-
Czy wiecie gdzie można wykonać CD 57 w Krakowie? Wiem,że robią w Katowicach,ale słyszałam też coś o Krakowie....
-
Ponieważ lekarz przed podjęciem leczenia mojej boreliozy zlecił mi najpierw badania CD57 (mam) i LTT to zastanawiam się, czy przy okazji nie mogłabym zrobić i koinfekcji w Synevo (właściwie to chyba ograniczę je do badania na barttonellę, może coś jeszcze, bo po objawach to nie powinnam mieć nic innego). Czy badania na koinfekcje są wiarygodne w tym laboratorium? Czy lepiej wysyłać do Lublina?
-
Chciałabym zrobić badania na Borelioze i koninfekcje.
Gdzie można takie badania zrobić poza Wielkoszyńskim i CBDNA?
Czy jest gdzies w internecie przykładowy wyniki badania na koinfekcje od Wielkoszyńskiego i z CBDNA?
Dużo osób pisze że nie ma sensu robić badań że szkoda kasy, ważne są obajwy - ktoś może to potwierdzić.
Chociaż ja wolałabym wiedzieć co leczę bo może to całkiem co innego.
-
Czy robił ktoś z Was to badanie? Jeśli tak, to bardzo proszę o info gdzie to można zrobić, bo szukam takiego miejsca od pół roku... Jedyne miejsce w Warszawie gdzie twierdzą że robią to Klinika Okulistyczna na Sierakowskiego, ale NIE przyjmują prywatnie, NIE mają terminów na ten rok i NIE przyjmują rezerwacji na następny. Cała ta klinika to jakiś żart, próbowałem się do rejestracji dodzwonić 2 tygodnie aż powiedzieli mi że w zasadzie między bajki mogę sobie włożyć u nich to badanie.
Kilku ok...
-
Czy ktoś z Was robił to badanie na [b]grzybicę [/b]i leczył się "ich" metodą?
-
Prosze o namiar na laboratoria i punkty pobran we Wroclawiu które są aktualne.
Dawno nie robiłem badań, chcialem sprawdzić stan przeciwcial.
-
Poczytałem trochę to forum a nawet więcej niż trochę i jestem w szoku. Nawet samo faq wbija w glebę nagromadzeniem nieprawdziwych informacji. Najbardziej jednak szokuje tutaj wiara w PCR i to wyłącznie tego jednego z Poznania. Skąd ta wiara w to badanie u was? Żadne inne badanie wykonywane gdzie indziej w 98% przypadków nigdy nie wychodzi pozytywnie a ludzie mimo to uparcie w nie wierzą... Czy ktoś tutaj zdaje sobie sprawę z tego jak łatwo spowodować błędny wynik przy badaniu PCRem?
Nie chc...
-
Witam mam prośbe, dostałem zalecenie zrobienia badania CD57 . Lekarz polecił mi Warszawe ze względu na lepszy sprzet i bardziej miarodajne wyniki .Co sadzicie o tym ,ja jestem z Katowic. I druga prosba proszę osoby które robiły badania na namiary do labolatorium nr telefonu aby sie umówić ....szukam i nic nie mogę znaleść a do Wawy sie dodzwonić to szok.Z góry dziękuję.
-
do niedawno zrobionych badań CD57 chciałbym zrobić też te 2 ww. badania. Czy wiecie gdzie w okolicach Katowic można je zrobić (oprócz gabinetu dra Wielkoszyńskiego), do którego ciężko się dostać?
czy te badania są tak skuteczne jak o nich się mówi?
pozdrawiam i dzięki!
-
Witam,
Czy warto robić badania w klasie IGG skoro i tak wiadomo, że ich poziom może się utrzymywać przez wiele lat?
Jest to w końcu dodatkowy koszt.
Jaki jest sens badania klasy IGG? Jakich informacji nam to dostarcza?
Mówię oczywiście o borelii.
------------------------------
kod do zakupu na iHerb: LUK706
-
Witam. Tak jak w temacie, chciałem się Was poradzić. Wiem, że przy badaniu LTT nie można brać abx i przynajmniej 4/6tyg przed badaniem. A jak ma się sprawa w stosunku do terapii ziołowej? Wie ktoś może coś na ten temat.
Dodam, że jestem na protokole Buhnera a abx nie biorę już od ponad 3 miesięcy.
Badanie chciałbym zrobić by zobaczyć co się "we mnie" dzieje akurat w tym momencie.
Będąc na protokole, jak na razie nie odczuwam znaczącej poprawy aczkolwiek coś się ruszyło.
Pozdr. i dzięku...
-
Witam, zamieszczam większą część badań, które zalecił mi dr Horowitz (reszty niestety nie mam u siebie, bo zostały u lekarza, ale te co zamieszczam to na pewno większość). Być może dla kogoś okaże się to pomocne. Badania te były dobierane pod kątem mojego przypadku, jak dotarłem do doktora H. to już miałem za sobą 2,5 letnią wędrówkę po lekarzach w celu poszukiwania diagnozy, więc sporo badań i tak już było zrobione. W nawiasie nazwa laboratorium, w którym badanie było robione.
Badania z ...
-
Ostatnio dość często oddaję krew do kolejnych badań. Żaden z "moich" lekarzy się nie przejmuje tym, że moje żyły są słabo widoczne, że krew z nich trudno pobrać, że trzeba się wkłuwać coraz głębiej i coraz dłużej bolą mnie ręce w skłutej okolicy (jak się objawia zapalenie żył?). Ostatnio z żyły w prawej ręce w ogóle nic nie poszło, a już wyobrażam sobie zrosty w lewej...
Gdyby się przejmowali, to może chociaż jeden zleciłby badania raz a dobrze, a nie tak co tydzień co innego... Nigdy się ...
-
Wykonałem w Berlinie test LTT panel Borelioza i dostałem wyniki:
BORRELIA AFZELII 4,2 max <2.0
BORRELIA SENSU STRICTO 3,4 max <2.0
BORRELIA GARINII 5,4 max <2.0
BORRELIA OspC 5,2 max <2.0
KOTROLA DODATNIA (antygen) 52,2 max >3.0
KONTROLA MITOGENU PWM 87,4 max >8.0
Western Blot - wyszedł pasek tylko jeden - 39 w IgG dodatni wynik graniczny ogólny
Czy ktoś robił badanie LTT i miał p...
-
czesc.mam badanie elisaw obu klasach, IgM watpliwe, z koinfekcji bartonella i yersinia dodatnia, western blot w IgM ujemny, IgG nie robilam.czy warto dalej sie diagnozowac? doradzcie.zamierzam zrobic to LTT w warszawie.
-
Witam,
Polecam uwadze bardzo interesujący artykuł o badaniach nad występowaniem kleszczy w Polsce, w szczególności na terenie województwa małopolskiego.
Podane są:
- typowe siedliska kleszczy,
- miesiące największej aktywności kleszczy,
- liczebność na m2 dla poszczególnych obszarów,
- ekstensywność zakażenia kleszczy boreliozą.
I wiele innych ciekawych rzeczy, bardzo przydatnych w prewencji przed ukąszeniem.
www.wsp.krakow.pl/konspekt/26/index.php?i=011
Autorzy artykułu są pracow...
-
Proszę naiszcie coś o tym badaniu, bo informacje dostępne na forum
są nie jasne. jak ono się ma do koinfekcji? Gdzie można zrobić to
badanie i jaki jest koszt.
-
Przepraszam, jeśli gdzieś już pojawiło się to pytanie, ale nie znalazłam na
nie odpowiedzi. Ile razy należy zrobić badanie w kierunku wykrycia krętków? To
znaczy ile razy byście radzili je robić, jeśli "szansa", że ją mam, nie jest
jakaś ogromna, ale jest (demielinizacja OUN malutka, pani neurolog w kółko się
pyta czy robiłam testy na borelkę i trochę słabsze mięśnie co poniektóre:((((,
brak jakiś mega objawów), wszystkie badania wychodzą dobrze, Demielinizacja
nie postąpiła ani o krok,...
-
witam,
od ponad półtora roku leczę się na bb i bart u dr. B. od dłuzszego
czasu czuję sie znakomicie nie odczuwam niemalże żadnych
dolegliwości (od 2 miesięcy jedynie pieczenie kolan), myśłałam o
końcu terapii, zrobiłam dla sprawdzenia badanie cd57 w CZD.
pierwsze badanie Cd57 + cd 3 – miałam wartość 103 czyli ponad
normę, która wynosi 60, ale za mało zeby ostawić leczenie, drugie
badanie miesiac później wartość ta wyniosła 70, a w badaniu
czerwcowym - 64 (w procentach 3,...
-
Na stronie centrum Badan Dna w Poznaniu w ofercie sa pojedyncze
badania ale jest tez cos takiego jak PANEL INFEKCJI
ODKLESZCZOWYCH,jezeli na kasie mi nie zalezy a chce miec jak
najbardziej prawidłowy obraz tego czy jestem chory to moge zrobic
ten PANEL????acha i wszedzie pisza ze krew sie wysyła,ale mozna
jechac tam i oddac na miejscu krew tak???