2000

(10 wyników)
  • Kto dał sie nabrac sokołowi na trase po wale?:))) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3546044.html
  • Chyba jednak warto dla Natury 2000 zrobić oddzielny wątek. Dla wszystkich chętnych, aby wiedzili o czym piszemy. Odcinek Doliny Środkowej Wisły przebiegający przez Łomianki. Dolina Środkowej Wisły objęta jest programem UNII EUROPEJSKIEJ NATURA 2000. Oprócz tego jak widać znajdują się tutaj dwa rezewaty Ławice Kiełpińskie, jezioro Kiełpińskie oraz KPN. Poniżej Łomianek znajduje się kolejny rezerwat Las Bielański. Własnie tędy nasz główny ekolog Łomianek proponuje puścić Samorządową...
  • Dziękujemy za regularne odwiedzanie naszej strony. Niewiadomo kiedy minęło 2000 wejśc na naszą stronę, świadczy to o rosnącym zainteresowaniu polityką naszych władz. Nie zwalniamy tempa, cieszymy się z coraz większej ilości e-maili i komentarzy. Już teraz prezentujemy unieważnioną przez Wojewodę uchwałę naszej Rady Miasta w sprawie studium-przykre to, ale niestety prawdziwe. Brak kompetencji zarzucany przez mieszkańców znalazł potwierdzenie w uzasadnieniu. www.lecsokole.pl/pliki/s...
  • Poniewaz wszystkie mamy problem, gdzie posłać nasze dzieci do szkoły to moze zapiszmy je w przyszłym roku do jednej klasy w naszej podstawówce. Byśmy wymagały, pomagały, plotkowały, dzieci by nie miały stresów tylko pani wychowawczyni:) I byłaby to najbardziej zgrana klasa w dziejach tej szkoły:)
  • Wyrok NSA(13)

Bardzo niecierpliwie czekałam na opublikowanie wyroku NSA w sprawie skargi kasacyjnej. Ciekawa byłam uzasadnienia, które wskazałoby na kierunek w jakim ma postępować przy rozstrzygnięciu sprawy WSA, kiedy będzie rozatrywał ponownie sprawę. Jest, ukazało sie, ino że nic a nic z niego nie wynika. orzeczenia.nsa.gov.pl/cbo/do/doc?d=E5E0A8A34622D8B93631BBAB3CEFB700BA7918FB&sc= Nic w nim nie ma - zero uzasadnienia. Dzień dobry wszystkim ;)
  • Bardzo proszę o poparcie listu dotyczącego tzw. licencji prawniczych, dość już korporacyjnego poplecznictwa i nepotyzmu, niżej link do strony. www.doradcyprawni.org/
  • Łomnej Las. Ale po drugiej stronie Irlandczyków. Podobno osiedle na 50 ha pod samą puszczą za Adamedem w stronę Palmir.
  • W związku z aktualnie uchwalanym studium, i projektem trasy po wale Łomiankom grąża olbrzymie kary za wejście w obszar Natura 2000, było to przedstawiane radnym i burmistrzowi na ostatnim spotkaniu, niestety zostało to zbagatelizowane. Skoro jednak plany uchwalają Łomianki one biorą pełną odpowiedzialność prawną i finansową- za nie. Tym bardziej, że ta trasa jest projektowana na polecienie burmistrza, nazywa się nawet Samorządową Obwodnicą Nadwiślańską. Tylko czy burmistrz zdaje s...
  • Wczoraj podrzucono mi do odwiezienia pewnego gentelmena, który wysiadając rzucił mi na odchodne, że oszczędnie zmieniam biegi i za mało patrzę na obrotomierz, co skutkuje jazdą na zbyt niskich obrotach ( np. 50 na 4) i że to źle. Chłopaki, poproszę o mały wykład na temat jazdy na zbyt wysokim biegu, bo może ja faktycznie jeździć nie umiem? :)
  • Zabrania tego prawo. USTAWA z dnia 16 kwietnia 2004 r. o ochronie przyrody Art 33 1. Zabrania się podejmowania działań mogących w znaczący sposób pogorszyć stan siedlisk przyrodniczych oraz siedlisk gatunków roślin i zwierząt, a także w znaczący sposób wpłynąć negatywnie na gatunki, dla których ochrony został wyznaczony obszar Natura 2000, z zastrzeżeniem art. 34 2. Przepis ust. 1 stosuje się odpowiednio do projektowanych obszarów Natura 2000, znajdujących się na liście, o które...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się