Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      badanie

badanie

(72 wyniki)
    • Czy ktos wie, jakie sa normy u kotów? Moja kicia miała badaną krew ale na wydruku z laboratorium sa podane normy ludzkie... trochę się boję, bo nie wiem, co jak zinterpretować...a tel. weterynarza nie odpowiada. Nie mogłam tez tego nigdzie znaleźc w internecie.
    • Witam, nazywam się Justyna Szymańska i jestem studentką III roku na Wydziale Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego. W ramach pisanej pracy rocznej pod kierunkiem dra Macieja Trojana prowadzę badania nad osobowością psa. W związku z tym, zwracam się z prośbą do właścicieli psów o wypełnienie kwestionariusza składającego się z dwóch części. Pierwsza zawiera pytania dotyczące Twojego psa i Ciebie. Druga część składa się z 40 stwierdzeń dotyczących osobowości psa. Całe badanie nie powinno ...
    • moja kicia ostatnio kilka razy zwymiotowała jedzenie które zjadła wczesniej takie rzeczy zdarzały sie sporadycznie - powiedzmy raz na rok jak sie za bardzo przejadła a jest typem obzartucha:( ale wlasnie - ide z nią do weterynarza w poniedzialek -z tym, ze niestety zwazywszy niektorych wetow chciałabym wiedziec co powinnam waszym zdaniem (moze niektorzy maja juz i te złe doswiadczenia w tej kwestii) zrobic badania kici pytam o to dlatego ze np. ostatnio jak byłam u pani wet z ko...
    • Zastanawiamy się z mężem nad adopcją kota. Co prawda mieszkamy na 8 piętrze, ale na wiosnę chcemy zabudować balkon. Jednak mnie co innego spędza sen z powiek. Mianowicie staramy się o dziecko, a ja nie mam przeciwciał toxoplazmozy. I stąd moje pytanie, czy jest w Polsce jakieś schronisko, które przed wydaniem zwierzęcia nowemu właścicielowi robi mu wszelkie badania dot. chorób zakaźnych (również FIP, FIV itd) ?? Nie chcemy kota z hodowli, chcemy pomóc jakiemuś biedakowi, jednak ...
    • Muszę oddać próbkę moczu kota do analizy. Próbuję od dwóch dni. Do pustej kuwety - nie chce za żadne skarby. Do kuwety z minimalną ilością żwirku - najpierw rozgrzebuje żwirek i wszystko wsiąka. Badania są konieczne i PILNE - NA POMOC!
    • Czy ktoś mógłby mi podać link do strony albo poinformować mnie, gdzie znajdę normy do wyników badań krwi u kota? Prawidłowe wartości mam podane tylko przy niektórych pozycjach. Bardzo będę wdzięczna :-)
    • Mam prośbę od niedawna mam kotkę i chciałabym się dowiedzieć jak często należy robić jej" badania kontrolne" u weterynarza i co wtedy należałby przeprowadzić? Jakie szczepenia itp., itd? Duże sa koszty tzn. na jaką sumę być przygotowanym. Chciałabym aby Kicia długo cieszyła sie dobrym zdrówkiem. Dziekuję!!!
    • ta moja nieszczesna suczka- znów chora :( Wiem ze jest to wątek na forum weterynaria, ale pragnę szybkiej odpowiedzi. Od kilku dni mojej suczce przy sikaniu pojawia się śluz. Mała dostała antybiotyk i leki p\zapalne. Dziś wykonałam zlecone badanie moczu. Nie wiem jakie są normy dla psów. Prawie wszystko w normie niepokojące jest: Leukocyty 10-12-15 wpw nabłonki płaskie nieliczne nabłonki okrągłe poj. bakterie pojedyncze pasma śluzu nieliczne w prep. Czy to oznacza zapalenie ...
    • Czesc wszystkim, Szukam posiadaczy zwierzat domowych do wypelnienia kwestionariusza do mojej pracy magisterskiej. Prosze pomozcie! Zajmie to tylko kilka minut. Trzeba kliknac w ponizszy link i odpowiedziec na pytania, to tylko kilka klikniec: www.ankietydlaciebie.pl/ankiety/pokaz/480f80e9-ef76-662f-8d39-4d655f0c1e15 Z gory dziekuje!
    • przed chwilą - dopiero jutro od 9 czynna lecznica. Czy już teraz ma pojemnik wstawić do lodówki? Jak to jest? nie wiem, bo to mój pierwszy raz. proszę o odpowiedz.
    • Nie popełnijcie mojego błędu. Mój psiak 9,5 roku dostał nagle duszności, okazało sie że ma powiększone serce, płyn w płucach, problemy z wątrobą, nerkami, pęcherzem moczowym i jeszcze się dzis dowiem z czym jeszcze. Apeluje róbcie choćby przy okazji corocznych szczepień podstawowe badania: krew, osłuchanie serca, "wymacanie" przez lekarza organów, ewentualnie usg i rtg. Straszny mam do siebie żal, że tego nie zrobiłam i doprowadziłam mojego psa do tak tragicznego stanu w jakim jest ...
    • Mam 14letnią kotkę, która do czerwca tego roku ślicznie albo ze mną albo z mamą kładła się spać na poduszce. Kotka jest zdrowa, regularnie robimy jej badania krwi, jeździmy parę razy do roku na serię zastrzyków z witaminami, nie wychodzi nigdzie poza mieszkanie(jak była mała próbowaliśmy ją tego nauczyć, ale po paru próbach kiedy wracaliśmy cali podrapani zrezygnowaliśmy) W czerwcu umarł tata, kot zauważył jego nieobecność przesiadywał w taty ulubionych miejscach pomiaukiwał, przybiega...
    • Witam,gdzie w Poznaniu lub okolicy mogę dać do zbadania qpę pieska? Chodzi mi o lamblię, trawienie, a właściwie to o cały komplet.
    • Kiedys weterynarz kazal karmic go sucha karma z serii veterinary diet, dostawal wiec z Royal Canin Urinary Diet aby rozpuszczac kamienie struwitowe, teraz jedzenie sie konczy i poniewaz kociak dostawal juz 3 paczki pod rzad chcialabym kupic mu inna karme o takich samych wlasciwisciach ale nie jestem pewna jaka, np moze cos z puriny, ale czytam w necie i nie jestem pewna :/ jezeli ktos moze podpowiedziec odpowiednik tej karmy (dostawal taka kar- ma.com.pl/product_info.php?product...
    • Witajcie, zawraca się do Was po poradę. Martwię się o moją kicię. Od pary dni ma problem z siusianiem: wchodzi do kuwety, siada, siedzi tam ok 4 minut (mierzyłam czas) i wysikuje dosłownie kapeczkę. Za kilka minut to samo. Przy oddawaniu moczu nie miauczy, nie płacze ani nie zachowuje się dziwnie. Je i pije normalnie, dużo się bawi, gania po całym mieszkaniu. Karmiona gotową karmą z puszki oraz suchą firmy Hills. Jedyne, co zauważyłam to to, że trochę więcej śpi. Nie odczuwa bólu przy...
    • Chciałabym zapytać, czy badacie serduszka waszym pieskom (EKG). Pytam dlatego, że jak ostatnio powiedziałam znajomej, że idę suczce robić EKG to ona zdziwiona zapytała " a to psom też się robi EKG"?
    • Nie wiem czy ja już jestem jakaś opętana, czy mi się wydaje i bez powodu wpadam w histerię, ale mój 1,5 roczny, kastrowany kocurek ostatnio bardzo schudł... Karmię go puszkami Felix, do tego sucha karma dla kastratów, czasami gotowana rybka lub pierś z kurczaka. Do tej pory miał wielki apetyt, a wręcz zjadał suchą karmę kilogramami. Teraz nie muszę jej dosypywać, bo wciąż jej nie ubywa... Tak samo pokarm z puszki - wyrzucam go po cały dniu, bo jest nie ruszony... Kotek w ogóle nie wycho...
    • Jesienią do mojej siostry przybłąkał się kolejny kot. Kocurek,w wieku do 2 lat. Od początku ma spuchnięte poduszki przednich łap. Okolo 3 miesięcy temu wet podał zastrzyki przeciwzapalne i jakies tabletki i powiedział, że nie wie co to jest i że sie skonsultuje. Miał wiele hipotez, ale w pewnym momencie stwierdził, że żadna nie jest prawdziwa. Po nich jakby troszkę opuchlizna zeszła, ale dziś kot w ogóle nie staje na prawą łapę. Poduszka spuchnieta jak balon (chodzi o tą dużą poduszkę, na śro...
    • jak w tytule.mój kastrowany kocur od jakiegoś czasu zużywa dużo żwirku,jego odchody mają dość intensywny zapach.wet stwierdził,że kot jest zdrowy tylko wiosna idzie i mimo odjajczenia kocur czuje miętę,stąd ten zapach i ilość.ponoć neutralizator wsypany do kuwety zmniejsza zużycie żwirku i likwiduje przykry zapach.czy to prawda?
    • krew !!(6)

od pewnego czasu zauwazam na podlodze kropelki krwi.ogladalismy pieska z kazdej strony i nic nie znalezlismy. ale dzisiaj maz sprawdzil i ta krew leci mu z "siusiaka". co to moze byc? raz jest koloru rozowego(jakby wymieszana z wodo)a raz ciemno czerwona. pies ma 6lat i wyglada na zdrowego. prosze o szybka odpowiedz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się