Forum Zwierzęta LABRADOR RETRIEVER
ZMIEŃ
      badanie

badanie

(12 wyniki)
    • Już cały tydzień mieszka z nami nowy czarny członek rodziny. Chciałabym zapewnic maluchowi jak najlepsza opieke. W zwiazku z tym pytanie zwiazane z ryzykiem dysplazji: w hodowli z której pochodzi uslyszalam deklaracje ze rodzice sa wolni od dysplazji, tak samo ze wsrod rodzenstwa przypadkow dysplazji nie bylo. Niestety hodowla nie zrobil a\na mnie dobrego wrazenia, nie widzialam tez zadnych badan. Rozmawialam na ten temat z weterynarzem, rekomenduje RTG stawow przed ukonczeniem 3,...
    • -- Mam psa labka który wabi się HEROS jakie badania przechodzą wasze pieki? z góry dzięki za odp. latynos
    • sikanie(5)

witajcie, wiem, ze watek ten juz nie raz sie pojawial, ale moj przypadek jest chyba wyjatkowy.. - przepraszam z gory za brak polskich znakow, ale moja klawiatura runela na podloge i niestety niektore przyciski nie dzialaja. ale do rzeczy. mamy 14 miesiecznego labradora, suczke. juz jako szczeniak latala z nami na szkolenia, tak wiec reaguje na podstawowe komendy czyli podajlape, waruj, siad i tak dalej, wiec wnioskuje, ze jakos wyjatkowo ciemna to ona nie jest, a jednak ogromnym prob...
    • Jak u waszych labków z dysplazją ? Robiliście prześwietlenia i później zabiegi ? W jakim wieku ? U naszej Figi wyszła dysplazja w RTG i badaniu klinicznym, ma niecałe 4 ms i to podobno najlepszy czas na taki zabieg. Jesteśmy zdecydowani prawie na 100% bo gdyby sie odpukać coś działo a nie zrobilibyśmy tego to nawet nie chcę myśleć. Oczywiście włączyło mi się jak zawsze w takich przypadkach podejrzenie że może teraz labkom robi się zabieg taśmowo i może nie jest potrzebny a tylko stanowi...
    • U mojego Sefirka jest wysokie podejrzenie własnie dysplazji Czy ktos wie dokładnie jak bedzie po operacji no i ile to kosztuje a przede wszystkim jak dbac wtedy o młodego Mam doła :(((
    • Ostatnio mój pies zaczął chudnąc.. zawsze jak na labradora był o wiele zachudy, ale jeszcze nidgy nie do tego stopnia... Byłam u weterynarza, bo myślałam, że ma może jakieś pasożyty, ale nic z tych rzeczy... Stwierdził że pies jest całkowicie zdrowy i nic mu nie dolega i radził żeby poprostu dawać mu więcej jeść... Ale Ozzy im więcej je tym bardziej jest chudy.. Karmię go Eukanubą puppy&junior large, daje mu teraz ok.450 gram.., a ma 12 miesięcy czy ktoś miał podobne problemy?? P...
    • Od momentu odbioru Amber zastanawiam się nad sterylizacją.Ponieważ nie chcemy aby miała młode,to rozwiązanie wydaje się najrozsądniejsze.Nasz weterynarz twierdzi,że powinniśmy to zrobić przed pierwszą cieczką tj.okolo 5 miesiąca. Polegamy na jego zdaniu i pewnie postapimy tak jak sugeruje weterynarz.Ponieważ jednak bardzo boję się o młodą, proszę o rady osoby,które ze sterylizacją przed pierwszą cieczką miały do czynienia.Bardzo dziękuję i pozdrawiam
    • Mam pytanie czy któryś z waszych labków miał bakterie szczepu Enterobacter lub Staphylococcus koagulazo(-). U mojego labradorka stwierdzono po pobranej wydzielinie z gardełka bakterie.Bardzo się boję czy tą bakterie da się wyleczyć?
    • przeklejone z: labradory.info/viewtopic.php?t=5097&start=0 labradory.info/viewtopic.php?t=7193&start=0 Rajek to 1,4 roczny czarny labradorek zimnej3.Raju jest chory na hemofilię typu A ( temat jego choroby jest w innym watku na forum).Stan zdrowia Rajka bardzo sie pogorszył i jest potrzebna krew dla niego.W imieniu Agaty prosze o oddawanie krwi dla Raja.Bank krwi jest powiadomiony o zbiorce krwi dla Raja.Preparat pozyskiwany z krwi,który otrzymuje Rajek jest kosztowny a dzieki temu z...
    • Jaki jest koszt badania w kierunku dysplazji ? prześwietlenie rtg
    • witam wszystkic pisze do was poniewaz moj piesek ma problem nie chce jesc kupuje mu najlepsze puszki najlepsza karme gotuje udka z kurczaka i nie tylko nic nie pomaga nie chce jesc i tyle lekarz mowi ze pieska meczy jakis wirus maly byl badany czy trzustka mu funkcjonuje lecz wynik byl pozytywny w 100%. Moze ktos ma na to rade badz wie co podpowiedziec?? szczeniak ma 7 miesiecy (to kundelek (owczarek niemiecki))
    • Jak szybko męczą się wasze psy? Czy jak idziecie do weta to one dyszą? Czy na spacerze chodzą z otwartym pyskiem, szukaja czegos w trawie i wywalaja ozor troszke dyszac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się