Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      kot

kot

(9 wyników)
    • Bardzo Was proszę o radę w sprawie mojego 9-cio miesięcznego synka. Nasze problemy zaczęły się jak miał 2 miesiące. Wtedy to pojawiły się zmiany atopowe na twarzy, najpierw niewielkie, stopniowo bardzo pogarszające się, bardzo swędzące. Podejrzewałam od początku, że są to zmiany na tle alergicznym, ale lekarze konwencjonalni twierdzili albo że to z alergią nie ma nic wspólnego, albo że na testy alergiczne jest za mały i na pewno nie wyjdą( tak twierdziła też nasza obecna homeopatka klas...
    • Dla synka już znalazłam homeopatę, ale teraz pomocy potrzebuje mój kot ( dziwne bo ostatnio chorują razem). Kocur ma 8 lat, waży prawie 8 kilo, jest wykastrowany.Do tej pory był okazem zdrowia. Miesiąc temu zaczął co chwilę chodzic do kuwety i robić kropelkę moczu albo nic. Weterynarz stwierdził zap. cewki moczowej zaaplikował mu serie antybiotyku. Przez tydzien było dobrze a potem dolegliwosci powróciły. Usg nic nie wykazało. Teraz sytuacja jest taka że jak dostaje furagin jest ...
    • za nami a raczej w trakcie mamy pierwszą chorobę leczoną homeopatią. Mały ma zapalenie krtani. Wczoraj byliśmy u homeo i nie ukrywam, że byłam potwornie spanikowana. Mały miał 39,9 gorączki, "szczekał" i lał się przez ręce. Całą drogę zaciskałam zęby, żeby nie kazać mężowi skręcić do najbliższego szpitala. Dostał belladonnę i arsen, obie CM6, pierwszą porcję już w gabinecie. Leki mam podawać co godzinę na zmianę przez całą dobę, potem w kolejnej co dwie godziny, w kolejnej co cztery i t...
    • Witajcie.Weszłam na stronę internetową apteki w sycowie i tam przeczytałam, że mają leki np gluten, mleko krowie, E 100, kurz itp. Jeśli ktoś z Was wie w jakich sytuacjach stosuje się te leki, to napiszczcie proszę... W jakiej sytuacji można np. zastosować kulkę o nazwie mleko krowie? Czy przy alergii na mleko, nietolerancji? Dotychczas żaden homeopata nie zaproponował mi tego a skazę białkową przerabialiśmy... Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. I śpieszę wyjaśnić, że nie zamierzam sama lec...
    • Potrzebuję leku co prawda nie dla człowieka ale kot to też członek naszej małej społeczności:). Nasza 11 letnia kotka ma ropomacicze.Dostała dziś od weta zastrzyk hormonalny na obkurczenie macicy ,jutro powtórka.Jesli nie zadziała wet sugeruje wycięcie macicy. CVzy macie jakieś doświadczenia w leczeniu takiego schorzenia u zwierząt? Będę wdzięczna za wszelką pomoc.Jakoś głupio mi dzwonić do homeopatki w tej kwestii a kotu trzeba pomóc.
    • Nasza Kicia (5 lat) ma od jesieni nawroty ostrego zapalenie pecherza. 3 razy, w odstepie max. 2 m-cy trafialysmy do wetow, ktorzy przy goraczce i krwawieniu podawali antybiotyki (czyli od ok.listopada do polowy kwietnia 3 razy kuracje antybiot.). Obawiam sie, ze znow sie szykuje nawrot, po widze rozowe plamki (narazie krwi niewiele)i bardzo chce zapobiec nieciekawym sprawom. Mam wielka prosbe - napiszcie, jak wyleczyc Kicie homeopatycznie (podobno swietne rezultaty). Jaki lek w...
    • mój kot dostaje leki podskórnie. Dzisiaj jakos źle mu zrobił. Kot cierpi i ma gulkę, może ktos mi podpowie co moge mu podac. Może arnikę? proszę o szybkie porady:)
    • Kochani, Wy tu o psach już pisaliście, natomiast ja mam kłopot z moim kotem, już mam dość ciągłego męczenia szczepieniami tego zwierzaka, to przeciwgrzybicznymi, to przeciw innym chorobom, to jest kot z przeszłością, o której nie chce mi się dużo pisać, gdy robi się trochę zimniej prawie natychmiast zapada na koci katar i natychmiast musi dostać antybiotyki, na wsiadanie do samochodu reaguje już badrzoźle, a jak ma wejść do weterynarza na następny zastrzyk, to już wszyscy mamy dość, mo...
    • moja kotka ma biegunke od wczoraj,cokolwiek zje to od razu leci, ale apetyt jej dopisuje, chociaz ja juz nie wiem co mam jej dawac do jedzenia, zrobie glodowke dzis...co moge jej podac?zachowuje sie zwyczajnie, ale jest glodna :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się