badanie

(8 wyników)
  • No właśnie, czego powinnam sie spodziewac na wizycie u neurologa? Czy powinien zrobić usg głowy (córcia miała je robione w szpitalu ale nie wiem czy o tym mówić czy nie), czy można je powtarzać ? Co jeszcze powinien zrobic neurolog?
  • Witam, za 2 tygodnie mam wyjazd na badania (rezonans glowy) z 2-letnim dzieckiem na Ligote.Dziecko nadal samo nie chodzi i brak konkretnej diagnozy. Prosze o informacje mamy, ktore byly na oddziale neurologicznym o informacje jak dlugo trwa taki pobyt, jakie sa warunki na tym oddziale, ogolnie czego nalezy sie spodziewac? Pytam, gdyz ktos mi powiedzial, ze pobyt tam to minimum 2 tygodnie, a warunki dosyc kiepskie. Z gory serdecznie dziekuje za info.
  • Witam, czy ktoś spotkał się z takim pzypadkiem, mianowicie moje dziecko zawsze było wolne, "nigdzie mu się nie spieszyło", wszystko wykonywał powolutku, bez pośpiechu. Zaczął samodzielnie siadać w wieku 9 miesięcy, raczkować 11 - bardzo powolne ruchy, tak jakby nie miał siły. Jest dzieckiem raczej męczliwym, co jakiś czas musi sobie poleżeć po wysiłku. Większość czasu spędzał i teraz też raczej spędza na leżąco, na pleckach, bawiąc się zabaweczkami. W tej chwili ma 15 miesięcy, nie stoi, ni...
  • Moja mała (9 m-cy) z racji nie ustalonej przyczyny opóźnienia w rozwoju (usg i eeg wyszły ok) ma mieć za miesiąc rezonans. Wiem, że do tego zabiegu dzuecko sie usypia. Troche sie boje i zastanawiam się, czy to badanie faktycznie coś nam da, czy cos zmieni i pozwoli na lepszy rozwój córci-czu to tylko taka sztuka dla sztuki ? Co o tym sądzicie ? macie jakieś doświadczenia ?
  • Cześć, mam takie pytanie, czy wiecie może gdzie można prywatnie i szybko zrobić to badanie na Śląsku. U nas niestety nie ma takiej możliwości a w szpitalu trzeba długo czekać. Mój syn ma wzmożone napięcie mięśniowe, we wtorek idziemy do neurologa, ale musimy jeszcze zrobić to usg.
  • Dziś, po wizycie u kolejnego super utytułowanego i polecanego neurologa, stwierdzam że neurolodzy w Warszawie są beznadziejni. Albo ja mam pecha i do takich trafiam. Dziś dowiedziałam się że Natalka powinna już więcej umieć ( to akurat wiem!) i że jest bardzo rozpieszczona ( a to juz jest kur... moja sprawa a nie tej pani). Ogólnie nie wiem więcej niż wiedziałam i mam dość wszystkich lekarzy i rehabilitantów. Na dzień dzisiejszy zamierzam dać spokój mojemu maleństwu. Niech rozwija się spoko...
  • To pytanko do mam które już to przeżyły. Wiem że już kilka razy był porusznay wątek EEG ale plissss powiedzcie jak zrobiłyście że maluch usnęły. My idziemy w poniedziałek i pojęcia nie mam jak to zrobić. I dlaczego nie może spać wcześniej bo miałam właśnie taki pomysł żeby uspać ją w samochodzie.
  • Zaczelo sie niewinnie. Jak to zwykle przy WNM Michalek co jakis czas lezac na pleckach napinal raczki i nozki jednoczesnie. Wspomnialam o tym rehabilitantce. Spytala sie, czy Malemu nie uciekaja oczka. Wtedy nie uciekaly... Od wczoraj jednak jest inaczej.Napina sie caly lezac na brzuszku, a oczka uciekaja do gory jakby chcial patrzec na sufit. To samo stalo sie, gdy byl w foteliku samochodowym. Oczka do polowy zniknely pod gorna powieka. Dzis od rana znow to samo, szczegolnie w mo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się