eveline09 10.07.07, 21:02 Jak ćwiczyć by spalić tłuszcz a nie rozwinąć mięśnie? Dziękuje za odp. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nin4 Re: Trening. Do Dyszki :) 10.07.07, 23:17 Dyszka, a może wiesz co można jeść po treningu a czego unikać, w sensie białko czy węglowodany? Widziałam cię parę razy na forum Fitness więc może się orientujesz w tych zawiłościach Ćwiczę rano, na czczo, a potem wsuwam owsiankę z chudym jogurtem - jogger twierdzi ze to doskonały sposób na przyrost mięśni i zatrzymanie procesu chudnięcia, prawda to? Odpowiedz Link
sihaja82 Re: Trening. Do Dyszki :) 10.07.07, 23:27 nin4, ja nie dyszka, ale odpowiem. wedlug specjalistow z sfd i super-sylwetki nalezy jesc bezposrednio po wysilku wegle z bialkiem w stosunku 2:1, natepnie godzine po mozna juz same bialko. ja generalnie nie jem wegli bezposrednio po, bo nie zalezy mi tak bardzo na miesniach, tylko czekam godzinke i wsuwam samo bialko. zapytaj na sfd lub na forum super-sylwetki, bo na fitnessie raz mowia tak, a raz inaczej... zwariowac mozna. Odpowiedz Link
1dycha Re: Trening. Do Dyszki :) 11.07.07, 09:15 oni na tym forum to sami nie wiedzą - każdy wyznaje inną wiarę )) z tymi węglami po treningu - to chyba dla zaawansowanych, co chcą budować masę... ja się przychylam do teorii że przed węgle (żeby mieć energię) a po białko (żeby się mięśnie regenerowały i następnego dnia nie chciało jeść). teorii joggera z sekrecją insuliny i hamowaniem chudnięcia nie rozumiem, i chyba nie mam takiej potrzeby żeby rozumieć Odpowiedz Link
sihaja82 Re: Trening. Do Dyszki :) 11.07.07, 09:22 dyszka, bo tu chodzi o to, ze wiekszosc tych 'ekspertow' daje porady facetom cwiczacym na mase, a nie kobitka, ktore chca spalic tluszczyk... stad tez te wegle bezposrednio po treningu. ja zgadzam sie z Toba, wegle przed, bialko po. a hamowanie chudniecia - jak pisal jogger - to wlasnie dla tych gosci co na mase robia cwiczenia... im przeciez nie zalezy na chudnieciu.. Odpowiedz Link
1dycha Re: Trening. Do Dyszki :) 11.07.07, 21:32 wg dzisiejszego humoru joggera insulina blokuje spalanie tłuszczu.. czyli węgle, niskie ig i jakiś czas przed. Odpowiedz Link
nin4 Re: Trening. Do Dyszki :) 11.07.07, 22:20 uś, jak dobrze że jesteście w końcu ktoś do mnie po ludzku mówi. Tylko że ja zawsze te płatki owsiane z jogurtem na śniadanie szamam - jestem uzależniona po prostu i teraz taki smutny news... Ale co tam, sport dla zdrowia a płatki dla przyjemności! Odpowiedz Link
1dycha Re: Trening. Do Dyszki :) 11.07.07, 22:59 węgle i tak najlepiej rano. a co do jogurtu.. fundamentalistyczne esbeczki są antyjogurtowe Odpowiedz Link
sihaja82 Re: Trening. Do Dyszki :) 12.07.07, 20:57 ortodokysyjne sa antyjogurtowe ja na dwojce szamalam platki owsiane na... wodzie. da sie przezyc, ale to raczej zdrowy rozsadek a nie przyjemnosc. Odpowiedz Link