2011

(24 wyniki)
  • Lista najczęściej nadawanych imion żeńskich w 2011 roku: 1. Lena 2. Maja 3. Zuzanna 4. Julia 5. Wiktoria 6. Amelia 7. Aleksandra 8. Oliwia 9. Natalia 10. Zofia 11. Martyna 12. Anna 13. Alicja 14. Emilia 15. Hanna 16. Nikola 17. Marta 18. Gabriela 19. Milena 20. Nadia Lista najczęściej nadawanych imion męskich w 2011: 1. Szymon 2. Jakub 3. Filip 4. Kacper 5. Michał 6. Mateusz 7. Bartosz 8. Wojciech 9. Adam 10. Jan 11. Piotr 12. Wiktor 13. Dawid 14. Anto...
  • Ostrołęka: W minionym roku w ostrołęckim Urzędzie Stanu Cywilnego odnotowano 1487 urodzin. To o 85 dzieci mniej, niż w roku 2010. Na świat przyszło 780. chłopców i 707. dziewczynek. Najpopularniejszym imieniem żeńskim nadawanym w ubiegłym roku w ostrołęckim Urzędzie Stanu Cywilnego była Julia. Rodzice nazwali tak aż sześćdziesiąt dziewczynek. Wśród chłopców prym wiódł Jakub, imię takie otrzymało pięćdziesięciu dwóch małych mężczyzn. Jak widać obie płci połączyła litera „J”. ...
  • Najpopularniejsze imiona nadawane dzieciom w 2011 r. mo 2012-01-19, ostatnia aktualizacja 2012-01-19 12:01:43.0 Liderzy trzymają się mocno W 2011 r. w Lublinie urodziło się 9 tys. dzieci. - To mniej niż w rekordowym 2009 r., kiedy zanotowaliśmy 9660 urodzeń. Wciąż jednak znacznie więcej niż w roku 2000, kiedy dzieci urodziło się poniżej 7 tys. - przypomina Andrzej Marciniak, kierownik Urzędu Stanu Cywilnego w Lublinie. Wśród dzieci rodzących się w Lublinie od lat jest lekka przewa...
  • Najczęściej nadawane imiona w 2011 wg MSWiA (za www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79473,10997732,Lena_i_Szymon_rzadza___najczesciej_nadawane_imiona.html ): [b]dziewczynki:[/b] 1. Lena 2. Maja 3. Zuzanna 4. Julia 5. Wiktoria 6. Amelia 7. Aleksandra 8. Oliwia 9. Natalia 10. Zofia 11. Martyna 12. Anna 13. Alicja 14. Emilia 15. Hanna 16. Nikola 17. Marta 18. Gabriela 19. Milena 20. Nadia [b]chłopcy:[/b] 1. Szymon 2. Jakub 3. Filip 4. Kacper 5. Michał 6. Mateusz 7...
  • Zestawienie imion luty – październik 2011 nadanych w 350 tys. mieście Dzieci urodzone w prywatnej klinice położniczej Luty: Jakub Wiktoria Gabriela Julia Igor Kamila Jakub Jakub Konrad Gabriela Pola Hubert Michał Jakub Tomasz Ola (możliwe że Aleksandra) Laura Mateusz Matylda Zofia Andżelika Natalia Jacek Joanna Maciej Maciej Tymoteusz Filip Zofia Bartosz Bartuś (nie wiadomo czy Bartosz czy Bartłomiej) Hanna Marzec Olaf Wiktoria Maria Miłosz ...
  • DZIEWCZYNKI: [b]8[/b] Lena [b]5[/b] Milena Oliwia [b]4[/b] Julia Maja [b]3[/b] Aleksandra Emilia Natalia Wiktoria Zuzanna [b]2[/b] Alicja Hanna Kinga Laura Maria Weronika [b]1[/b] Agata Antonia Barbara Daria Helena Janina Karolina Katarzyna Lilianna Magdalena Marlena Marta Nadia Nikola Pola Virginia Zofia CHŁOPCY: [b]7[/b] Jakub [b]6[/b] Adam [b]4[/b] Bartosz Michał [b]3[/b] Alan Filip Krzysztof Łukasz Maksymilia...
  • warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10993776,Najpopularniejsze_imiona_w_Warszawie__Zobacz_liste.html
  • Oficjalne dane z warszawskiego USC były na forum podawane: tu za 2006 rok, tu za 2007 rok, w tym wątku za 2008 rok i tu za rok 2009, a tu za 2010 rok. Teraz podaję pierwszą dwudziestkę za 2011 rok. 1. Julia 909 2,22% 2. Jan 879 2,15% 3. Jakub 796 1,94% 4. Maja 707 1,73% 5. Adam 630 1,54% 6. Zuzanna 629 1,54% 7. Aleksandra 615 1,5% 8. Antoni 602 1,47% 9. Szymon 591 1,44% 10. Zofia 584 1,43% 11. Lena 580 1,42% 12. Maria 566 1,38% 13. Aleksander 542 1,32% 14. Natalia 541 1,3...
  • Widziałyście ten artykuł? Co powiecie? warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10564894,Najpopularniejsze_imiona_nadawane_dzieciom_w_Warszawie.html
  • Byłam dzisiaj zobaczyć listę uczniów klas pierwszych w pobliskim zespole szkół - szkoła zasadnicza i technikum. Z ciekawszych imion wypatrzyłam: [b]Klaudiusz[/b], [b]Zenon[/b], [b]Laurencja[/b],[b] Antonina[/b] i [b]Nicole[/b] z nazwiskiem typy Słomiany - zdecydowanie na płeć żeńską to nie wskazywało... Podejdę dzisiaj sprawdzić listy pierwszaków w innych pobliskich szkołach :)
  • dziewczece Mia Emma Hannah / Hanna Anna Lea / Leah Leonie / Leoni Lina Marie Sophia / Sofia Lena Emilie / Emily Lilli / Lilly / Lili Laura Sophie / Sofie Lara Amelie Emilia Nele / Neele Johanna Sarah / Sara Luisa / Louisa Maja / Maya Lein i panowie Ben Leon Lucas / Lukas Finn / Fynn Jonas Maximilian Luis / Louis Paul Felix Luca / Luka Noah Tim / Timm Elias Max Julian Philip / Philipp Moritz Niclas / Niklas Alexander Jan Jacob / Jakob Tom Da...
  • [u]Chłopcy:[/u] [b]4[/b] Filip Szymon [b]3[/b] Dominik [b]2[/b] Bartłomiej Igor Jan Kuba Karol Krzysztof Maksymilian Marcin Michał Nikodem Olaf [b]1[/b] Alan Antoni Artur Bartosz Borys Dawid Eryk Hubert Kacper Kajetan Kosma Leonard Maciej Marcel Marceli Mieszko Norbert Olivier Patryk Paweł Piotr Robert Roch Sebastian Tobiasz Tomasz Wiktor Wojciech [u]Dziewczynki:[/u] [b]4[/b] Amelia Karolina [b]3[/b] Julia Matylda [b]2[/b] Antonina Ki...
  • pozwalam sobie założyć ten wątek, jako że nie znalazłam podobnego w wyszukiwarce (tylko wspomniane dwie z dziewcząt). Oglądałam dziś finał (chyba z półfinałem jednocześnie) przez przypadek. Takie imiona nosiły dziewczęta (przedział wiekowy 14-18 lat) Aleksandra Angelika Angelina Ariana Dobrosława Dominika Elżbieta Kamila Karima (nazwisko obcobrzmiące) Karolina Katarzyna Klaudia Magdalena Maria Marta Martyna Patrycja x2 Paulina x2 Weronika x2 Wiktoria Wioletta Nic mnie...
  • Albo nieciekawie, albo groźnie ;) Batrłomiej Przemysław Filip Zbigniew Leonardo (niepolskie nazwisko) Mateusz Jan Mateusz Mariusz Maximilian Krystian (polskie i nieciekawe nazwisko) Oskar Kacper Martyna Agnieszka Virginia Vanesa (polskie nazwisko, zawiera "w", dobrze że przy okazji nie zmienili na "v" ;) ) Zofia Paweł Tomasz Piotr Wilhelm Pozdrawiam!
  • Pierwsza Radomianka, jak wyczytałam, będzie mieć na imię Nikola bądź Maja. :)
  • CHRZTY: Emilia Irena Ewa Milena Iga Anna Joanna Ewa Karolina Alicja Klaudia Ewa Krystyna Kinga Melania Laura Milena Zuzanna Zuzanna Dominika Jakub Marek Jan Jan Jakub Łukasz Andrzej Mariusz Ryszard Michał Adam Michał Radosław Michał Ryszard Paweł Jan Szymon Artur Tymoteusz Nikodem Witold Tadeusz PLUS kilka podwójnych zestawów ze szpitala: Lena Nadia Lilianna Lukrecja Maria Faustyna Filip Erwin Kamil Malik Maksymilian Jerzy Pozdrawiam!
  • Dziękujemy za udział w tegorocznym rankingu imion żeńskich! Tegoroczne zwyciężczynie to (po zsumowaniu głosów pozytywnych i negatywnych):[b] Laura, Łucja i Idalia.[/b] Poniżej przedstawiam listę zwycięskich imion: 17,5 Laura 12 Łucja 11 Idalia 9 Aniela Klara 8,5 Anastazja Klementyna 8 Liliana Matylda Róża 7,5 Eleonora Rozalia 6,5 Kalina Marcelina 6 Antonina Aurelia Ida Michalina 5,5 Blanka 5 Ewa Marianna 4,5 Jaśmina Kornelia Lilianna Magdalena Zofia 3,5 Hanna H...
  • hej, mam prośbe do wszystkich mam które maja aktualnie maluchy w przedszkoly, napiszcie jakie imiona maja dzieci u was w przedszkolu? w gr mojego syna są: Gabriel(mój) Mikołaj Mateusz Bartosz Kacper Hubert Manuel Sebastian Nina Oliwia x2 Justyna Basia Ania Kamil więcej nie pamiętam:)
  • Rozpoczynamy pierwszy etap dorocznego rankingu imion żeńskich! Przypominam zasady I etapu: zgłaszamy po 15 ulubionych imion żeńskich. Te z nich, które zostaną zgłoszone więcej, niż jednokrotnie, przejdą do drugiego etapu głosowania. Zgłaszamy wyłącznie imiona polskie (spolszczone). Miłej zabawy!
  • Rozpoczyna się drugi etap rankingu. Zasady: - każdy podaje 15 imion na TAK i 3 - na NIE - imiona z najwyższą punktacją na TAK przechodzą do ostatniego, trzeciego etapu - imiona można wybierać TYLKO z poniższej listy. Adam Aleksander Aleksy Amadeusz Anatol Andrzej Antoni August Baltazar Bartłomiej Bartosz Bernard Błażej Bogumił Bronimir Bronisław Bruno Cedryk Cezary Cyprian Cyryl Damian Daniel Dariusz Dawid Dionizy Dominik Dorian Edmund Edward Eliasz E...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.