Dodaj do ulubionych

Daszek nr 3 :D

12.02.13, 09:00
ten jest moim zdaniem prawie idealny, przynajmniej o taki kształt mi chodziło smile

średnio podoba mi się na nipperze, ale tam to go w sumie nie musi być wink

https://fotofrum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/rGjWuwFqWK7kjNFNMB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/57l1KngxN8ztOwsRqB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/NgaMsrRpaoKnUIutLB.jpg
https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/YcCwYUKaEKmYdebezB.jpg
Obserwuj wątek
    • paula2306 Re: Daszek nr 3 :D 12.02.13, 13:35
      Magda79pn, a te kolorowe metki na pałąk szyłaś sama czy kupowałaś ? Świetne są smile
      • monika_kas Re: Daszek nr 3 :D 12.02.13, 13:37
        Napewno szyła sama smile Talent ma niezaprzeczalnie smile A daszki bardzo fajne, jednak mi bardziej podoba się ten daszek na Britaxie smile

paula2306 napisała:

> Magda79pn, a te kolorowe metki na pałąk szyłaś sama czy kupowałaś ? Świetne są
        > smile
        • magda79pn Re: Daszek nr 3 :D 12.02.13, 15:40
          pokrowiec na pałąk uszyłam sama, własciwie to potrzebowałam zwykłego pokrowca, zdejmowanego do prania (britaxa nie da się zdjąć) no więc pomyślałam, że skoro szyję, to wszyję mu metki wink ale synek nie jest nimi zainteresowany big_grin

mnie też się bardziej podoba daszek na britaxie, i on w sumie najlepiej pasuje na prosto zakończone budki wink
          • roga.laa Re: Daszek nr 3 :D 12.02.13, 15:51
            zaraz mierzę teutonie i wysyłam wymiary smile
          • paula2306 Re: Daszek nr 3 :D 12.02.13, 15:56
            Chciałabym mieć takie zdolności smile Ale pomolestuję teściową, co by coś podziałała w tym kierunku, tylko czy te metki na All kupię?
            • magda79pn Re: Daszek nr 3 :D 12.02.13, 16:10
              w pasmanterii kupisz, grosze kosztują

na all na pewno też są, ale chyba nie warto z przesyłką
              • paula2306 Re: Daszek nr 3 :D 12.02.13, 16:25
                Dziękuję za info smile
                • just_tusia07 Daszek :D :D :D 20.02.13, 12:38
                  Kupiłam ten daszek i powiem wam, że dla mnie rewelacja.
                  Pasuje do speedi sx, z czego jestem najbardziej zadowolona, ale też do innych moich wózków (volo, simplicity) oraz do budy wózka głębokiego smile smile
                  Fotek nie wstawie, bo nie umiem sad wysłałam Magdzie, więc może ona będzie mogła wstawić.
                  • magda79pn Re: Daszek :D :D :D 20.02.13, 14:48
                    wieczorem postaram się wstawić smile
                    • agusia041 Re: Daszek :D :D :D 20.02.13, 15:17
                      Fajnie że daszki już w sprzedaży, tylko teraz nie wiem który kupić bo oba kolory mi pasują smile
                    • monika_kas do "magda79pn" 20.02.13, 15:25
                      Mogę prosić Twój adres e-mail? Bo jakiś czas temu pisałam do Ciebie, ale chyba nie dotarła wiadomość, bo nie otrzymałam odpowiedzi sad
                      • magda79pn Re: do "magda79pn" 20.02.13, 15:41
                        chyba nie dotarło, bo staram się wszystkim na bieżąco odpisywać smile

sowa796@wp.pl
                        • magda79pn nowe FOTKI :) 24.02.13, 00:19
                          mam je dzięki uprzejmości forumowej koleżanki smile

daszek zdecydowanie lepiej leży na budkach nieszpiczastych smile
                          moim zdaniem na quinny speedi i chicco simplicity jest bardzo OK, natomiast na maclarenie volo i techno xt, jest średnio smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/bPDrfGwy61ZCrFrzlX.jpg
                          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/7HnRdaMpdL2dRZ8YeX.jpg
                          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/haweNPjjC6YHYArrEX.jpg
                          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/InNP8GacHFl4CoPbWX.jpg
                          • martuska1982 Re: nowe FOTKI :) 24.02.13, 00:49
                            ooo, na speedi jak zgrabnie.Hał macz Magda u ciebie taki daszek kosztuje?
                            • martuska1982 Re: nowe FOTKI :) 24.02.13, 00:54
                              ale ja głupia jestem. wink
                              Skoro dżentelmeni publicznie o pieniadzach nie gadają, to damy pewnie też. ;P
                              Mojego speedziaka, kocham miłością niebotyczną i zamierzam zostawić dla kolejnego bachorka, jednak jego budka doprowadza mnie do szału i jeśli cenowo taki daszek kupiony u ciebie dupy mojemu mężoju nie urwie to chciałabym.
                              Jeśli mozesz daj mi choćby pustym meilem sygnał na mamazonka.martuska@onet.pl
                              (na gazetowym jakoś na poczcie połapać się nie mogę, a ostanio mam też problemy z logowaniem).
                              • agusia041 Daszek na bee+ 24.02.13, 11:06
                                Do bee też pasuje smile

https://lh3.googleusercontent.com/-VyxYMr5xaiU/USndtLlFZYI/AAAAAAAAAOQ/vtab6ILyA2c/s640/P1020266.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-CMXbVzQuFC4/USnimiRP9YI/AAAAAAAAAOg/2d3grjVhwTQ/s640/P1020267.JPG

• magda79pn Re: Daszek na bee+ 24.02.13, 11:14
                                  dzięki za kolejne fotki !!!
                                  • magda79pn Daszek na JANE UNIQUE 09.03.13, 22:49
                                    Dzisiaj wyjęłam go z ukrycia big_grin
                                    więc musiałam daszek przymierzyć - pasuje !!!

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/BYF0RUwyL3qwC4uRgB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/4pPbyJRQdItQH5z6gB.jpg
                                    • zona.102 Re: Daszek na JANE UNIQUE 10.03.13, 19:33
                                      Magda a co do Volo polecasz?
                                      • atwar1 Daszek i speedi- pytanie 05.04.13, 22:22
                                        Własnie znalazłam na allegro magdowe daszki i to chyba rozwiązanie mojego kłopotu.
                                        Od kilku dni jeżdżę speedi i do szału mnie doprowadza jego mała budka (zwłaszcza po teutonii)- w taką pogodę ciagle siąpi i muszę folię zakładać.
                                        Widzę że niektóre już go na speedi testowały- napiszcie proszę czy przy małym deszczu, śniegu można wózkiem bez folii jeździć? Nie sypie dziecku w oczy? Bo już mam pokusę żeby wózek po kilku dniach sprzedać ale moze daszek go uratuje smile (jeszcze żeby jakiś patent na regulację oparcia ktoś wymyślił i bedzie super wink )
                                        • kolkasia Re: Daszek i speedi- pytanie 06.04.13, 10:29
                                          dajcie linka do tych aukcji smile
                                          • kolkasia Re: Daszek i speedi- pytanie 06.04.13, 10:30
                                            ok znalazłamsmile
                                        • just_tusia07 Re: Daszek i speedi- pytanie 06.04.13, 10:46
                                          Na takim małym deszczu go jeszcze nie próbowałam,wole folie, i podobno od przyszłego tygodnia ma być cieplej smile smile smile
                                          Na słonku zdaje egzamin, chociaż jak słonko jest nisko i dziecko leży to troszkę w oczy świeci, pocieszam się, że latem słonko jest wyżej i dzieciak więcej na siedząco będzie jeździł smile i wtedy będzie ok.
                                          A w jakim wieku jest twoje dziecko?
                                        • kolkasia Re: Daszek i speedi- pytanie 06.04.13, 10:58
                                          no żeby to oparcie się na płasko rozkładało i byłoby ekstra
                                          • just_tusia07 Re: Daszek i speedi- pytanie 06.04.13, 12:10
                                            całkiem na płasko się nie da. Ja obniżyłam troche, bo zamiast przewlec oryginalny pasek przez plastikowe oczko w stelażu, przywiązałam go sznureczkiem do tego oczka. Przez to też nie da się oparcia dać do pionu, ale mój ma 10 miesięcy i jeszcze jeździ na półleżąco.
                                            Do oparcia można dorobić dodatkowy pasek żeby je podnieść bardziej pionowo. Poszukaj, dziewczyny o tym pisały i zdjęcia też wklejały jak to zrobić.
                                            • just_tusia07 Re: speedi-oparcie do pionu 06.04.13, 12:15
                                              forum.gazeta.pl/forum/w,22462,114606947,114606947,Zrobilam_pionowe_oparcie_speedi_xa_zdjecia.html
                                              • atwar1 Re: speedi-oparcie do pionu 06.04.13, 15:39
                                                Moje dziecko ma 16 mies wiec rozkladanie na plasko nie jest mi potrzebne ale jak sie obudzi to podniesc je do pionu- masakra.
                                                No i sama nie wiem czy kupic ten daszek i liczyc ze polubie ten wozek ( zreszta on ma byc tylko na zime i wyprawy do lasu) czy jednak go sprzedac- ale nie mam pomyslu na alternatywe.
                                                A co do daszka- gdzie go przechowujecie na co dzien?- w koszyku, torbie czy jeszcze inaczej?
                                                • just_tusia07 Re: speedi-oparcie do pionu 06.04.13, 16:10
                                                  naszyłam kieszonke/organizer na tył budy i tam go wkładam. Zwijam go tak, jak na jednym ze zdjęć w aukcji Magdy79pn, żeby nie połamać tego usztywnienia.
                                                • martuska1982 Re: speedi-oparcie do pionu 06.04.13, 17:07
                                                  atwar1 napisała:

czy jednak go sprzedac- ale nie mam
                                                  > pomyslu na alternatywe.

Concord fusion - oparcie rpawie na płasko, lepsza budka (nowsza wrsja z tą czarną) i regulacja na pasek, ale dziecinnie prosta, używa się jednej ręki.
                                                  Dla mnie fusion był świetną alternatywą dla speedi. smile
                                                  • atwar1 Re: speedi-oparcie do pionu 07.04.13, 21:30
                                                    martuska1982 napisała:

>
                                                    > Concord fusion - oparcie rpawie na płasko, lepsza budka (nowsza wrsja z tą czar
                                                    > ną) i regulacja na pasek, ale dziecinnie prosta, używa się jednej ręki.
                                                    > Dla mnie fusion był świetną alternatywą dla speedi. smile

Dzięki za propozycję ale fusion chyba nie dla mnie- ja potrzebuje wózka typowo w teren, który poradzi sobie w przyszła zimę w górach i w mojej okolicy na nieodśnieżonych chodnikach. Miejską spacerówkę mam- onyxa, troche większą tez - teutonię (i właśnie się zastanawiam czy jednak jej sobie na zimę nie zostawić)

A dla szukających daszków podaję linka do aukcji:
                                                    Daszek na allegro
                                            • kolkasia Re: Daszek i speedi- pytanie 06.04.13, 22:42
                                              a mozesz dac zdjęcia jak bardziej obniżyłaś?-bo u mnie jakoś wyobraźni poki co brak smile
                                              • just_tusia07 Re: Daszek i speedi- pytanie 07.04.13, 12:09
                                                jakieś 4cm niżej jest oparcie, tyle ile tył budy da się obniżyć. Niestety, nie umiem wklejać zdjęć w posty, a w moją galerię też mi się nie udało sad
    • sztucznamrowka Re: Daszek nr 3 :D 06.04.13, 12:29
      Ten "Magdowy" daszek jest bardzo fajny - szczególnie podoba mi się na Techno XT smile o wiele lepszy niż ten oryginalny foliowy ble...
      Szkoda, że nie szyłaś rok temu jak miałam Britax Beep - a tak musiałam wydać grubą kasiorę na daszek Teutonii wink
      • coronella Re: Daszek nr 3 :D 07.04.13, 11:53
        czy można taki daszek jeszcze zamówić? Jesli tak, to ja chętnie, czy jakies wymiary mam podać? Kolorki sa inne? Mogłabym poprosic o instrukcję, i cenę, na priv? dzieki!
        • just_tusia07 Re: Daszek nr 3 :D 07.04.13, 12:12
          napisz do Magdy na sowa796@wp.pl
          lub przez allegro magda79pn

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka