-
Coraz bardziej martwię się o córkę, wiecznie przeziębiona, z zaropiałymi oczami, śpi niespokojnie, drapie się w nocy, poci. Chuda, nie przybiera na wadze, apetyt w miarę ze szczególnym uwzględnieniem wszystkiego, co słodkie i mączne, prawdopodobnie zapalenie pochwy i sromu. Ma 3,5 roku.
Leczyliśmy się wszyscy po objawach pyrantelum 3 krotnie przeciw owsikom. Było lepiej.
Ja obstawiam grzybicę, ale też jeszcze jakieś pasożyty, w morfologi eo było podwyższone, kwasochłonne podwyższone do 6.
...
-
Córka jest po leczeniu lamblii-"nasze objawy"są nadal.Przyznam ,że powtórne badanie zrobiłam po 6 dniach,tylko dlatego że miało to być badanie na adenowirusy (a w tym czasie dziecko miało objawy żołądkowo -jelitowe)pomyłkowo zostałam poinformowana że takie badanie wykonują z racji tego że jednak nie ,poprosiłam o pasożyty-dziś dostałam wynik :cysty lamblii obecne.Teraz zastanawiam się czy na takie badanie nie było za wcześnie?
-
Mój mały pod koniec maja ma mieć gastroskopię (robią nam badania w kierunku zespołu złego wchłaniania), na skierowaniu ma wpisane: lamblioza w wywiadzie. Nie wiecie jak to jest z tym badaniem lamblii z treści dwunastniczej? Wiem, że w trakcie gastroskopii można pobrać i zbadać pod mikroskopem. Czy to badanie daje 100% pewności? W sumie nie wiem, czy nam je zrobią nawet. Czy w zwykłym szpitalu dziecięcym, jak mamy taki wpis na skierowaniu robią w ogóle pod tym kątem gastroskopię?
-
witam! ostatnio mam biegunki, bylam u lekarza , kazal mi odstawic produkty mleczne, bo moze to byc nietolerancja laktozy, tyle ze nie skierowal mnie nawet na podstawowe badanie kalu:/ co wydaje mi sie dosc dziwne i chcialabym zrobic to na wlasna reke. wiem ze mozna zrobic na pasozyty, ale co z grzybami , bakteriami, wirusami, czy moge w normalnym laboratorium wykonac takie badania? i czy na bakterie to trzeba na kazda z osobna? czy mozna wykonac odplatnie takie calosciowe badanie bakteriologi...
-
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=578&w=89465580&a=89465580
To wątek z forum alergie. Może wsród Was sa mamy, które robiły takie badanie w innym mieście niż Warszawa? Gdzieś mi przemkneło, że Torun, choć tak naprawdę szukam tego badania w Łodzi, kaliszu, Poznaniu.
-
Zbieram sie organizacyjnie do badania malego na pasozyty w Felixie, ale nie rozumiem do konca jak jest z badaniem na owsiki - tez sa potrzebne 3 probki na szkielkach laboratoryjnych? czy tylko raz mam przykleic do pupy tasme i nakleic na szkielko?
-
dziewczyny, wy na pewno wiecie lepiej...Moja mała jest alergikiem (mleko,
jajko, pszenica), ja nagle dostałam pokrzywki nie wiadomo skąd. Alergolog
zapobiegawczo kazał zbadać pasożyty, juz badałam dwa razy, będę jeszcze raz na
pewno. Nic nie mamy.Czy to możliwe, by 3 x był wynik negatywny, a pasożyty
jednak były w organizmie? Może nalezy badać więcej razy? Przy którym badaniu z
rzędu wyszły u waszych dzieciaczków? Nie chcę się dać zwariowac, ale i
zlekceważyć niczego też nie. Dzięki za ...
-
Dziewczyny, gdzie można kupić szkiełka do badania owsików? Jestem ze Śląska,
chciałabym wykonać takie badanie w Felixie. W aptece nie ma, na allegro nie
znalazłam, a w okolicznych laboratoriach patrzą na mnie jak na wariatkę i
mówią, ze owsiki bada się z kału przecież...
-
O jakie badanie krwi mam prosic, zeby wykryc gliste. z kalu nie wyszla ale objawy prawie wszystkie sa.IGE czy cos innego?
-
Witam.Mam pytanie odnosnie wynikow badan na pasozyty.Wyslalam do
felixa ale nie pomyslalam bo syn byl w koncowce brania antybiotyku w
zastrzykach.Czy to moze zmienic wynik badania?
-
Zrobilam Mary badania chyba na wszystko, co sie da.
Wynik jest jeden: nic nie wyszlo
panel pokarmowy ok, badania w kierunku celiaklii ok, robali niet, glisty niet (z krwi i z kalu).
A dziecko ma pokrzywki, podwyzszone proby watrobowa, niskie zelazo.
Szlag mnie zaraz trafi no.
Jak jeszcze ktos mi napisze, zebym zrobila usg brzucha, to ugryze.
Poki co odstawilam malej gluten - od tygodnia nie je i przestala puszczac ciagle smierdzace baki. A z badan nic a nic nie wychodzi. Po prostu ni...
-
Właśnie wróciliśmy z Wawy od doktora Ozimka,którego nazwisko poznałam tu na forum.W związku z tym mam pytania do rodziców,którzy leczyli swoje dzieci u tego lekarza.
1 Czy nie wydał się Wam ... trochę dziwny?Zachowywał się jak szaman a nie lekarz,stwierdzał "na oko",wywiad zrobił minimalny,dziecko interesowało go średnio.Szperał w necie,informacji udzielił niewiele,sprowadzały się do tego,że mamy zaufać jego intuicji,bo on ma doświadczenie.Siedzieliśmy jak durnie.Ciągnęliśmy dziecko do stoli...
-
[b]Witam
Syn 9,5 roku był ostatnio w szpitalu z podejrzeniem wyrostka, po USG okazalo się, że ma stan zapalny w obrębie jelita i powiększone krezkowe węzły chłonne. Lekarz spytał czy mamy psa (a mamy) i czy go kiedys ugryzł, czy go liże po twarzy itp. Powiedział, że pasożyt może być winowajca stanu zapalnego i podpowiedział odrobaczenie.
[b]Nie robiliśmy badań na pasożyty - lekarka przepisała Pyrantelum ale nie podała dawkowania [/b]
według ulotki inaczej stosuje się na glistę inaczej n...
-
Do specjalistek:
badalam kupy u Akmirskiej i zawsze wychodzila candida na ++. Po elczeniu
lambli przez 3 tyg wozilam kupy, w sumie bylo ich 16sztuk i raz wyszlo na ++,
potem na zero plusów, potem znow ++.
Moja pani dr pediatra homeo, wspomaga sie wahadelkiem ciagle uważa ze candida
malej jest w granicach fizjlologicznej normy. Ale naciskalam i dala nam
albicansan w kropelkach, sanum.
Pojechalam do dr K w VM, ta sparwdzila pod mikroskopem krople krwi i tez
okreslila candide w nor...
-
Właśnie odebrałam wyniki córki z laboratorium, wykryto jaja glisty. Wcześniej oddawałam próbke 6 razy do przychodni ale zawsze wynik był ujemny. Na szczęście udało mi się znaleźć dobre prywatne miejsce i wyszło za pierwszym razem.
Jestem trochę w szoku, przeraża mnie to dziadostwo!!! Potrzebuję namiary na sprawdzonego lekarza, który zapisze odpowiednie dawki leków itp. Nasz pediatra odpada, nie widziała u córki potrzeby badania na pasożyty i zdecydowanie negowała moje podejrzenia!
Także pr...
-
Od pol roku mam stwierdzone candide w kale...ogolnie raz czuje sie lepiej raz
gorzej, staram 3mac sie diety, cukru nie jem ani troche, zdarzy mi sie ze zjem
produkt mleczny typy troche smietany, lub maslo, chleb jem bez drozdzy i maki
pszennej, zazywam preparaty anti parasite i barley star, czuje sie po nich
troszke lepiej, mialem duzo wiecej objawow kilka miesiecy temu niz teraz, ale
chcial bym was spytac co myslec o:
- wypadajacych wlosach
- skaczacej temperaturze od 35,8 do 36,7
- ...
-
Witam! Jakis czas temu pisalem o swoim przypadku, wykrylem w badnaiu kalu
candide wzrost sredni tak bylo napisane na wyniku z kalu, chodzilem od lekarza
do lekarza i nic, kazdy to olewal. Na tym forum polecono mi jeszcze badania na
pasozyty. Wykonalem je w laboratorium polecanym przez to forum( Felix ) na
saskiej kepie w warszawie. Wynik bez pasozytow i bez lamblii. Nie wiem gdzie
juz szukac przyczyn mojego zlego samopoczucia...zrobilem badania w kierunku
HIV wynik ujemny... wyniki krwi...
-
Wykonłam u synka 7 -krotne badanie kału na obecność pasożytów i nic nie
znaleziono (mikroskopowo) czy mogę być pewna że pasożytów na pewno nie ma?
Badania robiliśmy ponieważ synek strasznie się nocy kręci i tak poleciła nam
pediatra poza tym idziemy do alergologa i tam też są takie badania potrzebne.
Badania były wykonywane w dwóch różnych labach w odstępach 5-7 dni. Jakie
badania można jeszcze wykonać aby być na 100 pewnym? Będziemy robić morfologię
to może przy okazji jakieś badania ...
-
Witam.Piszę pierwszy raz na tym forum.Przepraszam od razu,jeśli nie poszukałam dokładnie,ale w sumie każdy przypadek jest trochę inny i trudno trafić na identyczny problem.Synkowi (2 latka) w Felixie wyszła candida ++.Dziś dostałam wyniki na maila.Zaczęłam coś podejrzewać,ponieważ rano miał brzydki zapach z buzi.Podałam mu dicoflor 30 i pomogło na ten zapach,ale na wszelki wypadek oddałam próbki do badania.Generalnie synek jakichś wielkich problemów nie ma,ale co mnie niepokoi:ostatnio słabsz...
-
W temacie robalowym jestem już 4 lata. Dzieci leczę od 3, tylko naturalnie. Robiłam już kilka konwencjonalnych badań. Podtwierdzam, szkoda kasy. Ostatnio pokusiło mni aby wysłać próbki kału do Fenixa. Co jakiś czas opuszczają mojego synka takie dość okazałe osobniki. 3 tygodnie temu też miała miejsce taka sytuacja. Usiadł na nocniku, wysiusiał się i puścił bąka. I co znalazłam? Długiego na 10- 12 cm. Zdecydowałam sie wysłać aby w końcu dowiedzieć się z kim walczę. W ciągu kilku następnych d...