Dodaj do ulubionych

pomóżcie wybrać kolor :)

16.10.12, 00:44
zaraz się posikacie ze śmiechu smile wiem, wiem, już późno, głowa moja nie pracuje tak jak powinna, ale wpadłam na "genialny" pomysł big_grin

kupię sobie... uwaga... delti cat big_grin i wcale nie żartuje

chyba, że rano się obudzę i stwierdzę że to nie był najlepszy pomysł wink

no więc tak, kosztuje 500zł, można zamontować maxi-cosi, ma wielką gondolę w której mój synek powinien się jeszcze zmieścić (pytanie tylko czy będzie chciał tam siedzieć) i odwracaną spacerówkę, opinie w necie całkiem fajne

pomyślałam, że kupię go na zimę, a wiosną wywiozę na działkę

uwierzcie mi, że mam już dosyć tych wszystkich złomów z allegro w stanie bardzo dobrym i idealnym, mam ochotę otworzyć paczkę bez stresu smile

który kolor ładniejszy?
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/c4beIHSETFDBEZuwjX.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Iw9ByfZjJNrWK27NtX.jpg
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 00:50
      czytałam, że jakaś dziewczyna na forum ma Cata smile niestety nie pamiętam kto to był

co do koloru, to chyba bardziej ciągnie mnie ku zieleni, i tą zieleń ciężko już dostać więc chyba "chodliwa" była wink granaty są wszędzie, podobnie jak turkus (nienawidzę turkusu), co sądzicie?
      • sylki Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 07:39
        Zieleń, sama przy mojej pierwszej córce w 2007 r chciałam Cata, ale Oleńka go nie miała, a ja bardzo chciałam stacjonarnie tongue_out
        a to wtedy nowość była i w ogóle dla mnie cud, miód i orzeszki smile
    • martuska1982 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 07:54
      zdecydowanie zieleń.
      Jak dla mnie cat wcale nie jest głupim wymysłem.Jak na taką cenę to jest fajny wózek. Wprawdzie mnie się bardziej podoba emu,ale cat też jest fajny.
      • agusia041 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 08:22
        Zielony smile Jakoś mi on cameleona przypomina...
        • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 08:40
          nigdzie nie mogę znaleźć fotek gondoli w środku, te zdjęcia które widziałam na all, to jakiś róż/malina i pomarańczowy, mam nadzieję że zielony nie ma wnętrza w kwiatki uncertain

mam go w koszyku i czekam do godz.10 żeby zadzwonić do sklepu i zapytać o kilka szczegółów
          • emakowka Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 09:10
            Zielony smile
          • gorligorligor Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 09:10
            Zielony ładny, ale i granatowy jest miły dla oka. Magda, a wiesz, że zanim kupiłam używany wózek Teu s3, to się zastanawiałam i biłam z myślami kilka godzin, czy ją kupić, czy właśnie tego CAT-a po promocjitongue_out. Przepraszam, że tu napiszę, ale chciałam spytać użytkowniczki trójkołówek, np. Sylkiwink jakto z tymi 3kółkami jest? Ja mam wrażenie, że mnie znosi na lewo sad i zdecydowanie łatwiej się wózek prowadzi jak zablokuję przednie koło (no, ale tu chodziło właśnie by było to skrętne z przodu). Macie drogie użytkowniczki jakiś pomysł, co można poprawić, dokręcić? odkręcić? czy to może być "wina" przodu, czy tyłu wózka? Ogólnie wózek naprawdę w dobrym stanie, wszystko mi funkcjonuje, tylko wczoraj stwierdziłam, że zaraz, ale ponoć ten wózek się lekko pcha, a ja jakoś mam wrażenie, że tej siły nieco wkładam, bo mnie ciągnie na lewo, jeśli poprowadzę wózek tak, gdzie chce, to jedzie w lewo jak nic sad Bardzo zależy mi by to jakoś poprawić, bo innego wózka nie kupię niestety (mąż by chyba już nie wytrzymałtongue_out), a poza tym ta Teutonia mi się bardzo podoba. PS. Silki, Ty chyba miałaś Cosmo i Fun System? a czemu nie wybrałaś nigdy Spirita? (lubisz przecież 3kołowcesmile. Wiecie, ja zawsze jeździłam 4kołowymi i może mi się trudno przyzwyczaić do 3, bo jest wózek może i zwrotniejszy? niektóre chodniki rzeczywiście są pochylone w lewo i może dlatego mnie ściąga? Poradźcie proszę, bo będę sobie pluła w brodę, że może jednak trzeba było 4kołowego CAT-a kupić sad
            • martuska1982 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 09:16
              ja z fun systemem na początku miałam wrażenie,że mnie ściąga na jedną stronę.
              U mnie wynikało to z nieumięjętnosci jeżdżenia miększym od xa i speedi wózkiem,ale szybko ogarnęłam się.
              Generalnie nie powinno nic ściągać na żadną stronę i to czy wózek ma 4 czy 3 kołanie ma tu znaczenia.
              Moja koleżanka teraz sprzedaje spirita bo kupiła slaloma i mówiła mi wczoraj, że teraz czuje,ze w pchanie spirita jednak wkłada się trochę siły,a slalom sam jedzie.
              • magda79pn już nieaktualne 16.10.12, 09:25
                ktoś mi kupił ostatniego zielonego sprzed nosa !!!
                albo mnie w sklepie oszukali bo już go nie mieli

jak tylko zadałam pytanie, to wózek zniknął ze sklepu uncertain i odpisali mi że przed chwilą ktoś kupił (chyba kłamią)

pozostaje ten modrakowy/chabrowy wink przynajmniej mąż się ucieszy, bo jego zdaniem ładniejszy od zielonego wink
            • sylki Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 09:22
              Jezeli masz krzywy chodnik, to każdy wózek ci będzie ściagało, pytanie tylko czy za kazdym razem sciąga ci na tą samą str. chodnika.
              Nigdy mi 3 kołowka nie zjezdzala wjedna stronę, więc nie wiem co moze byc powodem.

Dlaczego nie wybralam 3 kolowej teutoni, a dlatego, ze zakochałam się w cosmo i chcialam pojezdzic tez 4kolowym po czterech 3 kolowych wozkach.
              • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 09:26
                ja nienawidzę trójkołówek, bo ciężko się podjeżdża pod krawężniki jedną ręką wink
            • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 09:55
              ja w jazdę tą swoją teutonią też musiałam włożyć trochę siły, nie ściągała na żadną stronę, ale ciężko się ją pchało, miałam wrażenie że idę i cały czas go popycham, męczące to było, za to mój mutsiak to po prostu sam jechał, jane też sam jedzie, w sumie to go tylko trzymam i manewruję, nie trzeba go ciągle pchać, a jak popsikałam koła w dazzle teflonem, to ostatnio wiatr mi go porwał big_grin musiałam gonić wózek po chodniku
              • martuska1982 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 10:04
                sorki Magda,ale po słowach "wiatr mi go porwał" parsknęłam śmiechem. Ot żywa wyobraźnia zadziałała. wink
                • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 10:14
                  ha ha ha, przynajmniej wiesz, że dobrze działa Twoja wyobraźnia smile
                • e-kasia1 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 10:21
                  Magda, a może ja Ci swojego Roana Marite sprzedam pół darmo; tez ma wielką gondolę, spacerównkę w obie strony montowaną i z zielenią jestwink i nie bedziesz miala stresu otwierając paczkę a lepszego wózka na nieodśnieżone chodniki nie znajdziesz,,,,a i na działkę będzie nr 1
                  seriowink

i jeszcze Ci sporo zostanie z 500złwink
              • sylki Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 10:36
                to ja mam inne doznania
                niestety to dazzla musiałam wiecznie pchać, to był koszmar, a cosmo (miałam nowe) płynęło, bardzo lubiłam ten wózek .
                może, to kwestia egzemplarza Magda tongue_out
                • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 11:28
                  bardzo możliwe, choć w moim dazzlu też się kółeczka ciężko kręciły, ale je rozruszałam, miałam też problem, aby tam psiknąć tym teflonem, bo dojścia za bardzo nie ma, ale popsikałam parę razy i się udało

teutonii nie psikałam niczym, może też by szła jak burza wink ale ona to już była skreślona na starcie, przez swój stan

za maritę dziękuję, ale też chodziła mi po głowie smile

zamówiłam tego niebieskiego, ciekawe czy jutro będzie
                  • e-kasia1 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 12:50
                    szybka jesteś dziewczynawink
                    mam nadzieje ze tym razem będziesz zadowolona, bo niefart wyczerałaś już Teutonią
                    • gorligorligor Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 13:30
                      Dzięki, może to się poprawi. Mąż spróbuje pokombinować. Magda, a ten niebieski bardzo fajny kolorek, nawet nie wiem ostatecznie, czy nie jest ciekawszy od zielonego smile napisz KONIECZNIE swoje wrażenia jak wózek już do Ciebie dojdzie, no i po jakimś czasie użytkowania też cosik skrobnij wink ta Spiritka fajna jest, miękko buja małego. Ja się zwyczajnie zawsze bałam 3kołówek smile myślałam, że jeśli się w końcu zdecyduję na 3 koła, to to będzie prędzej BJ np. Elite (bo podwójny Elite=SUPER kareta) lub Jane Slalom-tylko chyba dość długi jest (u Jane jakaś zawsze mi się zdawała porządna tapicera) i pewnie kiedyś któryś z nich będzie. Teraz potrzebowałam czegoś na już, na zimę, niedrogiego z przekładanym siedziskiem. Może kurka trzeba było jednak kupić 4 koła? sad no nic, koniec roztkliwiania smile
                  • sylki Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 13:23
                    No pacz co za .....piiip tongue_out
                    dupe zawróciła, wszyscy jej zielony, a ta PACH i niebieski big_grin
                    • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 14:38
                      to ten skurczybyk w sklepie mi ten zielony zdjął ze stanu uncertain w konia mnie zrobił i tyle

trudno, lepszy niebieski niż turkus wink
                      • magda79pn gorligorligor 16.10.12, 14:41
                        a w czym masz problem? sprzedajesz sprinta, i zamawiasz nówkę cata big_grin
                        a mężem się nie przejmuj, przyzwyczai się wink

ja dzisiaj jeden wózek pod łóżko schowałam, drugi do szafy, trzeci (dazzle) stoi na wierzchu bo z nim tak "na szybko" z domu wychodzę, no i może jutro będzie stał ten nowy big_grin
                        • magda79pn Re: gorligorligor 16.10.12, 14:44
                          coś chyba pomyliłam, on się chyba spirit nazywa, tak?
                      • martuska1982 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 15:43
                        a mnie się ten turkus podoba. uncertain
                        czy jestem passe?
                        czy jak to się pisze
                        • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 15:52
                          generalnie do turkusu nic nie mam, ale od czasu gdy kupiłam turkusowego titanium spider i wszystkie syna ubranka się z tym kolorem gryzły, nie lubię turkusowych wózków smile

mamy nawet dodatkowy wierzch do śpiworka -turkusowy, jutro zrobię fotki jak wózio przyjdzie
                          • gorligorligor Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 16:46
                            oksmile rób foty i opisuj. Ja uwielbiam takie relacjesmile mąż się chyba prędzej wyprowadzi, niż zgodzi na kolejny wózek. Może jakbym się pozbyła obecnego stanu, ale na razie żartuje, że kolejny wózek dopiero jak będzie do niego "nowy wkład"tongue_out oj szkoda, szkoda, bo ja bym z chęcią zostawiła sobie dwa, w tym Cat-a i może tę Teutonię lub Magelana, bo jest lekki i zwrotnysad tylko, że chyba ten CAT, to dla większego dziecka już nie bardzo? Moje młodsze szczęście, to się jeszcze we wszystkie wózki mieści, ale starszy prawie 2, 5 latek, to jako tako wygląda tylko w Maricie, więc w CATku by pewnie się nie zmieścił, a 2 pojedyncze wózki muszę zostawić, bo starszy jeszcze lubi jeździć. Ahhhhh PS. a co sądzicie o takiej firmie niemieckiej KNORR?
                            • gorligorligor Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 16:56
                              PS. najbardziej to mnie podnóżek w tym CATku interesuje, czy jest na tyle szeroki i wygodny, by spora nóżka mogła się wygodnie oprzeć?
                              • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 18:14
                                wszystko jutro opiszę, tylko nie mam większego "wkładu" poza tym 4 miesięcznym smile 6 latek się raczej nie zmieści big_grin
                                • martub Re: pomóżcie wybrać kolor :) 16.10.12, 18:26
                                  Obydwa sa sliczne, ale ten zielony bardzo oryginalny wedlug mnie. Niebieskosci jezdzi sporo, a taki zielony nie jest 'oklepany'.
                                  • gorligorligor Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 09:14
                                    4 miesięczny "wkład"?smile to jeszcze TYLE wózków możesz wypróbować tongue_out mój młodszy "wkładzik" ma 9 m-cy i duuuuży jest. A co do mojej teutonii, to kurcze wózek jest fajny, jeśli tylko uda mi się wykryć o co chodzi ze ściąganiem w lewo i da się to jakoś skorygować, to mi wózek chyba wystarczy. Zobaczymy jeszcze jak zimą się sprawdzi. Może mi się wydaje, że wkładam więcej siły w pchanie, bo ostatnio jeździłam wspominanym już Magelanem, a on około 9 kg waży i teraz bardziej masywny wóz się czuje.Gdyby tylko Mag. miał przekładane siedzisko, to bym w ogóle już raczej wózka nie kupowała, bo tak, to się sprawdza wszędzie. Obawiałam się jeszcze tylko czy da radę w zimę, bo ma mniejsze te kółka od standardowych 29/30 cm, no ale Teutonia chyba da? zobaczymy. Delti Cat ma również ładne te kolorki z tej nowszej kolekcji (jak to brzmi-kolekcji, ehhh), no ale nie są w promocyjnych cenach niestety tongue_out
                                    • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 09:47
                                      z tego co się dowiedziałam z firmy deltim, to przestali produkować wózki pod tą marką i dlatego ich strona nie działa (trochę martwi mnie ewentualna gwarancja)

ja zanim kupiłam ten wózek to zapytałam o dokładne wymiary:
                                      koła tył pompowane 27,5cm
                                      przód piankowe 17cm

gondola 78cm na 35cm na 20cm (jane miała wewnątrz 74cm)

siedzisko:
                                      oparcie 48cm
                                      siedzenie 21cm
                                      podnóżek 29cm
                                      szerokość 32cm

wózek posiada spacerówkę typu „kubełek” regulowaną w trzech pozycjach do pozycji półleżącej.

Powinnam go mieć między 11 a 12, bo kurier już dzwonił smile
                                      • gorligorligor Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 10:36
                                        no to fajnie smile szybciurem widzę tongue_out czekamy, czekamy smile
                                        • magda79pn mam 17.10.12, 12:59
                                          wózio ok, ale... kolor to jakaś tragedia jest sad on w ogóle nie wygląda tak jak na zdjęciu, jest brzydki jak fartuch woźnej w czasach PRL-u

chyba poproszę o real fotkę turkusu, może go zamienię
                                          • martuska1982 Re: mam 17.10.12, 13:08
                                            yeeeaaaah,yeeeaaaah,turkus rulez wink
                                            w sumie raczej problemu z wymianą nie będzie,no i możesz odesłać tylko siedzisko i gondolę i za kilka dni mieć turkusik. wink
                                            • magda79pn Re: mam 17.10.12, 13:10
                                              no to nie takie proste, bo turkus jest w innym sklepie, i muszę najpierw ten zwrócić, a potem tamten kupić
                                              • afroddytta Re: mam 17.10.12, 13:41
                                                A wklej jakąś fotkę. Na tych firmowych zdjęciach to fajnie wygląda, moja koleżanka ma speediego właśnie w takim kolorze (chyba moss) i fajnie wygląda, to taki energetyczny kolor, przynajmniej tak mi się kojarzy smile
                                              • magda79pn Re: mam 17.10.12, 13:50
                                                zmieniłam zdanie smile niech zostanie
                                                • afroddytta Re: mam 17.10.12, 13:53
                                                  A własnie miałam napisać, ze turkus to fajny kolor, fajnie, ze teraz jest taki modny, bo przy trzech synach to taki dla mnie substytut różowego smile

Ale zdjęcia i tak wstaw.
                                                  • magda79pn fotki 17.10.12, 14:04
                                                    więc ta tkanina jest tak jakby to nazwać... polaryzacyjna? chyba...
                                                    jak jest słoneczko to jest ładny ten kolor, a jak jest ponuro to i on ponury
                                                    same oceńcie

generalnie jestem zadowolona, spacerówka jest bardzo duża, ale rozkłada się na półleżąco i do pozycji leżącej sporo jej brakuje, ale jest super

gondola ma w oparciu tylko dwie opcje, siedzącą i leżącą, a szkoda, bo przydałaby się pośrednia

ogólnie wózek bardziej podoba mi się ze spacerówką, ale niestety mój synek jest za mały do niej, więc przez jakieś 2-3 miesiące będziemy musieli jeździć gondolą. Jutro zrobię fotki z fotelikiem MC, bo dzisiaj dopiero zamówiłam adaptery

aha, i jeszcze mały bezsens wink gondola osadzona jest nisko, a spacerówka wysoko - mogłoby być odwrotnie

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/LWBAFCR0j3i7yVv3SB.jpg
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Bhs1a8lN8UrxaLviEB.jpg
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/GHFTstoOjFPAaIaYuB.jpg
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/HMfbFSipSG7dVGcpBB.jpg
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/WfwjjgmmaNNPVgs0wB.jpg
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/jIOaNiGxs2GFSmOAwB.jpg
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/UM0BNGbDgHhbbItqCB.jpg
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/mjGZ0QdosJzEgbS1ZB.jpg
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/oPBz9GqbZzdrH1laBB.jpg
                                                  • magda79pn Re: fotki 17.10.12, 14:10
                                                    i jeszcze coś, pasy są tak jak kiedyś w peg perego, luźne i można przypiąć do oparcia
                                                  • afroddytta Re: fotki 17.10.12, 14:11
                                                    Na 5 dni tepsa mnie pozbawiła neta i zonk, jakoś założyłam że ten zielony kupiłaś smile

Dla mnie kolor ok, niestety przy chłopaku nie da sie wiele poszaleć. Może jakiś jaskrawszy kocyk czy śpiworek do tego?

A ile Twój maluch ma? A ta spacerówka to kubełek? A rozkłada sie na płasko, w sensie, że oparcie jest poziomo (pytam z ciekawości bo moje kubełki niby na płasko, a jednak oparcie tak do końca poziomo nie jest)?
                                                  • gaga-sie Re: fotki 17.10.12, 14:13
                                                    Jak dla mnie kolor zdecydowanie ten, możesz dodać np. śpiworek z turkusowymi elementami. Być może na żywo tamta zieleń rozczarowałaby cię, skoro ten się różni?
                                                    Może mam obsesję (mam starsze dziecko), ale czy spacerówka nie ma krótkiego oparcia?
                                                  • emakowka Re: fotki 17.10.12, 14:19
                                                    Jak dla mnie ten kolor o wiele ładniejszy niż ze zdjęć poglądowych. Podoba mi się!
                                                  • gorligorligor Re: fotki 17.10.12, 14:51
                                                    Śliczny ten kolor!!!! Dużo ładniejszy, niż ze zdjęć firmowych, DUŻO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A moja Teutonia dziś jeździła super smile nawet nie ściągało za bardzo (mały oparł głowę na prawo, więc może dlatego wyrównał, hihismile zaczyna mi się ten trójkołowiec podobać, bo zaczynam łapać jak go prowadzić smile i jedną ręką też dawałam radę i przez pasy trzymając starszego za rękę też bez problemu i nawet jedną ręką na krawężnik dałam radę. Dziś na spacerze widziałam 2 wózki trójkołowe, jeden Jane Slalom (taki duży w realu się nie wydaje) i babka prowadziła go rzeczywiście bez problemów, a drugi to był Quinny Speedi i babeczce troszkę zjeżdżał na boki. To chyba zależy i od powierzchni i od tego jak go w danej chwili trzymamy w ręku i w którym miejscu na rączce. Widziałam jeszcze nową Teutonię BeYou i powiem Wam, że w bardzo jasnym kolorze była i jakoś mnie nie zachwyciła. Babka rozmawiała przez tel. prowadziła ją jedną ręką, rączkę miała ustawioną chyba najniżej jak się da, co tylko utrudniało jazdę, a w ogóle wózek jej jechał od prawa do lewa tongue_out mimo 4 kół!
                                                    CAT widać, że może być całkiem całkiem smile a ten kolor, to ma nazwę Hana, czy jakoś tak?
                                                  • srebrno-listka Re: fotki 17.10.12, 18:13
                                                    Bardzo fajnie prezentuje się ten wózeczek smile kolor też mi się podoba smile daj znać, jak będzie jeździł smile
                                                  • magda79pn Re: fotki 17.10.12, 14:29
                                                    spacerówka ma oparcie 48cm, tylko przez budkę jest takie wrażenie, a kubełek rozkłada się tak jak na zdjęciu nr.6 i to jest max !!

mój mały ma 4 miesiące i ciuszki na 74cm

kocyki mam, śpiworek też i to nawet turkusowy big_grin tylko ten pomarańcz się gryzie, do mojego czarnego jane pasuje idealnie i super się odbija smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/eHBmOREFgkpfavCKLB.jpg
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/zGKU1FoyzyULNT4RVB.jpg
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/AdsatkBSZCD6BSLvdB.jpg
                                                  • ju_mi Re: fotki 17.10.12, 15:23
                                                    Bardzo fajny ten wózek! I widać, że synek zadowolony smile Myślę, że do spacerówki spokojnie za mesiąc - dwa możesz go przesadzić. Z resztą patrząc na fotki to już teraz chyba mógłby w niej jeździć? Nachylenie oparcia podobne jak w leżaczku?
                                                  • gorligorligor Re: fotki 17.10.12, 15:24
                                                    Nie jest tak źle z tym śpiworkiem, przynajmniej ożywia trochę wózeksmileno przecież nie trzeba mieć aż tak wszystkiego na tip top. Wózek elegancki, wygląda naprawdę lepiej, niż na fotach reklamowych.
                                                  • martuska1982 Re: fotki 17.10.12, 15:48
                                                    podpinam się - live zdecydowanie lepiej niż na foto z katalogu.Kolor też nie jest zły, ten spiwór z elmo bajeczny,skąd masz,hał macz?
                                                    Też mi się spacerówka wydaje mała,w sensie niskie oparcie,albo jak piszesz buda złożona sprawia takie wrażenie,ale na bank większemu dziecku budka złożona na głowie będzie leżała. sad
                                                    ale gondola super.Jak przetestujesz w terenie daj znać jak z amortyzacją,bo jak znośnie to pewnie przy drugim kupię gondolkę żeby trochę pojeździć - cata albo emu. wink
                                                    a jeszcze mam takie jedno pytanie - na jakiej wysokości od ziemi jest gondola?
                                                  • martuska1982 Re: fotki 17.10.12, 15:50
                                                    i oczywiscie miałam napisać i oczywisćie zapomniałam - czteromiesięczny "wkład" ma piękny uśmiech,idzie się zakochac. smile
                                                  • gorligorligor Re: fotki 17.10.12, 16:01
                                                    magda zmieniam zdanie, to Twój synek jest wielki! Mój ma gdzieś 76 cm, a Twój 74 cm w wieku 4 m-cy. Firma Deltim powinna zamieścić Twoje foty zamiast własnych z tym CAT-em, to by im tylko na dobre wyszło, bo ich fotografo-grafik się nie spisał specjalnie.
                                                  • ibs79 Re: fotki 17.10.12, 17:37
                                                    No wózio super! Ba powinnam napisać Bąbel SUPERAŚNY i rewelacyjnie się w wóziu prezentuje!
    • angelka.1988 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 17:02
      Fajny wózek smile Kolor bardzo mi się podoba!
      Jestem ciekawa gdzie można go kupić za 500zł? surprised
      • gorligorligor Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 17:10
        na All smile
        • angelka.1988 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 17:33
          Dziękuje smile
          Tylko jak przekonać męża aby dał mi pieniądze na zakup jego sad
          • sylki Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 17:50
            Wystawiasz to co masz i kupujesz ten wink
            • angelka.1988 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 17:57
              Problem w tym, że mam taki wózek, że chyba nikt by go za darmo nie chciał wink
              Hauck citi uncertain
              • kasikbc Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 18:29
                magda zdradź mi proszę gdzie kupiłaś ten śpiworek z elmo - jest przecuuudowny smile))
                • sylki Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 18:46
                  sama uszyła smile
                  • kasikbc Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 18:49
                    no właśnie kształtem mi przypomina mój, który kupiłam swego czasu do bjcm wink
          • zona.102 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 18:26
            Prosić się męża o pieniądze? Zwariowałabym big_grin
            • martuska1982 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 18:28
              ja niestety prosić muszę męza o kasę,ale są sposoby. ;P
              dodam, że nie łożkowe, jakby ktoś tak pomyślał. ;D
              • angelka.1988 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 18:31
                Zdradź mi proszę big_grin
            • angelka.1988 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 18:30
              Ja teraz będę miała ostatnią wypłatę bo umowa mi się skończyła i została tylko niewielka pensja męża więc trudno na cokolwiek go namówić bo musimy oszczędzać.
              • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 18:53
                śpiworek jest oczywiście mojej produkcji i jest tylko jeden smile mojego synusia big_grin
                tzn po weekendzie będzie miał drugi, też z Elmo, ale inny kolor wink do gondoli, a może tym razem będzie to turkusowy Ciasteczkowy Potwór? wink

siedzenie jest moim zdaniem bardzo duże !!! wymierzyłam sama i oparcie ma 52cm, siedzenie ma głębokość 24cm i podnóżek 18-19cm, szerokość 32cm, czyli standard, ale faktycznie dużemu dziecku może budka na głowie leżeć.

byłam nim już na spacerze i moje nigdy nieśpiące dziecko, spało w gondoli 1,20 h smile
                zwrotny jest, ale jane zwrotniejszy (pewnie dlatego że lżejszy), koła przednie mają zarąbistą amortyzację, tylne za to są sztywne, ale może się wyrobią, bo jak naciskam nogą (trzeba użyć sporo siły) to ta amortyzacja jest i działa, ale podczas jazdy jest nieodczuwalna, może to się zmieni, jak mały podrośnie i będzie cięższy.

gondola jest na wysokości 50cm od ziemi i +/- 5cm na materacyk, kończy się 75cm od ziemi

jedyne co bym w nim wymieniła, to opony, bo są wąskie, a ja bym wolała szersze i wózio by chyba lepiej wyglądał z takimi dużymi oponami smile
                • martuska1982 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 19:16
                  52 cm to wcale nie krótkie to oparcie. smile
                  • kasikbc do magda79pn :) 17.10.12, 20:06
                    wysłałam na pocztę wp maila, bardzo proszę o odp smile
                • gaga-sie Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 22:14
                  Noooo, Elmo jedyny w swoim rodzaju, ale dla takiego fajnego szkraba z błyskiem w oku, jak Twój-idealny. Mój piękny śpiworek od ciebie dzisiaj też robił furorę, prezentuje się świetnie, postaram się zrobic fotki w dobrym oświetleniu i prześlę ci, do twojej galeriismile
                  Co do wózka-to naprawdę dobra alternatywa dla osób, które nie chcą (lub nie mogą) wydawać dużo na pierwszy wózek, a chcą mieć nowy. Gondola ok, kółka skrętne, nawet spacerówka na jakiś czas wystarczy. A potem można poszaleć i wybrać fajną spacerówkę, dostosowaną do potrzeb.
                  Na pewno lepiej się prezentuje niż podobne cenowo i tandetnie wykonane czołgi.
                  Mam nadzieję,że ci się sprawdzi.
                  • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 22:57
                    na maila odpiszę raczej jutro, a fotki twojego śpiworka (gaga-sie) mam smile robię zdjęcia wszystkim "nowościom" wink chyba, że na wózku - to poproszę smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/vLeGBSadzj7jmW4fnB.jpg
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/bVoh7LB6uiiYDkTKhB.jpg

a ten do chabrowo-turkusowej Mury smile
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/phaYlUgrBp8J3BqWQB.jpg
                    • afroddytta Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 23:07
                      Fajne te śpiworki z tymi obrazkami smile
                    • srebrno-listka Re: pomóżcie wybrać kolor :) 17.10.12, 23:30
                      Magda, ja bym chciała taki czarno-turkusowy z autkiem do mojej Teutonii! Cudne są te śpiworki!big_grin
                      • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 18.10.12, 16:57
                        srebrno-listko, napisz do mnie na maila sowa796@wp.pl
                        • saras-wati Re: pomóżcie wybrać kolor :) 18.10.12, 17:22
                          Magda, a masz pomysł, czym ocieplić mojego yezz? ma strasznie płytkie siedzisko, małą odległość do podnóżka i budę zintegrowaną z oparciem, więc nic dodatkowo go nie będzie trzymać?
                          No i jak z grubością, długością i w ogóle?

Przepraszam za OT!
                          • magda79pn Re: pomóżcie wybrać kolor :) 18.10.12, 18:02
                            wiecie co, nie mam już dzisiaj czasu, od jutra mnie nie ma, odezwę się po weekendzie, na maile też odpiszę po weekendzie smile
    • oliwia.morto Re: pomóżcie wybrać kolor :) 23.10.12, 15:32
      Piękne są . Miałam bebecara w podobnym kolorze co ten groszkowy! Stawiam na groszkowy smile
      • e-kasia1 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 23.10.12, 16:23
        Magda, Twoje zdjęcia faktycznie o niebo lepsze; kolor na tych producenta mi sie nie podobał baaardzo; Po zobaczeniu Twoich zdjęć stwierdzam ze jest super. Ty colero, teraz pokazujesz zdjęcia z nowymi śpiworkami jak ja swój juz mamcrying
        Cudne te śpiworki
        • jonicjunka123 Re: pomóżcie wybrać kolor :) 24.10.12, 12:40
          Miły dla oka, tym milszy dla dziecka. smile Chociaż gdyby wózki miały jakieś szalone pokrycia, nie wiem... w panterkę czy w bajkowe postacie smile))) kto wie kto wie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka