Forum Zdrowie Fibromialgia
ZMIEŃ
      badanie

badanie

(14 wyniki)
    • Witam Was. Czy mieliście może robione badanie EMG - elektromiografia. Czty to pomaga w zdiagnozowaniu choroby? Lekarz chce żebym zrobiła, a ja się strasznie boję tego prądu. Nie wiem jeszcze czy mam fibromialgię, pierwszy raz usłyszałam to słowo 2 tyg. temu z ust pani neurolog,nie wiedzac co to. Niestety już wiem. Aktualnie przyczynę moich bóli mięsni nóg, pleców i szyi próbuje odnaleźć inny neurolog, któremu nie zasugerowałam tej choroby i to on skierowal mnie na EMG. Drugi dzie...
    • Czy myslicie o zrobieniu tego badania Wester Blota?Zróbcie i nie patrzcie na to ze nie pamietacie kleszcza ja te znie pamiętałam i nie wierzyłam w to chciłam tylko wykluczyć a jedak potwierdziłam>pozdrawiam
    • Jeszcze raz zachęcam Was do zrobienia badania WB.Pisałam już wczesniej wielokrotnie ale jakoś nie widzę żeby któras z Was to zrobiła.Coś w tym jest.Jedna znajoma z duzymi bólami zrobiła to badanie i wyszło dodatnie pomimo ze nie pamięta ugryzienia kleszcza.Może się tu na forum pojawi to sami zobaczycie.Teraz się leczy i ma iśc do szpitala.Najgorsze jest to że nie kazdy może się leczyć tylko musi skorzystać z leczenia standartowego.Pozdrawiam
    • Witam wszystkich!Mam świadomośc,że nikt nie udzieli mi 100% odpowiedzi na moje pytanie zawarte w tytule wątku,ale może dzięki Waszym wskazówkom chociaż trochę się uspokoję. Wczesniej opisywałam przebieg swojej choroby,objawy,trudności z diagnozą oraz to,że w pewnym momencie było u mnie podejrzenie choroby układowej(dodatnie przeciwciała przeciwjądrowe ANA)-po powtórzeniu badania-wykluczone.Czyli dalej pozostaje diagnoza-fibromialgia. Bardzo wiele wiem na temat tej choroby i pogodziłam ...
    • po kilku latach leczenia ortopedycznego w kierunku zwyrodnienia stawów i kręgosłupa, po rehabilitacjach i sanmatoriach bez żadnych efektów a wręcz jest coraz gorzej lekarz neurolog podejrzewa u mnie fibromalgię. Mam wszystkie objawy, zacząłem leczyć się u reumatologa zażywałem sterydy, które nic nie pomogły, potem Amitriptylinum, potem Seronil i Miansec i Tramal w dużych ilościach, który nic nie pomaga. Od 2 tygodni biorę Lerivon 30 mg i też efektów nie widać. Jak nic nie robię ...
    • Czesc, Czytam wasze forum od paru miesiecy, ale dopiero teraz zdecydowalam sie do was napisac i poprosic o pomoc. Choruje od ponad roku, ale nie za bardzo wiem co mi jest. Przez pare pierwszych miesiecy wszystkie wyniki krwii wychodzily mi dobre. Podejrzewano fibromalgie, ale wydaje mi sie ze to bardziej moje sugestie spowodowaly ze lekarz zdiagnozowal mi ta chorobe. Dodam ze oprocz boli miesni (glownie nog), ktore czasem sa do wytrzymani, a czasem nie, boli glowy i ogolnego ...
    • Witam Chciałabym się podzielić historią mojej choroby. Od kiedy pamiętam bolały mnie ręce i nogi.Jako dziecko radziłam sobie z taki sposób że brałam gorącą kąpiel a potem szybciutko do łóżeczka.Kilka lat temu gdy praktycznie budziłam się z bólem i z nim wstawałam poszłam do reumatologa.Pani doktor postawiła diagnozę,,reumatyzm tkanek miękkich,,.Nie zaordynowała żadnego leczenia.Kazała dużo się ruszać,jeździć na rowerze itd.powiedziała że na to nie ma żadnego leczenia,chyba przepisała j...
    • Czesc! Jak zapewno wiecie Fibromialgia jest choroba bardzo podobna do ZPZ. Wiec czy mozecie mi pomoc znalesc lekarza ktory by mnie wyciagnal z zakarzenia mikoplasmami i Wirusem Ebtein-Barr , Cytemelago Wirus i Herpes 6. Ja nie wiem co mam juz z tym robic. Jestem chora 17 lat i mam tego tak dosyc ze juz nie radze sobie sama z soba. Moje zycie zostala kompletnie zniszczone i chce ratowac to co jeszcze z niego mozna uratowac. Mira
    • Witam wszystkich i jak mi sie zdaje bede pierwszym mezczyzna na tym forum czy jest jeszcze jakis ?? Na razie jeszcze nie zdiagnozowano u mnie fibromialgi ale wszystko ku temu zmierza badano mnie na reumatyzm,miesnie,brano plyn z kregoslupa i wszedzie na razie nic nie wychodzi jak mi sie rowniez wydaje cos mi lekarz mowil o boreliozie ze tez negatywny (chyba z badan krwi). Mniejsza o to zmagam sie juz z bolami od okolo 8-9 lat ale dopiero od ostatnich 2 lat nasily sie na tyle ze nie bol...
    • Tu opisują ludzie swoje opinie-moze warto poczytać moze ktoś z Krakowa zasięgnie opinii.Konieczne jest badanie WB ale nawet gdy ono jest ujemne słyszłam o przypadkach leczenia takich pacjentów po objawach. Dodam że sama ok 30 lat żyła z diagnozą RZS,gościec,fibromialgia a okazało się ze mam boreliozę i leczenie takie niekonwencjonalne przyniosło efekty. www.znanylekarz.pl/18993/beata-kowalska-werbowy/lekarz-rodzinny/krakow
    • Wiem, że to niezbyt oryginalny wątek, ale wiem, że dużo osób jest tutaj zorientowanych w temacie. Nie wiem co jest ze mną nie tak, czy to fibromialgia czy nie. Bóle zaczęły się nagle z dnia na dzień, bolało mnie całe cialo, myślałam wtedy, że moze to początek grypy czy coś takiego. Najbardziej bolały mnie nogi, czasami nie mogłam wstać. Byłam oczywiście tysiac razy u lekarza- najpierw tweirdzono, że to bóle wzrostowe (a miałam wtedy 16 lat),gdy byłam troche starsza również lekarz mówił ...
    • Witam.Od paru lat cierpię z powodu silnych bóli wszystkich stawów, zesztywnień. Udałam sie do reumatologa i zostałam wysłana na badanie na występowanie chlamydii. Wynik wyszedł wątpliwy tzn została pomięć po zakażeniu.Dostałam kuracje Doxycyclina 7 dni i mój partner też.W międzyczasie zazywałam przeciw zapalny lek Aglan, ale dolegliwosci sie utrzymuja i nasilaja.Udałam sie znów na kontrole i dostałam dalej lek przeciwzapalny plus witaminy B,E i magnez. Nie wiem czy ktoś z Was miał podob...
    • W prasie czytałam,ze fibromialgia dotyka najczęściej kobiety w okresie menopauzy i ,że mija w starszy wieku.Czy znacie kogos komu ta choroba minęła ? I czy ktokolwiek z was mial robione badanie na tkliwosc w typowych bolesnych punktach? /zdaje sie ,ze jak na razie jest to jedyne badanie na zdiagnozowanie fibromialgii....pozdrawiam
    • dziunia6(18)

Czesc, Jestem tu pierwszy raz i nie wiem czy dobrze trafilam... Od maja ubieglego roku mecza mnie rozne bole, najczesciej to cala lewa strona a dokladnie szyja, kark, bark, lopatka, żebro, żebro od strony przelyku, biodro a teraz udo. Ostatnie dni przemiescilo mi sie to troszke na prawa strone... Boli mnie punktowo jak nacisne ale tez jakby skora. Jestem ciagle zmeczona, obolala... Mam wrazenie ze ciezko mi wszystko zrobic, kosztuje mnie to wiele wysilku i gorzej zapamietuje rozne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się