-
Nie wiem co te gazety wypisuja ze seks w ciazy jest czyms wspanialym, ja po
prostu w ogole nie moge!! Nie dosc ze nie mam zadnej ochoty to jeszcze
wczoraj gdy zaczelismy sie kochac bolalo tak ze musielismy przestac. W ogole
taki dziwny sluz byl ktory prawie uniemozliwial normalny stosunek.
Nie wiem czy to normalne czy po prostu to indiwidualny przypadek. Jestem w 28
tygodniu i jakos nie czuje sie podniecona gdy mam seks z mezem a tu malenstwo
sie rusza. Od razu mi odchodzi ochota.
...
-
mala ankietka :) u mnie 2 tyg. temu bylo rozwarcie na 2 cm teraz nie wiem i nie wiem czy moge sprobowac czy nie... czy na pewno seks przyspiesza porod? jak szybko moze sie on zaczac?
-
Jestem w 6tc i dzisiaj ginekolog stwierdzila u mnie polip na szyjce macicy. Nie jest duzy, ale mialam przez niego delikatne plamienia. No i troche sie boje czy on nie zaszkodzi w jakis sposob malenstwu? Ginekolog mowila ze nie, ale moze lekarze mowili Wam cos innego? No i powiedziala ze zakaz seksu, byc moze cala ciaze chyba ze sie wchlonie, jestem zalamana, to naprawde tak kategorycznie trzeba przestrzegac czy delikatnie mozna? Mowila tylko ze moze krwawic z niego kiedy bedzie podrazniony cz...
-
z powodu wielu problemów jakie nękają mnie w tej ciąży (najpierw centralnie przodujące łożysko powodujące plamienia, potem krwotok z powodu skurczy - jestem w 19 tc dopiero! a teraz jeszcze podwyższone ciśnienie, no i dziecko siedzi bardzo nisko - nie tak w środku macicy tylko na samym dole) lekarz ZAKAZAŁ jakiejkolwiek formy seksu. Powiedział wręcz że "nie wolno mi się podniecać". I tu ZONK. To moja druga ciąża, w pierwszej zapotrzebowanie na seks było ogromne, teraz jest identycznie... Nie ...
-
Jestem w ciąży zagrożonej, 6 tc, lekarz zakazał mi współżycia. O orgazmach nie wspominał, ale z tego co zdążyłam się naczytać, są niebezpieczne w ciąży zagrożonej.
No i mam problem, bo moje libido wzrosło dramatycznie. Nie chodzi nawet o to, że myślę o seksie, ale o to, że jestem teraz strasznie wrażliwa na dotyk, jestem tak 'ukrwiona', że zaraz zwariuję.
Dziecko jest najważniejsze - wiadomo, ale nie wiem jak sobie poradzić z tym moim przewrażliwieniem - nawet najmniejszy dotyk (np. podcza...
-
Może wyda Wam się to głupie, ale mam problem - jestem w 28/29 tyg. ciąży i niestety mam małe rozwarcie na 0,5 cm. Wiem, że w tym przypadku należy zrezygnować z seksu, ale ja już nie mogę wytrzymać. Brakuje mi bliskości, intymności, mam sny erotyczne. Czy przy rozwarciu można ograniczyć się do pettingu i delikatnych pieszczot?Czy orgazm w ten sposób osiągnięty wpłynie na rozwarcie?Zaczynam wariować ...
-
Witam, czy któraś z was po założeniu szwu na skracającą się szyjkę macicy uprawiała sex ? Czytałam że jest to nie zalecane, ale chciałam wiedzieć jak to było u was. Pozdrawiam
-
Witam,
ja moze troche z innej beczki - jestesmy w 24tc i musze przyznac ze
od poczatku stracilam zainteresowanie seksem. Nie odczuwam potrzeby
takiej bliskosci - bardziej interesuje mnie przytulanie, glaskanie
itp. A jak juz, to szczerze piszac nie odczuwam zadnej przyjemnosci.
Nie pomaga piekny, romantyczny nastoj itp. A przed ciaza bylo
rewelacyjnie...
Maz w tym wszystkim jest cudny, ale zdaje sobie sprawe ze to dla
niego wazne, dla nas wazne...
Czy Wy tez tak macie? Czy to p...
-
Hej, moja ginekolog powiedziała mi na pierwszej wizycie, że w ciąży możemy normalnie uprawiać seks jeśli chcemy, ale żeby unikać tych dni, kiedy wypadłby okres gdybym nie była w ciąży. Może któraś z Was umie mi wytłumaczyć o co chodzi? nawet nie to, że chce ten zakaz kwestionować, tylko chcę zrozumieć skąd się wziął.
Pozdrawiam, Kiki :)
-
Witam
mam pytanie, czy któraś z Pań w ciąży zdecydowała się uprawiać seks mimo zakazu ginekologa?
Poprzednia pierwsza ciąża mojej ukochanej żony (niespełna 30 lat) zakończyła się niestety poronieniem w 7 tygodniu.
Aktualnie żona ponownie zaszła w ciążę i jest w 7 tygodniu. W związku z poprzednim poronieniem lekarz zalecił jej abstynencję seksualną w pierwszym trymestrze ciąży. Żona nie potrafi tego zaakceptować i silnie dąży do kontaktów seksualnych. Przyznam że trochę zdrowia psychicz...
-
Hej,
ma luba jest obecnie w 13 tygodniu. Jest to jej druga ciąża.
Niestety w pierwszej zdarzyło się po stounku krwawienie, po którym
przez tydzien lezala w szpitalu. Potem (mimo nie bylo to zalecenie
lekarza) już nie bylo seksu... :(( W obecnej ciazy od momentu
podejrzen zajscia takze brak, luba tłumaczy sie ze sie boi (jest pod
stałą opieką ginekologa - minimum 1 wizyta w miesiącu)... dodatkowo
nie wykazuje zainteresowania pieszczotami czy innymi formami
aktywności seksualnej...
-
Witam
Powiedzcie mi jak u Was jest z seksem. Ja w ciąży(14 tc) mam niesamowitą
ochotę. Martwi mnie tylko czy nie ma to na nic wpływu i czy będzie ok.
-
Mam ciążę nie zagrożoną, ale mimo wszystko seks nie układa się tak
jak przed ciążą :-(
Nie czuję się atrakcyjna z wielkim brzucholem... libido niskie....
trochę się boję mimo wszystko o dzidzię....
Ja to jest u Was? Bo w gaztach piszą czasem, że ukrwienie lepsze i
że kobieta w ciąży ma często duży popęd i lepsze orgazmy - u mnie
jakoś to się nie sprawdza :-(
-
Czy spokojny seks w I trymestrze ciąży jest bezpieczny? (6tc)
A jeśli nie, to czy chodzi bardziej o wstrząsy podczas samego aktu, czy bardziej o skurcze macicy podczas orgazmu? (bo wtedy odpadałyby również same pieszczoty...).
-
Pewnie ten temat już sie gdzieś kiedyś przewinął, ale ponawiam:) Jestem już kilka dni po terminie porodu i chciałabym zastosować ponoć skuteczną metodę przyspieszenia, a mianowicie sex:) Problem w tym, że leczyłam niedawno antybiotykami paciorkowca które wykryto u mnie w 38 tygodniu. Czy skoro ja go miałam to i mój mąż też?, czy jest on przenoszonay drogą płciową, czy seks bez zabezpieczenia doprowadziłby teraz do ponownego nosicielstwa. Poradźcie proszę bo nie chciałabym teraz zaprzepaścić l...
-
Odkąd zaszłam w ciążę, mam zerową ochotę na seks. Mój facet zaczyna się po
woli irytować i marudzić. Kilka dni temu dałam mu przyjemność "pozastosunkową"
ale nie bardzo mi odpowiada i dziwnie się z tym czuję, bo ja nie chcę aby on
odwzajemniał pieszczoty - jestem nadwrażliwa na dotyk. Macie jakiś przepis na
udany związek bez seksu?
-
Mam pytanie odnosnie seksu oralnego w czasie ciąży. Czytałam w pewnym artykule, że jest to niebezpieczne i grozi smiercią matce i dziecku, gdyż istnieje mozliwośc przedostania sie powietrza przez pochwę do naczyń krwionosnych i powstanie zatoru. Czy to prawda i czy na czas ciązy trzeba zrezygnowac zupełnie z uprawiania seksu oralnego? Czy w takim razie powinno się też zrezygnować z uprawiania seksu w ogóle, bo tak mi sie wydaje, że również istnieje możliwośc "wpompowania" powietrza?
-
Czy któraś poroniła a za jakiś czas zaszła w ciążę i lekarz zabronił
jej przez 3 miesiące seksu?Czy może któraś tu z was to potwierdzić?
-
Chcialabym zapytac o rade,czy tez tak macie? jestem 7 mcy po
porodzie i szczerze- nie mam zbytnio ochoty na seks.a jesli juz do
niego dojdzie to mam razcej problem z nawilzeniem pochwy.
-
Tak sobie właśnie czytałam o sposobach przyspieszenia porodu...no i
seks jest jednym z nich...i tak się zastanawiam...bo jeśli chodzi o
seks, to raczej nie ograniczaliśmy się z mężem podczas poprzedniej
ciąży, mieliśmy ulubioną pozycję i naprawdę częste gorące
noce...urodziłam 4 tyg przed terminem, odeszły mi wody...lekarka nic
nie wspominała, żeby w ostatnich miesiącach się ograniczać, a teraz
się zastanawiam, jak do tego podejść, jestem w 21 tyg, więc mam
jeszcze trochę czasu....