2000

(19 wyników)
  • Pytam,bo jest to już stare dośc auto i nie wiem co zaczyna się psuć,co wymaga wymiany.Zwykle ponad 100 na liczniku. Proszę o zyczliwe opinie oraz dodatkowo:co wiadomo o Daychatsu cuore/sa dośc tanie,np.2000 rok-7200/.
  • sam. dusi lub "muli" jak ma pow. 2000 obrotow i wtedy traci moc, a obroty ida w gore do oporu i nie ma to znaczenia czy jest cieply czy zimny silnik nie zawsze sie to zdarza, ale czesto i jest to w cylku przerywanym, czyli jak sie go docisnie albo pusci na luz to odzyskuje moc, albo stanie np na swiatlach a potem znowu rusza bylam nim w gorach i blyo ok, nawet malo spalil co chyba jest dziwne??? wszystko jest wymienione albo sprawdzone czy dobre, albo wyczyszczone: cewki, kable wn, ...
  • elektryka pelna, klima, diesel. cena 10000. warto sie tym zainteresowac??
  • po przejechaniu ilu km trzeba wymienić rozrząd? Zgodnie z książką serwisową po około 100 kkm ale do tego czasu rozrząd chyba nie wytrzyma. Obecnie mam przejechane 75 kkm.
  • Witam Mam pytanie do wszystkich którzy się znają. Planuję założyć instalację gazową do swojego samochodu, model opisany w tytule. Jednak czym wiecej czytam opini na forum tym jestem bardziej przerażony. Czy rzeczywiscie instalacja w oplach astra się nie sprawdza???? Czy rzeczywiście będę miał same kłopoty?? Obecnie silnik chodzi bez problemu i bierze 6 - 6,5l paliwa, boje się że po założeniu instalacji wszystko zacznie się psuć. Znalazłem wiele opini że gaz do wszystkiego tylko nie do ...
  • Jestem zainteresowany załozeniem abs w w samochodzie Renault Laguna I. Czy ktoś może mi poriwiedzieć co musze kupić w tym celu tzn. jakie części. słyszałem że pompe od abs, czujniki i komputer. Czy cos pominąłem. I ile te częsci mnie więcej by kosztowały -używane, nie koniecznie nowe oraz czy zwykły ale dobry mechanik poradził by sobie z tym.
  • Panowie kupilem auto jak w temacie, nie mam pojecia jaki olej jest teraz zalany. Podejrzewam, ze Castrol GTX3, ale pewnosci nie mam. Chcialbym wymienic go jak najszybciej i zalac cos najbardziej poprawnego. Auto jest z 2000 roku i ma przebieg 60tys km. Z gory dziekuje za wszelka pomoc. Pozdrawiam
  • auto - dodge neon, przebieg 95 kmil, silnik 2.0 , 16V kilkaset mil temu zmienilem olej, tym razem wlalem castrol high mileage www.castrol.com/castrol/productdetail.do?categoryId=82915476&contentId=6030822 producent zaleca olej 10W30 klasy SL, ten olej spelnia te warunki. zauwazylem ze gdy odpalam silnik rano (temp. 5-10 st C) strasznie wala popychacze zaworow. Dzieje sie tak przez okolo 30-60 sekund. wczesniej tego nie zauwazalem, a zima przeciez bylo jeszcze zimniej. pytani...
  • Witam - p. Macinie Proszę o informację jak należy jezdzić aby prawidłowo "dotrzeć" Toyotę Corolle 1.4 świeżo kupioną z salonu. Jakich obrotów nie należy przekraczać zarówno z dołu jak i z góry. Czego unikać.Będę wdzięczny za wszelkie cenne wskazówki. dziękuję
  • Mam pytanie czy jazda na wysokim biegu w silniku benzynowym, gdy silnik lekko sie dusi jest rodzajem jazdy ekonomicznej czy tez moze niekorzystnie wplywac na silnik? Chodzi mi o sytuacje gdy nie mieszam biegami i przed mala gorka nie redukuje, a "wytaczam" samochod.
  • Co mam zrobić ? Focus 2.0 z 1999, pierwsza rejestracja w 2000, chwilę po przeglądzie 75 tyś rozpadł się wałek napinacza paska rozrządu, w konsekwencji masakra silnika. Samochód oczywiście po gwarancji, zalecana przez producenta wymiana paska po 5 latach albo 115 tyś. Przedstawiciel producenta "umywa ręce" i nie chce wykazać żadnej dobrej woli. W ASO sugerowane dwie możliwości: wstawienie regenerowanego całego silnika - niby jak nowy (14.2 tyś zł) z roczną gwarancją lub remont t...
  • Podczas rutynowego przegladu zostały wymienione swiece NGK BKR6E-11 na DENSO K16PR-U11. Mój problem polega na tym ze w instrukcji obsługi mojego auta podane mam NGK BKR6E-11 i DENSO K20PR-U11. W katalogu DENSO sprawdziłem, że wystepują te swiece do mojego auta, przy czym jest podział ze do roku 2000 nalezy dobrać K16PR-U11 a od roku 2000 juz K20PR-U11. Moje auto kupiłem w 2001, typ silnika niby taki sam ale w specyfikacji technicznej jest róznica w mocy tzn. pierwotnie w tym aucie...
  • Witam. W nawiązaniu do "Antyporadnik Wysokich Obrotów" auto.gazeta.pl/auto/1,48316,2447592.html punkt 2, "Bitwa o kropelkę" chciałbym zapytać o eksploatację silnika na niskich obrotach. Samochód Skoda Felicia, 1.3, wtrysk, benzyna. Odcinek drogi długi na 10km, prosty, gładki,teren zabudowany. Jadąc RÓWNO całe 10km z przepisową prędkością 50 km/h na V biegu silnik pracuje przy 1600rpm (obroty biegu jałowego ok 900, zalecana eksploatacja 2500-3000) Gdy kończy się ograniczenie ...
  • Witam mam pytanie,posiadam omegę B 2.0 16V z 94 r auto mam od niedawna,sprawa jest taka że auto przerywało,wymieniłem świece i kable WN zagazowałem go,ale na benzynie ani na gazie nie jezdzi tak jak powinien.Tzn ma słaba moc na niższych obrotach tak do 2000 obrotów.dalej juz jakos ciągnie,Nie mozna nawet ruszyc z piskiem opon,Czy to oznaka sprzęgła czy coś innego?jak można sprawdzić czy to sprzęgło?Z wrzucaniem biegów nie ma problemu.
  • czy miedzy 25-30 tys obrotów czy 20 - 25 tys na 5 biegu
  • jestem na etapie wyboru samochodu, i choc zaczynalem od Pandy, to mi juz chyba przeszlo. szukam innych, lepszych rozwiazań. moze paroletnia nubira II? bede wdzieczny za opinie osob tym jezdzących.
  • Czeka mnie w lutym podróż przez Niemcy - około 2000 km.Chciałbym zapytać jak przygotowac auto do takiej eskapady?Wiem, że musze przygotować / zmienić olej, filtry, wziąć ze soba pasek rozrządu, pasek alternatora, świece ...co jeszcze polecacie ?
  • W niedlugim czasie odbieram z salonu w Polsce sportowa wersje Civic'a.I tu chcialbym zasiegnac rady.Czy warto przed uruchomieniem silnika zmienic od razu olej na jakis "wyczynowy".Zakladam ze producent leje taki sam jak do innych dwulitrowych jednostek.Dowiedzialem sie ze jest to Shell. Czy warto pokusic sie o jego zmiane. Czytalem rowniez ,ze warto kompletnie nowym samochodem udac sie na wywazenie kol.W tym konkretnym przypadku sa to bardzo kosztowne oryginalne alufelgi 17' z nis...
  • Witam!! mam problem z piszczącymi hamulcami podczas jazdy. Podczas hamowania jest ok i piszczenie ustaje. Piszczą hamulce z przodu, niedawno wymieniałem tacze i klocki na nowe. Komplet Magnetti Marelli (nie wiem jak to się pisze). Mechanior powiedział że ma ponownie wymienić klocki na inne ale to kosztuje troszke kasy a poza tym to na tych zrobiłem tylko 2000 km. Podobno jest jakiś płyn którym można spryskać hamulce i na jakiś czas spokój z piskiem - jeśli ktoś zna nazwę tego płyn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się