malenstwo2010 07.01.12, 14:51 Kusi mnie Sola, mogłabym nią sobie pojeździć w sezonie wiosenno-letnim. Musiałabym tylko sprzedać Toura M&P, torbę Stokke, fotelik Maxi Cosi i pewnie jeszcze trochę dołożyć. Muszę powystawiać te rzeczy na allegro. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylki Re: kupiłabym sobie Solę M&P 07.01.12, 14:57 Jej, a ja przeczytałam, że kupiłaś sobie sole. Wystawiaj wszystko, z tą torbą do stokke może być ciężko, ale wszystko zależy od ceny. Odpowiedz Link
didis Re: kupiłabym sobie Solę M&P 07.01.12, 16:27 Ja też mam na nią ochotę, ale obawiam się, że będzie za mała dla 2latka. Odpowiedz Link
analyss Re: kupiłabym sobie Solę M&P 07.01.12, 19:35 to jak bedziesz chciała sprzedać Tour'a to daj znać Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 07.01.12, 20:21 A ja pewnie za jakieś 2-3 tyg. będę sprzedawać moją ukochaną Solę Florę, bo chcę już młodą przełożyć do parasolki Wg mnie jest Sola jest świetna dla dzieci tak od jakiegoś 7 m. do ok. 2 lat, ale dla starszych dzieci to już chyba nie bardzo... Chociaż - jak już gdzieś pisałam - wiem, że zdarzają się dwulatki, które jeżdzą tym wózkiem i żyją Odpowiedz Link
clio1979 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 07.01.12, 22:05 To ja się wypowiem i przywitam czytam Was już dłuuugo Solę kupiłam jakieś 2 tyg. temu w PL, wcześniej oglądałam ją w Irlandii i bardzo mi odpowiadała. Córeczka ma teraz 9.5 miesiąca. Niestety moja Sola idzie w poniedziałek do reklamacji z powodu terkotania, skrzypów i wibracji stelaża. Egzlemparz irlandzi, którym się bawiłam nie miał takich defektów. Gdyby nie te okresowe terkotania i może odrobinę szersze siedzisko to znalazłabym swój wózek idealny! Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 07.01.12, 22:22 To ja widocznie miałam farta, bo moja Sola jeździ jak marzenie, nic nie skrzypi i nie terkocze (mam od wakacji). Na samym początku trzeba było raz psiknąc silikonem, i od tego czasu jest bajka Odpowiedz Link
elcia33111 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 13.01.12, 20:54 hej ironia-losu11 sprzedalas juz ta sole?? Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 14.01.12, 21:46 Nie, jeszcze nie sprzedałam i chyba się na razie wstrzymam z tym sprzedawaniem, bo jednak za bardzo ją lubię Póki co, nie przebił jej u mnie żaden wózek (no, z wyjątkiem BJCE, ale tego będę trzymać do końca wózkowania). Chciałam zamienić teraz Solę na parasolkę, ale byłam wczoraj w Świecie Dziecka pooglądac Cybexy, Maclareny, PP i Inglesiny, i w sumie nic mi się tak do końca nie podobało, więc na razie Sola pobędzie jeszcze u mnie, bo jest cudowna, a parasolkę sobie kupię wiosną i dopiero wtedy pewnie będę Solę sprzedawać. Odpowiedz Link
saras-wati Re: kupiłabym sobie Solę M&P 14.01.12, 21:50 a mogłabyś wrzucić jakieś fotki? jestem ciekawa, jak wygląda w rzeczywistości? Chyba, że już zamieszczałaś, to poszukam Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 14.01.12, 22:19 Nie wrzucałam jeszcze żadnych fotek, chociaż obiecywałam już kilku osobom... Moja wina. Postaram się w końcu to zrobić, obiecuję A jakiś czas temu zdybała mnie jedna forumka w Wola Parku, i spytała czy ja to ja, bo tu właśnie czytała o Soli u mnie, a wtedy jeszcze w PL nie były dostępne - jej się na żywo podobało bardziej niż zdjęcia ze stronek M&P czy filmików z you tube'a Odpowiedz Link
saras-wati Re: kupiłabym sobie Solę M&P 15.01.12, 07:45 właśnie dlatego jestem ciekawa zdjęć, bo mam mylo który w rzeczywistości też wygląda dużo fajniej niż na zdjęciach katalogowych m&p Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 15.01.12, 20:20 Wrzuciłam fotki do "zdjęć" przyszpilonych na górze. Ale sobie wybralam dzień na sesję, niech to jasna cholercia Duło, wiało, zacinało... brrr Odpowiedz Link
pomilak1 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 15.01.12, 20:53 ironia już obejrzałam, super, bardzo mi się wizualnie podoba Odpowiedz Link
elcia33111 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 27.01.12, 13:36 moja corka ma 8 miesiecy wazy 9kg nie jest wielka ale tez kruszynka nie jest... no i mieszkam na pierwszym pietrze wozek musze wnosic po schodach ten ktory teraz mam jest okropnie ciezki mozesz mi napisac jak z waga tego wozka??? Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 27.01.12, 20:20 Elcia, Sola sama w sobie waży jakieś 10 kg. Ja też wnoszę 1 piętro, nie jest jakoś tragicznie Odpowiedz Link
elcia33111 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 28.01.12, 11:49 ja sie decyduje na ten wozek i w poniedzialek kupuje jupiiiiiii Odpowiedz Link
elcia33111 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 28.01.12, 12:50 moze za szybko ''jupiiii'' zobaczymy jak nam sie bedzie jezdzilo ale mam nadzieje ze dobrze Odpowiedz Link
saras-wati Re: kupiłabym sobie Solę M&P 29.01.12, 08:58 ja już będziesz miała wózek w domu, to napisz wrażenia Odpowiedz Link
elcia33111 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 01.02.12, 19:39 witam tak jak pisalam w poniedzialek kupilam wozeczek mialam sie podzielic wrazeniami wiec pisze... wozek swietny bardzo lekki co dla mnie jest naprawde istotne. moge w 100% potwierdzic wszystko to co pisala o tym wozku ironia-losu. teraz to bym mogla caly dzien z mala spacerowac pozdrawiam Odpowiedz Link
saras-wati Re: kupiłabym sobie Solę M&P 01.02.12, 20:27 no to świetnie oby się spisywał cały czas wyśmienicie - jak będziesz miała chwilę, to wrzuć zdjęcia do wątku z fotkami wózków Odpowiedz Link
saras-wati Re: kupiłabym sobie Solę M&P 29.01.12, 10:52 a powiedzcie mi czy zmieszczę do tego wózka dwulatkę? która z Was była w sklepie? Jak siedzisko soli wygląda na tle siedziska urbo? jak się jeździ tymi wózkami z dziećmi? Bardzo spodobała mi się ta czerwona z pasiastym siedziskiem - mimo, ze średnio podchodzą mi czerwone wózki, to mam wrażenie, że ta czerwień jest taka przytłumiona? Odpowiedz Link
sylki Re: kupiłabym sobie Solę M&P 29.01.12, 11:04 Mi się też ta czerwień podoba, u mnie na monitorze jest przytłumiona wiec może w realu rzeczywiście taka jest Odpowiedz Link
saras-wati Re: kupiłabym sobie Solę M&P 29.01.12, 11:34 no mi też...jakby była przytłumiona, to ok w bj właśnie był fajny odcień czerwony, taki 'cichy'... cena przystępna...może taki wiosenny wóz? albo nuna? albo jeden i drugi, haha a najbardziej to chciałabym tego cameleona fioletowego.... znalazłam właśnie zdjęcia z blogu 'stroller queen' i na moje oko, to jest całkiem spory chłopiec w tej soli Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 29.01.12, 21:02 Wg mnie kupowanie Soli dla starszego dziecka (2+) nie ma sensu. Zmieścić to może i się zmieści, ale na pewno nie będzie miało wygodnie. Sola jest klasycznym wózkiem "przejściowym" po głębokim - i na tym etapie życia malucha jest rzeczywiście bardzo fajna. Odpowiedz Link
saras-wati Re: kupiłabym sobie Solę M&P 29.01.12, 21:23 dzięki to może urbo? wygląda to siedzisko podobnie do bee, jest niski Widziałaś go może na żywo? Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 29.01.12, 21:31 Nie, nie widzialam Urbo na żywo. Właściwie kiedyś to mialam zamiar go kupić, ale trafiłam tu do Was na forum i chyba lucyna (nie pamiętam na 100%, ale tak mi sie coś pałęta) napisała komuś innemu coś o Soli i tak się w ogole o istnieniu Soli dowiedzialam, i zakochalam, i kupilam i w ogole Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: kupiłabym sobie Solę M&P 29.01.12, 21:46 Saras, gdzieś mi mignęło że jedna z tutejszych forumek (Patiwiwi?) ma Urbo Odpowiedz Link
saras-wati Re: kupiłabym sobie Solę M&P 01.02.12, 20:28 ja bym to urbo kupiła, jakby mi ktoś zagwarantował, że będzie idealny w miejsce bee+? Strasznie mi się spodobał urbo w kolorze sand castle - zwłaszcza zdjęcia z profilu Odpowiedz Link
tereferefretka Re: kupiłabym sobie Solę M&P 01.02.12, 20:47 urbo tez mi sie zawsze podobal,ale kiedys tu przeczytalam ze ma znikoma amortyzacje,ze odpychajace sa brzydkie spawy(rzecz gustu,mi sie podoba) i ze telepie dzieckiem,no czyli ta amortyzacja kulawa,no i nie wiem... a teraz moja juz 2 lata to bez sensu, ona juz na wiosne chyba jezdzic nie bedzie... musze z tż powaznie pogadac,bo mi tyle niespelnionych wozkowych marzen zostalo...;p Odpowiedz Link
saras-wati Re: kupiłabym sobie Solę M&P 01.02.12, 21:06 o soli pisali, że ma brzydkie spawy, a dziewczyny, które ją mają piszą, że nie ma spawów w ogóle, tylko nity... co do urbo, to amortyzacji chyba on nie ma, ale ja myślałam o nim dla dwulatki, wiec można na to przymknąć oko... tylko ciekawi mnie podbijanie...wszyscy piszą, że kiepskie, tylko nikt nie ma tego wózka może jedna forumowiczka...muszę poszukać wpisów A urbo to można gdzieś zobaczyć poza Krakowem? Odpowiedz Link
tereferefretka Re: kupiłabym sobie Solę M&P 01.02.12, 21:28 kurcze..saras,nie wiem ale kiedys swita mi ze widzialam w swiecie dziecka... na targowku,ale moze sie myle... na miejscu" eksponowanym" stal taki kosmos,bardzo mi sie podobal,ale to bylo jakis czas temu... wiesz,w sumie,jak to z 4kids,to chyba zawsze mozna odeslac,tak?? Odpowiedz Link
clio1979 Apropos Soli... 01.02.12, 23:28 Moja była kupiona w 4 kids, najpierw oglądałam i testowałam ją w Dublinie. Tam nie podobały mi się spawy, była nieładnie wykonana. A teraz - mój model wyglądał ok, ale terkotal jak stare Graco, skrzypiał i wogóle hałasował. Wymieniono mi stelaż na jakiś limitowany podobno (ma po prostu inny kolor kosza) i też terkocze, choć dużo mniej...natomiast spawy są widoczne w 1 miejscu. Zaczynam mieć wrażenie, że do PL wysłano jakieś trefne egzemplarze. Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: Apropos Soli... 03.02.12, 20:52 "natomiast spawy są widoczne w 1 miejscu" - Ehhh, już miałam nic tu nie pisac, ale aż mną trzącha jak to czytam, więc jednak sprostuję - Sola NIE MA widocznych spawów w żadnym miejscu. To, co Clio zapewne bierze za spaw jest miejscem, gdzie stelaż wózka się składa - tzn w tym miejscu rurka stelaża "łamie się" przy składaniu wózka. Nie jest to spaw. Grrrr.... Zresztą widzalam w innym wątku, że Clio narzeka, ze niby Sole trzeba składać oddzielnie w 2 częściach jako stelaż i siedzisko - i to też nie jest prawda, bo Sola bez problemu składa się w jednym kawałku, tylko trzeba siedzisko "przodem do świata" ustawić. A ponieważ z tego forum korzystają też lludzie, ktorzy chcą się czegoś o wózkach dowiedzieć, to po prostu mnie irytuje, jak ktoś nie wie, a pisze. No, to się ze mnie "wylało" Odpowiedz Link
clio1979 Re: Apropos Soli... 03.02.12, 22:25 Ee tam, nie warcz. Nie doczytałam instrukcji i nie wiedziałam, że tak się składa. A zdjęcie spawów zrobię, nie wiem czy wyjdzie bo jest to czarna rurka, ale widać to i ładnie to nie wygląda. Poza tym Solę bardzo lubię, choć jak już gdzieś pisałam, mam kilka zastrzeżeń do niej. Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: Apropos Soli... 03.02.12, 22:28 Oj tam, oj tam, już nie warczę, jakoś mi tak dzisiaj wyszlo Odpowiedz Link
sylki Re: Apropos Soli... 03.02.12, 22:34 Hehe w każdym wózku coś się znajdzie laski, nawet w takim za 5 czy 10 tys zł Odpowiedz Link
clio1979 Re: Apropos Soli... 04.02.12, 17:27 Właśnie, w każdym coś się znajdzie. Po cichu marzę, że może I Candy byłyby idealne... Odpowiedz Link
sylki Re: Apropos Soli... 04.02.12, 17:29 Pewnie fajne, bo czemu nie, tylko jak z jakością wózków tej firmy. Odpowiedz Link
ironia-losu11 Re: Apropos Soli... 04.02.12, 21:48 ICandy fajne, kiedyś szukałam opinii n a ich temat - i z tego, co pamiętam to było sporo dobrych, a z minusów chyba jakiś problem z przednimi kółkami (ale chyba nie z tych dyskwalifikujących wózek), głośna budka i "rozchwiane" siedzisko. Odpowiedz Link
tereferefretka Re: Apropos Soli... 05.02.12, 07:42 a ja co do iCandy mam mieszane wrazenia... moze wozki typu roan 4runner(i inne firmy o modelu 4runner) i bebebeni i kilka innych kopiuja iCandy, ale ja nie dostrzegam roznic(poza wykonczeniem gondoli tym srebrnym czyms przy daszku) moze to i podrobki,ale ludzaco podobne. balabym sie raczej ze to ten sam wozek(pochodzacy z jednej fabryki) a kosztujacy duuuzo wiecej.. Odpowiedz Link
m7-7 Sola z 21 miesieczniakiem 08.02.12, 17:50 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3024938,2,5,SOLA-RED.html Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Sola z 21 miesieczniakiem 08.02.12, 17:54 Bardzo fajnie się prezentuje a jak amortyzacja??jesteś w stanie jakoś opisać jak te kółka się sprawują??bo wózek chyba dopiero dotarł do Ciebie byłaś już w terenie?? Odpowiedz Link
m7-7 Re: Sola z 21 miesieczniakiem 08.02.12, 18:04 Niestety nic nie moge powiedziec na temat użytkowania. Nie będe jego uzytkownikiem, chciałam tylko pokazac jak sie prezentuje taki brzdąc i taka kolorystyka na real fotkach. Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Sola z 21 miesieczniakiem 08.02.12, 19:20 A tak po mieszkaniu??jak się prowadzi i podbija np w porównaniu do nippera?? baaardzo mi się podoba Odpowiedz Link
clio1979 Re: Sola z 21 miesieczniakiem 08.02.12, 19:24 O szkoda, że nie będziesz używałam, chciałam porównać czy Twój egzemplarz też się tak zachowuje. A ten kolor to jakaś nowość? Odpowiedz Link
m7-7 Re: Sola z 21 miesieczniakiem 08.02.12, 19:41 Nie nowość, ale taki...moim zdaniem najciekawszy jesli chodzi o użytkowanie po mieszkaniu to porównując do nippera moim zdaniem przegrywa. Nipper ma lepsze koła (sola ma piankowe) i nipper sprawia wrażenie że jest solidniejszy. W każdym razie o niebo lepiej się prowadzi. Sola troszkę przypomina mi wyglądem mutsy (ten kosz) no i ma całkiem inne rozwiązanie kładzenia siedzenia (nie sznurkowy jak w nipperze czy joggerze) - bardzo lekko to "chodzi" czasami wydaje mi się za lekko. No i nie ma ŻADNYCH spawów!!! Nie wiem skąd się wzieło takie przeświadczenie - pewnie łamany stelarz wzięto za spawy. Co mi się podoba w soli - to łatwość przełożenia siedziska. Wszystko lekko działa "na klik" - zero wysiłku Odpowiedz Link
saras-wati Re: Sola z 21 miesieczniakiem 08.02.12, 19:52 śliczna!! bardzo mi się podoba ten kolor!!to jednak chyba nowość - bo w 2011 nie było tego koloru ten czerwony jest taki zgaszony? myślę sobie, że może i moją dwulatkę wygodnie usadowiłabym w tym wózku? Odpowiedz Link
pomilak1 Re: Sola z 21 miesieczniakiem 08.02.12, 19:55 Kurcze teraz po nipperze będzie dla mnie trudno o coś co będzie się lekko prowadziło korci mnie coś nowego myślę o joolz'ie no i stokke, ale ta sola się fajnie prezentuje Odpowiedz Link
m7-7 Re: Sola z 21 miesieczniakiem 08.02.12, 20:14 Rzeczywiscie ten kolor jest taki zgaszony. No ja osobiście myslałam że jest ona ciut większa. Dodam że moj synek jest niewysokim dzieckiem (ubranka na 86-92) Odpowiedz Link
saras-wati Re: Sola z 21 miesieczniakiem 08.02.12, 20:53 a urbo też może masz na stanie? jego jestem ciekawa...ciekawe czy może stanowić alternatywę dla bee? Odpowiedz Link
m7-7 Re: Sola z 21 miesieczniakiem 08.02.12, 21:24 jeszcze nie mam. teraz czekam na nune Odpowiedz Link