucz
          bulu biersi lub ich nadwrażliwość na dotyk to po owulacji kiedy powinnaś być
          sucha to mogą występować upławy i morzesz mieć uczucie mokrości, o ile nie jest
          to żadna infekcja. ale radzę ci uważaj może lepiej nie znać tych objawów bo to
          żuca sie na muzg i ciągle sobie wmawiasz że one są i jesteś w ciąży a potem
          jeszcze większe rozczarowanie. Ja sama dałam się nabrać nie jednokrotnie.
          powodzenia
          • alicja1212 Re: Sposób, żeby dowiedzieć się o ciąży przed @?? 21.10.05, 21:28
            czy może powiedzieć gdzie słyszałas lub czytałaś o tych objawach? Ja oczekuję
            na wynik starań i właśnie obserwuję u siebie takie nietypowe objawy. zazwyczaj
            w 2 połowie cyklu czuję tylko suchość, a teraz muszę nawet nosić wkładkę
            higieniczną. infekcji mam nadzieję, ze nie mam, bo innych objawów brak. chętnie
            poczytałabym więcej na ten temat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka