badanie

(10 wyników)
  • Zapisałam synka na badanie słuchu, ale dowiedziałam się, że to badanie trwa ok godziny i dziecko musi w tym czasie spać lub być w narkozie. Jakie macie doświadczenia z badaniem, udało się wam "namówić" dzieci do spania? Nie chciałabym poddawać go narkozie.
  • witam, bede sie zalic, kurcze uparlam sie i wreszcie udalo sie zrobic badanie sluchu, na pierwszej wizycie zbadali tylko czy przewody sluchowe nie sa zatkane, wyszlo ze sa, kazano nam dawac do uszek kropelki czyszczace i podawac claritine, po tygodniu zglosilismy sie na badanie ABR i wyszedl niedosluch 40 db na obu uszkach :(, przewody dalej zatkane, wizyta u lekarza dopiero za 2 tygodnie a ja nie wiem, co znaczy ten wynik, nie wiem, czy Niunka ma wade sluchu, czy sluch pogorszony jes...
  • syn jest nadpobudliwy i strasznie uparty i nie spi juz w dzien jak zrobic takie badanie ,czy oni moga go uspac
  • Mam takie pytanie. Przebrnęłam przez kilku logopedów( dopiero ten u którego byłam z Bartoszkiem ostatnio jest rozsądny - zwrócił uwage na to samo, na co ja z mężem i niczego wczesniej mu n ie sugerowałam) oczywiście mamy zrobić badanie słuchu i sppotkać sie z foniatrą. Palec bozy nad nami chyba czówa bo już trzy miesiace temu ( kiedy jescze wszystkie osoby mówiły : Niech mu Pani da czas) zapisałam Bartoszka na badania w Kajetanach. Skutek jest taki że za tydzień mamy wizytrę. czy ...
  • Mój Pawełek jest bardzo żywym i ruchliwym dzieckiem, nie wiem, czy dam radę zrobić mu takie badanie. Jak ono wygląda?
  • Nie wiem czy rozpoznanie mogloby cos zmienic. Wydaje mi sie ze te potencjaly sa u mojego dziecka dobre. Skierowanie chyba troche wymusilam, bo maly ma duzy problem z gadaniem, mimo nasilonych cwiczen logopedycznych. Wiek 2,5 lata, niedawno zaczal mowic mama, tata, oko, pa-pa. Wiedzialam ze mi nie usnie aby robic badanie bez narkozy. Nie chce niepotrzebnej narkozy.
  • udalo mi sie przyspieszyc o ponad dwa miesiace rezonans, z jednej strony bardzo sie ciesze, ze to tak szybko, z drugiej strasznie sie boje o wynik czy ktos wie, czy wynik jest znany od razu? czy lekarz wykonujacy badanie powie mi czy wszystko jest OK, czy bede musiala szukac lekarza, ktory bedzie umial powiedziec, co wyszlo? i jak dokladnie wyglada to badanie? dzieki z gory za info, pozdrawiam Ania mama Natalki
  • witam czy pomozecie mi znowu gdzie panstwowo mozna zapisac dziecko na eeg ,i kto mi ma na to skierowanie dac .prywatnie to moze jakies ceny .dzwonilam do jednego instytutu to 230zl .moze macie namiary na cos troszecze tanszego.
  • mój syn nic nie mówi, po swojemu owszem, ale mawet mama nie powie tylko mamu. Oprócz tego że nie mówi wszystko inne przebiega prawidłowo, właśnie jesteśmy po pobycie w CZD w Międzylesiu, po badaniach EEG i Rezonansie, które też wyszły prawidłowo i lekarz zakończył naszą współpracę gdyż powiedział że neurologicznie nie ma się do czego przyczepić, a my nie wiemy co dalej. Do neurologopedy chodzimy od września, czas płynie a tu nic. Syn jest strasznie nerwowy, lekarze tłumaczą to t...
  • Muszę zrobić Kubie EEG. dostalam się po cichu i nijako z przemytu dzieki zaprzyjaźnionej pielęgniarce już na jutro. Ale...no gapa jestem, i nie świadoma bylam, że podczas tego badania trzeba leżeć spokojnie. Nie sądzę, żeby udalo mi się naklonić Kubusia do spokojnego leżenia w czymś na główce w obcym, intrygującm miejscu. Co wtedy? Badanie nie wyjdzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się