Forum Kultura Muzyka Muzyka
ZMIEŃ
      2000

2000

(18 wyników)
    • Mija pierwsza pięciolatka nowego wieku, więc może warto pokusić się o wytypowanie najważniejszych Waszym zdaniem polskich płyt z tego okresu. Oto moja dziesiątka: 1. Lenny Valentino "Uwaga jedzie tramwaj" 2. Lao Che "Powstanie Warszawskie" 3. Pogodno "Pogodno gra Fochmana" 4. The Band Of Endless Noise "TBOEN" 5. Kobiety "Kobiety" 6. Voo Voo "Płyta z muzyką" 7. Tworzywo Sztuczne "Fisz Emade jako tworzywo Sztuczne" 8. Lech Janerka "Fiu, fiu" 9. Ścianka "Dni wiatru" 10. Hey "Sic"
    • Zrealizowałem dziś pomysł zrobienia sobie składanki zawierającej najciekawsze single z lat 1980-2000. No, nieliczne wyjątki to utwory niesinglowe, ponieważ ograniczenie czasowe płyty 80-minutowej powoduje że nie można nagrać wymarzonego zestawu...). 1. Joy Division - Love Will Tear Us Apart [1980] 2. Soft Cell - Tainted Love [1981] 3. The Jam - A Town Called Malice [1982] 4. The Smiths - This Charming Man [1983] 5. Talk Talk - It's My Life [1984] 6. The Replacements - Waitress ...
    • i bardzo sie ciesze
    • Wczoraj słuchając muzyki, popatrzyłam na moje płytki, i zauważyłam koncertówkę Pearl Jam. Patrzę na datę: 15.6.00, dokładnie 5 lat temu!!! oczywiście wysłuchałam sobie koncertu, można było się poczuć jak WTEDY... niestety nie mogłam być na koncercie dzień później:((((((((( nie wiem czy będę miała odwagę posłuchać płytki z koncertem z 16... Jak myślicie, kiedy PJ znów przyjadą do Polski???
    • dokladnie o U2 trzeci utwor" beautiful day"piaty "one " szesnascie utworow na plycie nie jestem zbyt wielkim fanem tego zespoly zgadlem te dwa tytuly tylko ale chcialbym znac tytul plytydzieki za pomoc
    • Szanowny recenzencie! Powyzsze trzy po trzy o najnowszej skladance U2 trudno nazwac recenzja! Niewiele dowiadujemy sie o zawartosci plyty, co gorsza to czego sie dowiadujemy odbiega od prawdy! Pominal pan istotny album studyjny "Passengers...." na ktrorym U2 pracowalo z Brianem Eno i innymi szarymi eminencjami wspolczesnej muzyki i bez ktorego to albumu POP nie bylby taki ciekawy i roznorodny. Absurdem jest stwierdzenie ze brak miksow "tanecznych" na drugiej plycie: juz na singlach promuja...
    • bueheheheh !!!! Elecrical Storm to jedne z najgorszych kawałków jakie U2 kiedykolwiek stworzyło :-( Tą płytke opłaca się kupić tylko dla kawałków z "PoP" "Zooropa" "Achtung Baby". "All That You Can't Leave Behind" = wielka porazka U2 nie wiem jak oni mogli ciś takiego nagrać P.S Nie kumam jak Robert Leszczyński moze pisać takie bzdury !!! To pewnie prze udzial w z...m IDOLU
    • Jakby p. Iwicki obejrzał cały koncert toby wiedział że wcale nie jest to jednorazowa rejestracja z Arizony. Pomijając nawet fakt, że prawie przed każdym numerem jest napisane gdzie został zarejestrowany i zaręczam że są to różne miejsca, to jeszcze kapela raz jest w t-shirtach a raz np. w zimowych kurtkach i para im leci z gęby, a potem znowu w koszulkach i już innych. Z tego co wiem PearlJam nie Madonna i nie zwykł zmieniać ciuchów co numer. Widocznie sprzęt nastawiony był za g...
    • Czy ktoś wie co nowego słychać u Rodneya i jego Cassandry? Jakieś plany koncertowe, nowa płyta itp.? pozdr.
    • Mam pewna manie kolumnowa i lubie zmieniac cos od czasu do czasu. Poniewaz mam do obsluzenia az 3 miejsca, w ktorych slucham muzyki jest nad czym sie glowic. Ostatni sluchalem w sklepie kanadyjskich kolumn ENERGY i zrobily na mnie dobre wrazenie (zdaje sie xl-26). Nie znam zas tej firmy zupelnie i niewiele review mozna znalezc w internecie. Czy ktos to ma w domu? A jezeli nie to co polecacie w okolicach 2000 - 3000 zl za pare. Chodzi o hi-fi stereo a nie o surround. Muzyka wszelka...
    • nie mam kontaktu z polskimi hiciorami letnimi. a mnie wzielo wyszperalam/wyszukalam/przypomnialam sobie Tymona tymanskiego - Dziewczeta w letnich sukienkach i Sami - lato 2000 krzyo.wrzuta.pl/audio/9bwmzYfZpqD/sami_- _lato_2000 Nawet Wilki - love story pasuja. no pachna latem jak nie wiem I CHCE WIECEJ TAKICH! moze dobrze, nie musza byc poslkie Moga byc odrobine tandetne (jak w/w) ale maja pasowac do goracej letniej pogody! rzuccie tytulami..
    • Podać prosze mi najlepsze piosenki 2000-2003 roku,oby ich było 12, bo tyle jest mi potrzebnych
    • Rosyjski kompozytor Sergiej Galojan twierdzi, że najnowszy przebój Tatu "All The Things She Said" jest jego autorstwa. Duetowi grozi proces sądowy. Galojan twierdzi, że napisał kompozycję trzy lata temu i pierwotnie nosiła ona tytuł "I Lost My Mind". Na płycie "2000 Po Vstrechnoy" widnieje informacja, że Galojan jest odpowiedzialny jedynie za muzykę, co pozbawia go dużych zysków z tantiem. Galojan: "Jestem wściekły sposobem, w jaki mnie potraktowano. Czuję się oszukany. Nie chodz...
    • ....... prosze podzielcie sie tym co wywarlo na was najwieksze wrazenie...... to moja lista - Roze Europy - 1992, Bialystok Acid Drinkers - 1991, Bialystok Nine Inch Nails - 1994, Woodstock Metallica - 1998, MSG, New York Pink Floyd - 1994, Yankees Stadium i Giants Stadium, NY i NJ, musialem zobaczyc dwa koncerty, bylo tak niesamowite.......... Richie Heavens - trzy tygodnie temu w NY i NAJLEPSZE koncerty jaki widzialem to Ani DiFranco solo w Carnegie Hall, NY oraz Ani DiFranco z ...
    • oto nie potwierdzone daty koncertów PJ 01 SEPT **** Ireland -- Dublin 02 SEPT **** -------- -- 03 SEPT **** Scotlan-- Cardiff 04 SEPT **** England -- Manchester 05 SEPT **** -------- -- 06 SEPT **** England -- London 07 SEPT **** England -- London 08 SEPT **** -------- -- 09 SEPT **** Czech Republic -- Prague 10 SEPT **** POLAND -- KATOWICE 11 SEPT **** -------- -- 12 SEPT **** Croatie -- Zagreb 13 SEPT **** Greek-- Athens 14 SEPT **** Greek-- Athens 15 SEPT **** -------- -- ...
    • Co sądzicie o tej płycie? Bo ja b. lubię! Psychodeliczni Stonesi to jest to;- ),zwłaszcza żeński głosik w "2000 Light Years From Home"
    • Ile znacie? Ja 4: Metalliki, U2, A.Morissette i BSB
    • Cyzby U2 znow chcialo sobie nabic kabze kolejnym Grejtest hits?? Przeciez stosunkowo nie dawno wydali cos takiego??? No i jeszcze te 2 nowe utwory ktore maja przyciagnac fanow spragnionych czegos nowego. Czyzby U2 zapomnialo jak sie robi normalne plyty?? Pozdr. fanow troche zniesmaczony faktem kolejnego skladaka :((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się