rodzice

(239 wyników)
  • Witam, Kilka lat temu urodził nam się niepełnosprawny synek. Już w ciąży wiedzieliśmy o jego poważnych chorobach. Po pierwszym szoku, chcieliśmy się dowiedzieć jak najwięcej o chorobach naszego synka i o metodach leczenia i rehabilitacji. Tutaj, na forum znaleźliśmy bardzo duże wsparcie w postaci konkretnych propozycji działań. Oczywiście były to posty rodziców chorych dzieci, którzy już przeszli przez pewien etap choroby swojego dziecka a teraz mając jakieś doświadczenie i zdobywając je ci...
  • Dla uczczenia Dnia Matki, Dziecka i Ojca, Wspólnota Rodziców po Stracie Dziecka z Trójmiasta i okolic zaprasza wszystkich, którzy doświadczyli śmierci dziecka –bez względu na wiek i okoliczności straty – do kaplicy Sanktuarium MB Fatimskiej na gdańskiej Żabiance na Mszę św. w intencji zmarłych dzieci i ich rodziców, w sobotę 12 czerwca 2010r. o godz.15-stej. Po Eucharystii jak zawsze spotykamy się przy kawie i ciastach sali parafialnej. Może jesteś jednym z nas, ...
  • szukam rodziców dzieci z oczopląsem wrodzonym...
  • Wczoraj odszedł synek naszych przyjaciół nagle. W piątek jest pogrzeb. Mam taki mętlik w głowie. Nasz przyjaciel był naszym świadkiem na ślubie. Ich synek i nasz był ten sam rocznik, 4 miesiące różnicy. W grudniu ich synek skończyłby 2 latka. Mieliśmy wspólne ciąże,wspólne spotkania, wspólne imprezy, wspólne spotkania dzieci. Nie zadzwoniliśmy do nich, nie smsowaliśmy. Brat naszego przyjaciela prosił żebyśmy nie dzwonili. Nie wiem czy tak powinnyśmy. Jesteśmy w trudnej sytuacji ze wględu na...
  • Często tu zaglądam. Ale nie dlatego,ze straciłam dziecko. Ale też odczuwam ból, przeogromny, nawet nie wiem czy ktoś z mojego otoczenia potrafi sobie wyobrazic jaka jestem rozdarta. STRACIŁAM RODZICÓW Z dnia na dzień, jedno po drugim. Byliśmy szczęśliwą kochającą się rodzinką 2+2. Mam brata. Mama od zawsze chorowała na serce,wada wrodzona, dziura w sercu, wymiana zastawek, rozrusznik serca. Ale nigdy się nie poddawała.Nigdy nie narzekała. Tato zdrowy jak koń. Aż pewnego zimowego ...
  • Moja siostra urodziła w niedzielę synka poszukuję szczególnie rodziców z Wrocławia (choć nie tylko) potrzebna pomoc i wsparcie duchowe wymiana informacji itd. pozdrawiam Mońka
  • Opowiem Wam, co się przydarzyło wczoraj. Dostaję z domu telefon, żebym szybko przyszła, bo Ola się przewróciła. Lecę do domu, mała guz na środkju czoła, babcia spanikowana, więc ja małą pod pachę i wio.... na szpital. Babcia nie była pewna czy amłej coś się stało, czy straciła przytomność, ale wyglądało to tak, że w zasadzie skończy się na śliwce na czole. Byłam święcie przekonana, że obejrzy nas neurolog i pojedziemy do domu, bo nie iwdać było, że coś się dzieje (zachowanie identycz...
  • jak wytłumaczyc 5-letniemu dziecku smierc ojca? Czy ktos byl w takiej sytuacji? Moze jakies bajki?
  • Witam, Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Dowiedzieliśmy się właśnie, że naszym znajomym urodził się Maluszek z Zespołem Downa. Sytuacja jest dodatkowo skomplikowana faktem, że w ostatnim czasie w naszym gronie urodziła się całkiem spora gromadka zdrowych dzieciaczków. Jak z nimi rozmawiać aby Ich nie urazić, proponować wspólne spotkania, prosić o przesłanie zdjęć Maluszka, zrewanżować się zdjęciami swoich Maluchów, pytać o rokowania, o postępy rehabilitacji?. My strasznie si...
  • Drodzy rodzice zdrowych dzieci, drodzy goście Jestem co prawda współadminem tego forum, ale nie gospodarzem. Dlatego to co napiszę jest wyłącznie moją własną prośbą. Jeśli reszta foremek (i foremków;) uzna, że to sensowne, będzie podciągać post do góry, jeśli nie - post spadnie i jutro będzie po sprawie. Nie będę pisać o wczorajszej dyskusji, tym bardziej, że autor jednej z -moim zdaniem- niezręcznych wypowiedzi przeprosił, za co ponownie wyrażam wdzięczność. Chodzi o dużo wię...
  • Witam, szukam grupy wsparcia badz psychologa,ktory pomoglby naszym Znajomym. Odchodzi ich 2,5 dzidzia....bardzo gwaltownie-bez wczesniejszych objawow i diagnozy...Doslownie- z dnia na dzien ... (nowotwor mozgu) Czy moge prosic o nr tel lub adres? dziekuje Ania
  • No własnie - jak to było/jest u was? Przez okres choroby Hanki byłam praktycznie przy wszystkich zabiegach - wyjątek punkcje lędźwiowe i zakładanie wejścia centralnego. To ostatnie było wykonywane na bloku operacyjnym, więc sprawa oczywista. Natomiast przy wszystkich innych byłam. Mozna powiedzieć, że musiałam o to mocno powalczyc, ale być może dlatego mi na to pozwalano, bo potrafiłam być pomocna - przynajmniej dla uspokojenia dziecka. Jestem pewna, że dzięki temu wiele przykryc...
  • Zwracam sie z ogromna prosba do wszyskim rodzicow, ktorzy utracili własne dzieci. Jestem studentka V roku APS w Warszawie, pisze prace mgr na temt formy pomocy dla osieroconych rodziców, w szczególności chcę sie zająć forum dla rodziców po stracie i stad moja prośba, o pomoc w wypełnieniu ankiety. Prosze o przysłanie mi swoich adresów mailowych na podany adres: leneczka@orange.pl lub gazetowy niedzwiedziatko@gazeta.pl, bardzo serdecznie dziekuje wszystkim, ktorzy nie sa obojetni ...
  • Moj maly synek ( w tej chwili 2 miesiace) majac okolo miesiaca zachorowal na zakazenie drog moczowych. lekarz stwierdzil, ze nalezy pojsc z nim do szpitala. Na szczescie mamy oplacone prywatne ubezpieczenie lekarskie i przysluguje nam z tego tutylu sala osobna o podwyzszonym standardzie. Przyjezdzamy do szpitala, ale okazuje sie, ze takich sal w ogole nie ma. Wszyscy lekarze oburzeni, pielegniarki takze. Mowia, ze w ogole powinnam byc szczesliwa, jak inne matki, ze rozloza mi mate...
  • Witam, piszę tutaj pierwszy raz, chociaż przeglądam forum od dawna. Mam ogromną prośbę do rodziców dzieci cierpiących na padaczkę: proszę, napiszcie (skrótowo), jak to się zaczęło? Piszę, poniewaz martwię się o moją 7- miesięczną córeczkę: kilka dni temu zaczęła dziwnie się wyginać, wyrzucając biodra w górę jak przy mostku (oczywiście nie aż tak wysoko). Czasem przy tym rzuca również główką, jakby komuś energicznie przytakiwała, bardzo mocno prostuje nóżki, pręży się. Czy takie od...
  • Mój synek ma rdzeniowy zanik mięśni. Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej na temat tej choroby od osób, które także borykają się z takim problemem.
  • Dziewczyny (i chłopaki)! Poczytuję Was czasem i regularnie śledzę Wasze próby przełamania milczenia w prasie (Politykę kupiłam, gratuluję autorkom). I tu chciałam się z Wami czymś podzielić. Mój mąż przywiózł mi wczoraj z Anglii plik gazet i czasopism, w tym także dla rodziców. Usiadłam dzisiaj przy śniadaniu z "Mother & Baby" i przekonałam się, że takie tematy nie wszędzie traktowane są jak tabu. W dziale "True-life stories" (Prawdziwe historie) jest opowieść młodej kobiety, k...
  • Drodzy Rodzice! Jak wiecie, forum skończyło wczoraj rok. Tutaj się poznaliśmy, polubiliśmy, byliśmy dla siebie wsparciem w najcięższych chwilach. Mieliśmy to szczęście że wspólnie pokonywaliśmy i pokonujemy nadal etapy żałoby, że możemy wymieniać się ważnymi informacjami, spostrzeżeniami, walczyć o swoje prawa. Chcielibyśmy żeby żaden rodzic w takiej sytuacji nie był sam, żeby nie doświadczał owego przytłaczającego poczucia wyjątkowości. Dlatego postanowiliśmy wspólnymi siłami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna