Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      badanie

badanie

(58 wyników)
    • czy badania na grzybicę candida można wykonać w typowych punktach pobrań, jak np. punkt pobrań Diagnostyka? Czy można na to dostać skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu, czy też wszystkie badania trzeba wykonać prywatnie (odpłatnie)? na jednej ze stron znalazłam informacje o zestawie badań: Wykaz badań diagnostycznych, które chory powinien wykonać w leczeniu ambulatoryjnym morfologia z rozmazem, cukier na czczo, badanie ogólne moczu oraz pH moczu, wykrywanie paso...
    • Witam Po 4 miesiącach bardzo ciężkiego samopoczucia nic sie nie poprawiło u mnie. Nadal nie jestem zdolny wykonac żadnej czynności choruje wychodząc bardzo cieplo ubrany na 5 minut z domu i nie mogę nic jeść bo mi wszystko szkodzi poza innymi objawami i dolegliwosciami trawiennymi obecnymi w grzybicy ogólno ustrojowej. W czwartek zeszłego tygodnia mój lekarz stwierdził u mnie zagrzybienie całego organizmu po tym jak słyszał opowieści że gorzej sie czuje po zjedzeniu jakiego kolwiek cu...
    • Słuchajciw, robiłam badanie IgG w Poznaniu, na wszystkie możliwe grzyby, wyniki wszystkich wyszły porażająco wysikie. Jednocześnie zrobiłam badania DNA- PCR, również kilku grzybów i wszystkie wyszły negatywnie!. To mam w końcu grzybice czy nie?! Dodam, że objawy mam bardzo "zaawansowane", a inne wyniki badań, w tym na borelioze są ok. Czy któś mi może wytłumaczyć jak to zinterpretowć? Wizyta u lekarza za miesiąc. Zwariuje..
    • www.Grzybica-Leczenie.pl. Co sądzicie o tej metodzie diagnostyki moze ktos z Was z niej już korzystał i mmogłby wyrazić swoja opinie
    • Mialam badanie komputerowe,wyszlo mi : ze mam bakterie borellii,wirusy,Motylice watrobowa, duzo innych robali,grzybice ktora zakorzenila sie mialam tez test pokarmowy,na dzien dzisiejszy moge ejsc: kasze gryczana,jaglana,czasem ryz brazowy lub czarny, z mies: krolicze,cielecine,bazanta i indyk z Ryb : mintaj i chude morskie ryby. Z olei zupelnie nic ,bo nie wchlaniaja sie Maki : zytnia i orkiszowa owoce : nic Warzywa : pietruszka,seler,koper , szparagi i nic poza tym Mialam ze so...
    • badanie(4)

Byłem dzisiaj u homeopatki badała mnie aparatem mora i stwierdzila ze moim głownym problemem nie jest grzybica tylko uczulenie na gluten ktory wywołal najprawdopodobniej stan zapalny jelit , biegunki i wiekszosc dolegliwosci. candida jej wyszła ale niski poziom , powiedziala ze nie ma potrzeby zeby dalej tłuc grzyby tylko wprowadzic odrazu diete bezglutenowa i powinno następować stopniowe poprawianie sie stanu zdrowia. poleciła mi też badanie żywej kropli krwi w ciemnym polu...
    • Witam wszystkich, niedawno mialam zrobione badanie zywej kropli krwi i chcialam sie podzielic wrazeniami i dowiedziec sie czegos wiecej o tym badaniu i o Waszych odczuciach od Was. Pobrana kropla krwi badana jest pod mikroskopem przez okolo 15 minut, potem krew zaczyna krzepnac.Delikwent moze ogladac te krople krwi na ekranie komputera. Musze przyznac ze to ogladanie zrobilo na mnie wrazenie - moc widziec plywajace na ekranie skladniki swojej krwi! Okazalo sie ze ksztalt moich ...
    • Czy ktoś wie gdzie mozna zrobic w naszym kochanym kraju badanie poziomu przeciwciał ALE nie Iga z krwii TYLKO Iga wydzielniczego - tzw. S-Iga ktore pobiera się ze sliny/kału/nosa/łez. W ogole jest gdzies takie laboratorium ktore by to robiło?
    • www.rydygier.tpnet.pl/kopia_zdl_fotki/badania15_05.xls - to wykaz badań diagnostycznych Szpitala im. Rydygiera, dość szeroki... które z nich byłoby najodpowiedniejsze w diagnostyce kandydozy? Czy warto robić posiew krwi z antybiogramem? Tlenowy czy beztlenowy? A może jakieś inne badanie...? Odsyłam także do wątku - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=30155&w=74175765&a=74181600 i proszę o pomoc...
    • Czy macie jakies doświadczenie z wykonywaniem badania mykologicznego krwi, czy jest ono lepsze niz badanie kału w wykrywaniu przerostu candida?
    • Czy mozna samemu zrobic to badanie, czy tylko labolatoryjnie?..Czy kal w jednym pojemniczku wystarczy na pasozyty i grzyby (candide)?..CHce to sobie porobic aby przystapic do leczenia tego paskudztwa candidy gdyz wg. tego co przeczytalam na tym forum ja to mam. A najgorsze sa wibracje i niestrawnosc i wykwity na jezyku. Nie wspaominajac o totalnym zmeczeniu i braku koncentracji...plus wiele wiele innych dolegliwosci jak bole kosci, stawow, sciegen. Moze ktos mi da konkretne wskazowki od...
    • Wiadomym jest,ze cukrzyca moze powodowac grzybice poniewz jest podniesiony cukier w organizmie,ktory jest swietnym podlozem do przerostu grzybicy.Czesto jest tak,ze ludzie nie wiedza,ze ja maja.A wtedy wyleczenie candidy jest niemozliwe. Edyta.
    • Ja dzis robilam badanie biorezonansem w kierunku pasozytow i jestem w szoku.Wyszly mi wszystkie mozliwe pasozyty. Juz nie mam pomyslu jak mam sie tego wszystkiego pozbyc ? I skad to dziadostwo sie wzielo ? Pani, ktora robila mi badanie bardzo polecala miksture Słoneckiego.Oczywiscie mowila o przeciekajacym jelicie itp.
    • zanim zaczalem stosowac diete , zrobilem badanie kalu na wykrycie CA wyszlo mi ponizej 10 do 3 CFu/g , podobno dobrze ale postanowilem powtorzyc , zrobilem teraz po raz drugi tylko pwiedzcie mi bo jestem juz 3 tygodnie na diecie i to badanie nie wyjdzie ? musze powrocic do normalnej diety , bo chcialem sie dowiedziec ile mam tych grzybow jesli wogole mam , to mam wrocic do normalnej diety i dopiero badania zrobic czy jakies inne sa ? krwi albo ten biorezonans , na czym on polega ?
    • Odebralam dzisiaj wyniki badan z kalu na posiew na grzyby. nie wiem niestety jak je zinterpretowac, gdyz pisze tam tak: Wyhodowano szczepy: Candida albicans - nieliczny (plus antybiogram) Nie wiem co to ma znaczyc "nieliczny" i czy powinnam sie leczyc, a dodam, ze mam okropne problemy jelitowe i mialam do tej pory zdiagnozowany Zespol Jelita Nadwrazliwego. Z gory dzieki za pomoc, Pozdrawiam.
    • Przysłali mi dzisiaj wynik badania IgG. Wyszła 4, najwyższa klasa, bardzo wysokie stężenie. Jestem załamana. Mimo, że stosuję dietę, łudziłam się, że może jednak te moje dolegliwości, nie są z nią związane. Choruję od 12 lat na tarczycę, wmawiano mi że to od tarczycy, albo nerwica i standartowo wysyłano do psychiatry. Cholera boję się!!!!!!!!
    • mając kilka lat często miałam owsiki. leżałam w szpitalu, też wyszły jakieś robale. -W ciąży miałam grzybicę pochwy. -Po porodzie też kilka razy się to zdarzyło. Do tamtego czasu raz na jakiś czas mam skurcze brzucha, -w tym xczasie czuję zwiększą perystaltykę jelit, biegam do ubigacji. -czuję się słabo. -mam czarne plamki przed oczami. - czuję burczenie, przelewanie w brzuchu, w zołądku - jestem bardzo nerwowa - mam nieprzyjemnhy zapach z ust - jezyk obłożony - kiedyś w buzi wycho...
    • Ostatnio ktoś polecił mi lekarza ,który robi badanie aparatem Volla. Czytałam trochę na forum o aparacie Mora. Czy to to samo? Badanie kosztuje 200zł więc zastanawiam się czy warto je zrobić. Co tą metoda może wykryć?
    • Jakie testy trzeba wykonać, by w stu procentach miec potewierdzenie kandydozy. Nie mam już siły chorować, a właściwie nie mam już siły na chodzenie od gabinetu do gabinetu, w których mnie traktują jak hipochondryka. Służba zdrowia to teraz głównie intratna działalność gospodarcza, a nie służba. Nie mam forsy do wyrzucenia. Jestem pewna , że mam drożdżycę, ale jak to udowodnić lekarzom? Moja lekarka nie daje nawet skierowania na badanie krwi. Czy da coś kolonoskopia?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się