Dodaj do ulubionych

Teutonia - który model

10.02.11, 16:39
Który model byście polecały, taki bardziej miejski, ale też by dał radę po leśnych ubitych dróżkach?
Ten BeYou jest fajny, ale to nowość, choć troszkę kojarzy mi się z Cosmo.

A i jak z tapicerką fajnie się ją czyści, lepiej ciemne kolory czy jasne. Sama lubię jasne, ale to zależy od materiału i jego czyszczenia.

Będę wdzięczna za podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • arina.w Re: Teutonia - który model 10.02.11, 17:22
      Mamy teutonię cosmo'09, użytkowaną od roku. Kupowałam bez kompletnego rozeznania wózkowego, zdałam się wyłącznie na markę, jej popularność w Niemczech oraz 3 letnią gwarancję. Gondolę mieliśmy Fasion (a więc ze swoją własną budą wink )
      Plusy
      rewelacyjnie się prowadzi, bardzo dobrze podbija, składa-rozkłada, ściąga ze stelaża gondolę/spacerówkę, wszystkie elementy wózka można prać (do tej pory prałam tylko kosz)
      Minusy
      nie poleciłabym tego wózka dla noworodka - jest twardy (mój mąż się śmieje, że tak jak niemieckie samochody) - chociaż wydaje mi się, że już się wyrobił i jeździ się całkiem fajnie
      z niecierpliwością czekam na koniec sezonu kombinezono-śpiworkowego żeby zobaczyć jak maluchowi będzie się jeździło w spacerówce bez tych wszystkich warstw - teraz niestety wydaje mi się, że w pozycji siedziącej ma mało miejsca, leżąca jest ok.
      • mama1dawidka Re: Teutonia - który model 10.02.11, 21:36
        Sylki zobacz sobie równiez teutonia lambda pieknosci dla wysokich ludzi smile
        czyzbys miala ochote na teutonie?
        • sylki Re: Teutonia - który model 10.02.11, 21:54
          Mam możliwość jej posiadania więc ochota co raz większa.
          ZAwsze o niej marzyłam, ale mnie nie było stać. Sama spacerówka to koszt powyżej (sporo powyżej) 2 tysięcy ;/
          • mama1dawidka Re: Teutonia - który model 10.02.11, 22:06
            ale napisz prosze jaki model??? labda? mistral? fun? jaka zeby wiedziec czy ci juz zazdroscic :p
            • sylki Re: Teutonia - który model 10.02.11, 22:08
              hehe
              skłaniam się ku
              BeYou big_grin
              interesuje mnie, bo jest nowością smile
              • mama1dawidka Re: Teutonia - który model 10.02.11, 22:11
                a czy to znaczy ze bugaboo bedziesz sie pozbywala?
                • sylki Re: Teutonia - który model 10.02.11, 22:15
                  Nieeeeee no co ty wink
                  mąż do mnie to samo i moja kochana sąsiadeczka też o bugaboo wink
                  absolutnie nie zamierzam tongue_out
                  chociaż miałabym na niego patrzeć big_grin
                  No chyba ze Teutonia baaardzo podbije me serce big_grin
                  • mama1dawidka Re: Teutonia - który model 10.02.11, 22:23
                    kurde nie wiem gdzie katalog teutoni podzialam ;/ ona ma chyba przekładana raczke nie? taka wlasnie jak to juz ktos napisal podobna do cosmo smile ja póki co to poluje na:
                    froga bo cameleon jak dla mnie jeszcze za drogii
                    teutonie lambda i peg perego skate tych jeszcze nie mialam iiii mam nadzieje ze bede mogła sie nimi nacieszyc
                    • sylki Re: Teutonia - który model 10.02.11, 22:30
                      Tak, przekładana rączka i dlatego jego bym chciała. Cosmo też piękny, zakochałam się w nim po filmiku na TVN Turbo. Mąż mnie wtedy pytał co to za wózek, a ja po kołach poznałam Teutonie, tylko nie pamiętałam nazwy. Wiesz jak jest, nazwa na końcu języka,a ty się denerwujesz, że nie wiesz, ale tak naprawdę wiesz wink
                      Niestety używanych nie było, a nowy za drogi sad
                      ale Teutonia zawsze mi się marzyła
                      • saras-wati Re: Teutonia - który model 11.02.11, 09:09
                        Ja też marzyłam o teutonii, dlatego musiałam ją miećsmile Mi najbardziej podobała się lambda i fun - fun nowy udało mi się kupić na wyprzedaży w de w świetnej ceniesmile Do tego miałam przepiękny kolor - wrzosowysmile

Mnie denerwowała właściwie tylko dwie rzeczy - budka przy gondoli była ok., jednak przy spacerówce, jeśli dziecko spało lub na początku leżało w niej, to przy złożonej budce materiał podszewki lądował na głowie, co okropnie mnie irytowało. Druga rzecz, to pasy, gdzie ten kroczny, jakoś dziwnie przebiegał pod pupą dziecka - jednak tu istnieje możliwość, że to ja coś źle złożyłamsad

No i wielkość, bo to spacerówka chyba max. do półtora roku przy moich dzieciachwink Drobinki pewnie pojeżdżą dłużej.

Świetny wózek - jeżdżenie nim to była czysta przyjemnośćsmile Nawet mój mąż go lubił, choć generalnie temat wózków go nie interesuje.

• saras-wati Re: Teutonia - który model 10.02.11, 17:22
      Miałam fun system i wg mnie jest super na miejską dżunglę. Materiał łatwo się ściągał do prania i nie brudził bardzo - miałam model 2009 taki wrzosowy. Miał fajną bawełnianą tapicerkę, dzięki czemu nawet w zeszłoroczne upały mała nie była spocona w wózku. Nie wiem, jak w terenie? Może miejsko-terenowy trójkołowy będzie fajny - spirit?
    • variuss Re: Teutonia - który model 10.02.11, 17:28
      Najfajniej amortyzaowne sa mistrale, np mistral s jest bardziej miekki niz fun czy cosmo- ale za to fum i cosmo sa lzejsze i mniejsze po złozeniu. Ja miałam fun i oprocz wagi i dosc któtkiego oparcia i nisko zawieszonej budki to mi bardzo pasowal. Niska budka jest fajna dla malucha, bo dobrze osłania( nie uzywałam wcale folii), ale juz np rocznemu dzieku musiałam obciac pompon od czapki bo zahaczał nim o budke i oboje dostawalismy szłu od tego.
      Co do koloru- tapicerki sa tak super ze nie ma problemu ani z czyszczeniem, ani nic nie plowieje, nie peka na mrozie itp. Spokojnie mozna brac jasną!
      Tapicerka wypina sie do prania super łatwo- wszystko jest na suwaczki i napy. Prałam caly w pralce, oprocz bagaznika- bo jest tam usztywnienie,ktoreg sie nie wyjmuje. Budke tez prałam w pralce- 1 drut sie wyjmuje.
      No i wozki sa pancerne, na zablokowanych kolach pojada w kazdym terenie- po lesie tez, nawet po wystajacych korzeniach nie było problemu- z tym ze komfrot jazdy dla dziecka jest wtedy sredni, bo amortyzacja niestety nie ta.
      Zdjecia fun sa w mojej galerii, zapraszam big_grin
      • sylki Re: Teutonia - który model 10.02.11, 18:16
        To super faktycznie.
        Skłaniam się jednak ku modelowi BeYou, może dlatego, że lubię nowości wink by móc o nich pisać big_grin
        Marzy mi się błekitno czy też turkusowo - brązowa, piękność big_grin
        • mama1dawidka Re: Teutonia - który model 10.02.11, 21:38
          a i bym zapomniala łatwo i wygodnie sie prowadzi ja mialam teutonie fun system bardzo starą z roku 2005 i byla jak nowa smile tylko miala duzy kosz ale ciezko sie do niego wkładało zeczy jak natala była przodem do mnie
          • szawra Re: Teutonia - który model 11.02.11, 22:32
            Ja miałam Lamdę i myślę o niej jak mama1dawidka- piekności. Bardzo dobrze się nią jeżdziło, dość miękka, dobrze się podbija. Od kilku m- cy jeżdzi nią moja mała siostrzenica, ale siostra już myśli o sprzedaży i zakupie czegoś mniejszego na lato. Na szczście ma mnie i ja z miła chęcią pomagę jej znależć super wózeczek. Już mam kilka typów. Moja córka niedługo wyrośnie z wózka, ale jest jeszcze siostrzenica... wink)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka