2000

(18 wyników)
  • Hej! Szukam kontaktu z ludźmi z XIV LO rocznik 1996 - 2000- klasa p. Podkówki; mam kontkat z kilkoma osobami ale nie mam zielonego pojęcia co się dzieje z resztą klasy, może jakieś klasowe spotkanie po kilku latach! Pozdrawiam serdecznie!!!
  • Ktoś już o tej książce pisał. Ja znalazłem ją w końcu gdzieś w kartonach i zagłębiłem się w lekturze. Dzieło nazywa się "Szczecin. Wczoraj-dziś-jutro." Autor Henryk Mąka. Mam ochotę przytoczyć obszerne fragmenty dotyczące planów urbanistycznych na rok 2000 - niech się rajcy uczą, jak popuszczać wodze fantazji ;) Część pierwsza. "Przede wszystkim Szczecin otrzyma nowe Centrum. Powstanie ono przy alei Wyzwolenia, w czworoboku ograniczonym tą właśnie aleją oraz ulicami Malczewsk...
  • Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie szukać nr silnika tego samochodu rocznik 2000 3 litry td a może ktoś mi powie jak ten nr wygląda bo ja nigdzie nic nie mogę znaleźć
  • A propos strategii rozwoju miasta - mam w swojej biblioteczce książkę pt. "Szcecin. Wczoraj - dziś - jutro." autorstwa Henryka Mąki wydaną w 1978 roku. Polecam - wg. mnie dla każdego(j) szczecinianina(ki)lektura obowiązkowa - szcególnie rozdział dotyczący przyszłości miasta Szczecina czyli rozdział "W roku 2000..." Czego tu nie ma jeśli chodzi o plany rozwoju miasta (kilka przykładów) : - największy (!) w Polsce dom towarowy (4 razy większy niż "Posejdon"!) z ruchomymi schod...
  • SZczecin 3 liga bedzie siedliskiem patologii. Kroes: zgoda Polski na moją propozycję albo negatywna decyzja ws. stoczni Unijna komisarz ds. konkurencji Neeli Kroes postawiła polskiemu rządowi ultimatum: albo da odpowiedź, że akceptuje jej propozycję ratowania stoczni w Gdyni i Szczecinie, albo KE wyda negatywną decyzję o zwrocie pomocy publicznej. Resort skarbu zapowiada, że prześle odpowiedź do przyszłego poniedziałku. Przekaz taki Kroes zawarła w wysłanym w poniedziałek wieczor...
  • ?
  • No jasne! srajcie i lejcie zbolszewizowane katozule i wasze psy gdzie popadnie, to przeciez tylko wasze miasto..
  • Jakis czas temu mignela mi informacja prasowa, ze w ramach szerokich badan archeologicznych zwiazanych z budowa autostrad natrafiono na slady ewidentnie chrzescijanskiej swiatyni ale duzo starszej niz chrzest Polski z 966 roku. niestety nie zapamietalem gdzie dokonano tego odkrycia. Czy ktos Was slyszal moze cos na ten temat?
  • Czy może ktoś wie dlaczego UM tak drogo nalicza za wykup lokalu pod działqlność gospodarcza. czy sa na to jakies przepisy i rozporządzenia. Czynsz w wynajmowanuych lokalach płaci się podwójnie w zalezności od przetargu i w zalezności który TBS to organizuje. Ja nie moge zrozumieć dlaczego takie kosmiczne i nierówne ceny są.
  • Wypowiedź w sprawie polskich ziem tzw. odzyskanych, która padła z ust samego Kanclerza Niemiec Gerharda Schrödera.(...) W dniu 3 września 2000 r. w Berlinie na Zgromadzeniu tzw. Wypędzonych z Polski i Czechosłowacji po 1945 r. Schröder nadmienił, że ich powrót (Niemców - przyp. red.) to tylko kwestia czasu, ku, kiedy Polska i Republika Czeska wejdą do Unii Europejskiej, zapewniającej wszystkim dowolność i swobodę osiedlania się. Dalej, w bardziej zrozumiałym języku, kanclerz powie...
  • lokalnie: jacyna-witt.pl/index.php?m=blog&bm=6&bpm=0&blog=385&lg=1 w skali makro: www.rp.pl/artykul/422002_Ziemkiewicz__Dziennikarze_z_wyzszej_sfory.html
  • Co ma PZLA do planu treningowego i startow zawodniczki?To decyduje jej trener i ona a w tym wypadku mamy doczynienia z bardza madra i swiatoewj kalsy zawodniczka.PZLA niech zajmuje sie czym innym niech szuka sponsorow,niech odzyska medal i pieniadze zalegle od FIFA dla Chojeckiej.Kto sie w PZLA zna sie na treningu maratonskim?Ile pieniedzy wylozy PZLA na przygotowania dla tej zawodniczki?W USA maratonczycy ktorzy beda reprezentowac ich w Atenach otrzymuja dolary i nikt nie decyduj...
  • dobić pracodawców dobić pracodawców i firmy: dziś płaci się składkę 800, od Nowego Roku 1000 zł od zatrudnionego w pełnym wymiarze czasu pracy. No to policzmy (mała firma): 1000-2000 ZUS (1-2 osoby zatrudnione), prąd, czynsz i inne konieczne koszty stałe 2000-4000, księgowość, wydatki inne i dodatkowe acz konieczne koszty 1000. No i zysk w postaci pensja lub dwie minimum - brutto w sumie 2000 - 3000! W sumie miesięcznie 6000 - 10000. Czyli szewc, ślusarz, kioskarz, weterynarz...
  • Jak to po ile? 30. tysięcy za 148m. kwadratowych, nie panie prezydencie?
  • Poszukuję pilnie wszelkich informacji dotyczących rehabilitacji metodą kombinezonów kosmicznych. Będę wdzięczny za podanie mi jakiegokolwiek kontaktu do specjalistów, ośrodków praktykujących tą metodę. Mój adres andi@interbit.pl Dziękuję
  • Był już wprawdzie szczeciński wątek futurologiczny zainicjowany przez javala, ale na bazie książki powojennej. W "Dziejach architektury nowoczesnego Szczecina" W. Łopucha znalazłam taki kawałek: "W 1866 r. Szczecińskie Tow. Politechniczne (Politechnischer Verein) wydało zabawny kalendarz zawierający prognozę dla Szczecina na 1966 r. Wedle ich wyobrażeń za sto lat miasto miało być dużą, nadmorską metropolią o przemysłowym charakterze, bronioną pociskami atomowymi. Jej najważniejsz...
  • Zadaje pytanie na cholere te swiatla skoro mecze rozgrywane sa o godz 14 min30.Ja pracuje do 16 chetnie bym poszedl na mecz. Mysle ,ze wiecej kibicow bylo by gdyby mecz rozgrywany byl tak jak z Legia o19stej.A i w sytuacji finnsowej naszego kochanego klubu przdala by sie kazda zlotowka.Sadze ,ze przyszlo by kilka tysiecy kibicow wiecej. Co sie zreszta jutro okarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się