badanie

(617 wyników)
  • Witam! Mam pierwszą wizytę w klinice NOVUM 12 marca w sprawie ivf. Chciałabym przez ten czas porobic już jakieś badania, żeby czasu nie tracić. Możecie podpowiedzieć co może być niezbędne? I jakie badania genetyczne należy wykonać? Pozdrawiam, Karolina
  • Kobietki czy do badania HSG potrzebny posiew i cytologia i czy w znieczuleniu czy bez? Czeka mnie to na Klinice. Pani Doktor ma mi robić i tak pytam.
  • witam bede podchodzic do kolejnego ivf , zmienilam klinike i pojawil sie u mnie w glowie problem czy nie kaza zbednych badan robic juz zrobilam wszystkie hormony tarczycy i plciowe chlamydia ueraplasma mycoplasma posiewy ja i maz grupy krwi badanie nasienia rozszerzone defragmentacje plemnika i to rozumiem .... wydalam fortune na te badania ale rozumiem ze byly potrzebne ale..... mam jeszzce zrobic : Hbs-ag anty hcv anty hiv(to rozumiem ze trzeba ) wr(co to jest?) to...
  • Pytanie jak w temacie. Problem po stronie męża, ale zastanawiam się czy warto go leczyć, skoro mój wiek (39 lat) wskazuje i na mają obniżoną płodność. Może nie mam już "jajeczek". Jak myślicie. Pozdr.
  • Witam ponownie, moje pytanie dotyczy ww. badania , czy któraś z Was miała robione [u]HSG w Gyncentrum[/u], proszę o informację, pozdrawiam, /jestem przed/ :-C
  • Jak to jest ze wskazaniami do wykonania badania drożności jajowodów. Temat walki z niepłodnością jest dla mnie w miarę nowy. Pierwsza wizyta w klinice w październiku. Wszystkie moje wyniki ok, trochę za wysoka prolaktyna, ale przy zażywaniu bromergonu ustabilizowała się i jest w normie. Okazało się natomiast, że wyniki męża bardzo kiepskie - koncentracja 1 mln, i tylko pojedyncze plemniki w polu widzenia w ruchu. Więc generalnie przyczyna stwierdzona. Rozpoczęliśmy walkę o poprawę wyników: wi...
  • Witajcie, Chcialabym przyjechac do Polski zrobic to badanie. Czy moge po prostu zadzwonic do kliniki i umowic sie na termin, czy musze miec jakiegos lekarza 'prowadzacego'? Zaznaczam, ze wszystko robie prywatnie. I czy wystarczy jeden dzien=jedna wizyta, czy moze trzeba przyjsc na jakas 'przygotowujaca' wizyte? Dodam, ze interesuje mnie Gameta w Gdyni. Dziekuje za wszystkie rady, sugestie.
  • Witajcie, jestem po 3 poronieniach (wtedy zrobione wszystkie mozliwe badania i wszystkie wyszly dobrze). Na chwile obecne lekarz zalecil tylko prolaktyne, tarczyce, bete HCG i estradiol. Czy powinnam wykonac jakies dodatkowe badania. Jestem w 4t3d ciazy, biore clexane, aspiryne, folic, b6 i b12.
  • Wiecie może ile kosztuje takie badanie poza szpitalem? Bo powiem że nie uśmiecha mi się pobyt cały dzień albo nawet dwa w szpitalu;(
  • Witam. Chciałabym Was, jako doświadczone staraczki, prosić o radę w następującej sprawie: chodzi o badanie drożności jajowodów, a raczej o sens jego wykonywania w moim przypadku. Od dwóch lat staramy się z mężem o dziecko. Ciśnienia niby nie ma, ale... No właśnie. Jestem ledwo co po trzydziestce. Biorę Parlodel (lekka hiperprolaktynemia czynnościowa) i Luteinę (plamienia przedmiesiączkowe itp. atrakcje). Mąż zbadany - jest ok. Moje pozostałe badania hormonalne, usg itd. - w porządku. "Tylko ...
  • Okres karencji: 5 dni OCENA MAKROSKOPOWA: Objętość 3,8 ml (>/= 1,5) Czas upłynnienia >1h (<60 min) pH 7,4 (>/=7,2) OCENA MIKROSKOPOWA: Całkowita liczba plemników w ejakulacie 154 mln (>39) Koncentracja plemników 41 mln/ml (>15) Ruch całkowity 50% (>40) Ruch postępowy 40% (>32) Prawidłowa budowa 15% (>4) w preparacie liczne komórki okrągłe Wartości referencyjne dla parametrów nasienia według WHO 2010r. Martwi mnie czas upłynnienia i morfol...
  • Badanie(6)

Dziewczyny czy miałyście między 13 a 14 tygodniem ciąży badanie przezierności karkowej?
  • W piątek udajemy się do Poradni Genetycznej na badanie kariotypu. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Przechodziłyście już takie badania? Boję się swojej reakcji, gdyby wynik wyszedł pozytywny, oznaczający nieprawidłowości w liczbie i /lub budowie chromosomów.
  • Dziewczyny, ktore polecacie USG czy z RTG? czytalam ze z USG mniej boli ... czy obie te metody sa skuteczne tak samo (usuwanie mozliwych zrostow, przepchanie jajowodu) Poprosze o plusy i minusy kazdego z tych badan
  • Witam, mam pytanie, jak wygląda badanie sprawdzające drożność jajowodów? Takie właśnie zalecił mi gin, bo nie wie czy dochodzi do owulacji. NA czym to polega? Jest bolesne? Długo trwa? Bardzo proszę o odpowiedź.
  • Dziewczyny, czy mozna zrobic bdanie HSG i miec inseminacje w jednym cyklu? Oczywiscie zakladajac, ze w HSG wyjdzie, ze jajowody sa drozne? i drugie pytanie: czy koniecznie przed inseminacja trzeba zrobic badanie HSG? wiem, ze jak sa niedrozne jajowody, to inseminacja nie ma sensu, natomiast od lekarza prowadzacego (Invimed), uslyszlalam, ze skoro nie mialam w przeszlosci operacji ginekologicznych, zapalenia wyrostka, ani tym podobnych, to ewentualnie moge zrobic to bdanie, ja...
  • Witam mam ogromną prośbe o parę słów i komentarz osób doswiadczonych w interpretacji: OCENA MAKROSKOPOWA: okres abst 6 objetosc 8,0 ml wyglad probki p lepkosc - czas uplynn 35 min pH 7,9 liczba plemnikow 84 mln/ml aglutynacja - ilosc w ejakulacie 672 mln RUCHLIWOSC: ogolny % ruchl 68% ruch A+B 63% A-ruch szybki linearny 1...
  • Od kilkunastu miesięcy staramy się z M o dzidziusia. Miałam nieregularne i długie cykle, 5 miesięcy temu trafiłam do lekarza ( robiłam podstawowe badania, wyniki wyszły bardzo dobre), który zapisał mi kurację CLO a później luteina. Teraz pęcherzyk ładnie rośnie i pęka, więc teoretycznie w tej kwestii wszystko ok. Mąż robił badanie nasienia, wyniki nie są rewelacyjne, ale gin powiedział, że jak na jego oko to większość facetów takie ma. Mimo to polecił wybrać się z wynikami do an...
  • Zdecydowaliśmy się na in vitro. Lekarz napisał, że mamy wykonać badania AZF, CFTR i jeszcze 2 nazwy: l.... oraz p.... (nie mogę się doczytać). Jestem zielona w temacie - możecie mi napisać - co oznaczają te badania, czy można je wykonać na NFZ? Jaka jest ich cena?Jak się mają te badania do diagnostyki preimplantacynej? Mamy koniecznie przynieść do kliniki skierowanie od lekarza rodzinnego, czy to znaczy że są one refundowane? Dodam, że nigdy nie byłam w ciąży, leczymy się już 4 rok..
  • Witam, chiałabym wiedzieć na czym polega badnie cytogenetyczne i w jakim celu się je przeprowadza.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się