Od jakiś dwóch tygodni jestem użytkowniczką jane rider, a że na forum niewiele jest opinii o tym wózku to postanowiłam coś o nim skrobnąć. Sama kupiłam go trochę w ciemno, bo nie miałam okazji pooglądać go na żywo. Najbardziej bałam się tego małego siedziska, ale po rozpakowaniu okazało się ok, przynajmniej dla nas ( moja córka ma 10 miesięcy ale jest drobna). Siedzisko kubełkowe mamy pierwszy raz i okazało się super, fajnie wyprofilowane, dziecko stabilnie siedzi w nim. A w jane jest dodatkowo osobno regulowany podnóżek co dla takiego małego bobasa jest wygodne. Jedyne co mnie wkurza trochę to budka która przy składaniu i rozkładaniu pstryka.
Byłyśmy już wózkiem na kilku spacerach. No i prowadzi się bardzo dobrze, chociaż przednie kółka mają małą średnice to są szerokie i dobrze pokonują przeszkody (na niewysoki krawężnik bez problemu podjeżdża, nie trzeba podbijać). Jeździłyśmy po różnym terenie ale takim miejskim, park, krzywe chodniki, kostka brukowa - wszędzie jeździł bez problemów. Aha, no i fajna, wyczuwalna amortyzacja. Ogólnie jestem bardzo zadowolona, żałuję że wcześniej się na niego nie zdecydowałam.
Z minusów to jak na razie nie podobają mi się plastikowe elementy, bo już na nim widać lekkie zarysowania chociaż o wózek bardzo dbam.
Wstawiam jeszcze kilka fotek które naszego nowego nabytku