Dodaj do ulubionych

Bee+ czy Techno XT

17.06.13, 14:02
ktory bedzie lepszy jako spacerowka typowo miejska, do konca wozkowania?
ktory wygodniejszy dla dziecka i lepszy do prowadzenia?
z tego co sie orientuje za 2 lata latwiej mi bedzie sprzedac Bee niz maclarena, prawda?
wydaje mi sie, ze mac ma plytsze siedzisko no i ten przechyl do tylu przy wiszacych torbach bez dziecka, Bee za to chyba bedzie na krocej.
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 14:27
      bee plus niekoniecznie musi być na krócej. Wysokośc oparcia w XT to coś koło 46-48cm? Nie pamiętam.No ale budka jest wysoko.W bee plus oparcie najbardziej wysunięte to aż 59cm, z tym ze równo z oparciem kończy się budką.Myślę jednak że plus z powodzeniem może do końca wystarczyć.
      Jeszcze też zależy czy ten koniec wózkowania przypadnie na miesiace ciepłe czy zimne.
      maclaren siedzisko ma płytkie, mierzyłam keidys, o ile dobrze pamietam 20cm głębokości.W bee zwykłym chyba jest więcej, a w plusie można siedzonko jeszcze wysunąć.
      Maclaren lepiej się podbija, amortyzację oba mają podobną, z tym że w bee nie ma tego charakterystycznego dla maców rozchwiania.
      Ja XT uwielbiam,ale na wakacje bee mi się jakoś marzy. wink
      Jakbym miała kasę to pewnie do maca bym bee dokupiła, jkabym miała miedzy nimi wybierać to byłoby trudno. W maclarenie uwielbiam budkę, w bee plus aby spełniła moje oczwkiwania musiałąbym dokupić dodatkowy daszek.
      Biorąc pod uwagę cenę i budkę wolałabym maca, bo jedzie się podobnie.
      Z tym, że w bee jest lepszy kosz i dizajn bajka. smile
      Maclaren to taka zwykła parasolka. wink
    • linkap_wawa Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 14:28
      ja mialam xt dla starszaka, teraz dla malej poluje na bee + - glownie dlatego ze mi sie mac opatrzyl i chcialabym cos nowego, bo tak to pewnie i xt by jej dalej posluzyl. Starszakowi xt starczyl do konca wozkowania (tak do ok. 2,5 roku) - no ale pod koniec to wiadomo ze sluzyl glownie do podwozenia strranych nozek a nie do spaniasmile Bee+ ma na pewno szersze siedzisko i wyzsze oparcie, wiec wydaje mi sie ze tez na dlugo starczy. Na pewno na plus mac'a przemawia buda, ktora mozna zaciagnac prawie do samego palaka i fakt, ze jednak bedzie sobie lepiej radzil w trudniejszym terenie (zima,na trawnikach, wyboistych chodnikach). Jak dla mnie plus bee to wysoka, regulowana pelna raczka i uroczy wygladsmile - a no i kosz w bee wyglada na pojemniejszy bo do tej mini siatki w xt to trudno cos spakowac bardziej konkretnego - chyba, ze zamowisz najnowsza wersje xt z 2013 albo dokupisz kosz od naszej forumowej magdysmile
      • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 14:44
        z bee plus załatwiłam kiedyś zakupy spore. Zawsze zmężem idziemy pieszo do marketu, ja na kosz wózka ładuję jakieś butelki, słoiki i nne cieżkie rzeczy, a resztą on niesie w duzych torbach.
        Maclarena to ja mogę do sklepu wziać najwyżej jak po guziki idę czy dwa pomidory. wink
        W bee sporo mi do kosza wtedy weszło.Moze wkłądanie większych rzeczy nieco nieporęczne, ale trochę sprytu i da się wszytsko.
        Grunt, ze zmieściły mi się wtedy 2 czy 3 butelki z napojami, jakies słoiczki i trochę warzyw w siatkach.
        • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 14:45
          chociaz trochę niesprawiedliwa jestem.W koszyk maca jak ktoś się nie boi jego lichosci można włożyc dwie butelki 2l z napojami, jakieś drobiazgi bokiem na prżód upchnąć. No ale to w załozeniu, ze oparcia nie będziemy do spania rozkładac (butelki wtykam na stojąco od góry za oparciem).
      • linkap_wawa Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 14:47
        a! z tymi siatkami na raczkach xt to nie jest tak zle - ja wieszalam torbe wozkowa z zawartoscia i sie nie przewracal...
        • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 14:53
          Mi się xt przewrócił raz - wózek był pusty, na rączkach wisiała duża pełna po brzegi sieżka torba, a ja uniosłam podnóżek by przodem wyciągnać coś z kosza.
          Tak więc moim zdaniem to wywracanie choc mozńa w ekstremalnych warunkach zauwazyc nie jest takie straszne i na pewno nie utrudni zwykłewgo korzystania z wózka.
          • ciupaczzka Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 15:40
            na zime i na dluzsze spacery to chce kupic UJ badz Elite (tu jeszcze sie zastanawiam), ten bee badz mac maja byc zawsze pod reka, na wyjscie do sklepu czy jak gdzies jedziemy na zakupy, wygodne i pojemny kosz, chociaz nie powiem, pewnie zdarzy sie tez dluzszy spacer (tu mnie buda bee martwi - mozna dokupic-doszyc cos extra?)
            Mac fajny ale bee z wygladu fajniejszy, maca kaze mi glowa kupowac,, bee oczy no i na bee mam juz zgode meza

najpierw myslalam o gt, zastapilby i terenowy i spacerowke, ale ta tapicerka- kolory i material,do tego, jakos mnie nie przekonuje, no chyba, ze zle robie....
            • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 16:05
              jak masz zgodę męża to bierz bee.Ja bym tak zrobiła.On jest sporo droższy dlatego sponsor to już połowa sukcesu. smile
              Poza tym jak ci do gustu nie przypadnie to bez problemu odsprzedasz.
              • ciupaczzka Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 16:33
                wlasnie bee odsprzedam bez problemu za polowe ceny za 2 lata, gorzej z maclarenem
                • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 17:14
                  maclarena też bez problemu odsprzedasz. Popatrz na allegro co się dzieje, stare modele chodzą niekiedy po 400-450zł.
    • gosia_mrufka Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 15:29
      Miałam obydwa, zostawiłam tylko bee. Maclaren był dla mnie za głośny i za bardzo rozchwiany, do tego miał mały koszyk ze słabym dostępem i dwie rączki z małą regulacją. To przeważyło nad wyborem bee. Maclaren na pewno był nieco zgrabniejszy, bo węższy i miał większą budkę, ale mnie ona denerwowała, bo nie była ładnie napięta. Dla mnie ważne było też przekładane siedzisko, tutaj już bee nie ma konkurencji. Amortyzacja dla mnie lepsza w bee, może dlatego, że wózka nie słychać, a techno amortyzuje, ale też wydaje różne dźwięki przy tym.
      • agnes_nyc Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 17:05
        bierz bee + moja corka 3 letnia do dzis w nim jezdzi
      • agusia041 Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 17:12
        A ja tam lubię obydwa i obecnie nie umiałabym wybrać smile
        Na urlop zabrałam XT, na początku słyszałam kółka na kostce, teraz w ogóle nie zwracam na to uwagi i coraz bardziej lubię ten wózek. Nic mi w nim nie piszczy, nie skrzypi. Mały ma 1,5 roku i siedzi mu się jakoś wygodniej niż w bee, buda dużo lepiej osłania, a wentylacja akurat w lecie bardzo się przydaje. Ja strasznie nie lubię tej budki w bee, raz, że płytka, drugi raz nie znoszę jej składać i rozkładać. Nie osłania dostatecznie śpiącego dziecka, w pozycji siedzącej zasłania małemu widok. Ale poza tym kocham ten wózek, chociaż podbija się fatalnie w porównaniu do XT, to jestem w stanie wiele mu wybaczyć.
        XT to jednak tylko parasolka jakich wiele, a bee ma swój niezaprzeczalny urok smile
        • rachez Re: Bee+ czy Techno XT 17.06.13, 23:38
          C takiego jest w Bee, bo naprawdę nie mogę tego zrozumieć? Dla mnie to lans (nikogo nie chcę urazić, ale mam wrażenie, że tu na forum wszyscy się nakręcają na Bee i że wypada go mieć). Podbija się kiepsko, składa nie za dobrze, budkę ma kiepskawą. Przegrywa z Maclarenem na całej linii, jedynie różni się cenę prawie dwukrotnie wyższą. Rozumiem, że Mac się opatrzył, znudził i Bee ma być alternatywą, nowym designem, choć naprawdę wiele mu do Maca brakuje. Dodatkowo mnie wygląd też nie przekonuje. To jak wmawianie ludziom, że Grycanki są sexi, Doda ma klasę, a Bee jest ładny. Sorry za porównanie, że tak najprościej to opisałam. Dla mnie Bee jest nardzo brzydki i nawet gdyby kosztował 500 zł. nie zastanawiałabym się nad nim. Przypuszczam jednak, że gdyby kosztował 500 zł. nikt by się na Bee nie nakręcał wink
          • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 00:25
            gdyby kosztował 500zł to juz by stał u mnie w przepokoju tongue_out

Nie to łądne co ładne a co się komu podoba. rawda stara jak swiat, dlatego teksty typu "jest brzydki" mżna sobie darować.Dla mnie jest ciekawy,lubię wózki które się odróżniają od częstochowskiego chromu, poza tym nie lubię na jednym spacerze mijac kilku wózków takich samych jak mój.
            Jeśli dla kogoś to jest własnie lans to znaczy, ze mamy inne słowniki w domu.

Jeśli chodzi o jakość to już dawno na swoim blogu napisałam, że nie jest wart tyle ile kosztuje.
            Niemniej jednak ma wiele cech, których maclarenowi brak - odwracane siedzisko, pełna rączka , spory koszyk na zakupy. Są osoby, dla których jest to ważniejsze niż dobrze osłaniajaca budka. Bo w sumie to tylko tą budką xt wygrywa. No i nie oszukujmy się, czemu xt jest ponad połowe tańszy? Ma luche, płytkie wąskie siedzisko, kiepski koszyk, jest trochę roztelepany.
            Tutaj bee wygrywa na całej linii.

Pamiętajmy o względności wszystkiego - od gustu po preferencje - zanim posądzimy kogoś o czysty lans. wink
          • elusia_pysia Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 00:30
            popieram wypowiedź Rachez. Sorry dziewczyny, ale troszkę Wam odbiło. Czytałam sporo negatywnych opinii o Bee, więc skoro wózek ma kosztować 2500 tys. zł, to nie można mu nic wybaczyć, ma być ideałem, ma płynąć po drodze... Zresztą czy Wy nie macie co z kasą robić?? Kupujecie wózek dla wygody czy lansu? Przepraszam Was za te ostre słowa, ale zastanówcie się 15 razy zanim wydacie tak duże pieniądze. Skoro Mac Wam się opatrzył, to proponuję zwrócić uwagę na Cybex Topaz bądź Callisto. Chodź Maca widziałam tylko w sklepie, to i tak uważam, że Topaz jest o niebo lepiej od niego wykonany i prowadzi się anielsko łatwo
            • linkap_wawa Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 09:25
              prawda jest taka, ze duzej alternatywy dla bee+ nie ma wcaletongue_out Ja szukam (bo jednak nie stac mnie na wydanie w tej chwili 2300 zł, a uzywek w normalnej cenie brak) i znalezc nie moge - jesli ktoras z Was znajdzie to dajcie znac prosze! A chodzi mi o wozek:
              - lekki
              - skladajacy sie do nieduzych rozmiarow
              - z jakas amortyzacja
              - z pelna regulowana raczka, tak usytuowana aby w nawyzszej pozycji (min 104 cm, bo my wysocy jestesmy) nie kopac w stelaz - warunek absolutnie konieczny
              - sporym siedziskiem rozkladanym do lezenia (nie musi byc zupelnie na plasko)
              - sporym koszem
              I od razu odpowiadam:
              - cybex calisto - dosyc ciezki, krotkie siedzisko (tylko 44 cm)
              - peg perego vela (raczka jest za nisko)
              - inglesina espreso (raczka w najwyzszej pozycji tak skonstruowana, ze na bank kopalabym w stelaz - ale nie powiem, rozwazam)
              - BJCM - raczka za nisko - kopie w stelazsad
              • sztucznamrowka Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 09:50
                Wiesz linkap-wawa - ja też rozważam Inglesinę Esspresso zamiast PP Si ale nie wiem jak duże ma siedzisko uncertain A Bee+ chętnie bym przygarnęła ale nie mam tyle kaski sad
          • gosia_mrufka Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 08:29
            Wymienianie tylko zalet techno i pomijanie jego wad jest w porządku? Każdy z tych wózków ma swoje zalety, ale ma też wady. Każda z nas wybiera co dla niej ważniejsze. Szkoda, że przeciwniczki bee zarzucają mu tylko wyższą cenę, zapominając o przekładanym siedzisku, większym koszu, pełnej rączce z regulacją i cichej jeździe. Dla mnie akurat to było ważne i dlatego nie mam już techno, a mam bee. Czepiając się do ceny i pieniędzy wydawanych na wózek, to nie rozumiem czemu można wydać 1000 zł na techno, skoro za połowę tego można kupić parasolkę innej firmy, która będzie miała takie same funkcje. To już nie jest lans?
            • rachez Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 08:57
              W najnowszej wersji kosz w XLR jest sporo większy, jest też do niego lepszy dostęp, ma dodatkowe zamki. Nie wiem jak jest w Bee, ale w XLR kosz jest wystarczający. Nawet do starego XT dopychałam kosz maksymalnie i świetnie to znosił i wiele mieścił i po 6 latach nic mu nie dolega. Siedzisko w XLR też jest spore jak na parasolkę. Dla mnie Bee wygrywa jedynie odwracanym siedziskiem i faktycznie trochę głębszym, aczkolwiek nie wiem czy głębsze jest konieczne. Ma też pełną rączkę. Dla mnie nie ma różnicy, choć te dwie rączki mają swoje zalety, fajnie się na nich wiesza siatki i Mac wcale się nie wywraca, chyba że stoi pusty a siaty są baaardzo ciężkie.
              Z tym lansem to nie było po to żeby kogoś urazić, ale mam takie wrażenie czytając zachwyty nad tym wózkiem, który za tą cenę pozostawia wiele do życzenia.
              A i zapomniałabym, Bee ma możliwości zmiany kolorystyki większe niż Mac, choć i do Maca wkładkę można zamówić.
    • sztucznamrowka Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 08:25
      Mnie się Bee + podoba ale jest za drogi, choć przyznaję dużo o nim ostatnio myślę....wink
      Moim zdaniem na rynku jest bardzo niewiele modeli wózków, które mają:
      - obszerne siedzisko
      - wąski rozstaw kół
      - pełną rączkę
      - niską wagę
      Większość wózków z niską wagą i wąskim rozstawem kół to parasolki a one mają podwójne rączki i raczej małe siedziska.
      Jedynym modelem, który mi się nasuwa a ma wyżej wymienione cechy (nie wszystkie niestety) jest M&P Urbo - no ale on już nie jest taki lekki jak Bee i ma mniejsze siedzisko.
      • nadi1984 Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 21:44
        Ja kupilam bee wlasnie dzieki zachwytu dziewczynom z forum . wozek mial byc dla 3 latki na wakacje. Jak przyszedl to sie zalalmala ze wydallam tyle kasy na takie cossss smile . I mojej wysokiej 3 latce wcale nie bylo tak wygodnie bo glowa zachaczala o budke i wkoncu do bee dalam mlodsza 4 m a starsza pojechala z elitem wink Fajnie mi sie mloda wozilo bo w upale 30 stopniowym miala fany przewiew ale szlak mnie tarfaial z ta buda i ciagle wisiala na niej pielucha zeby odlsonic od slona mloda. Pozniej szkoda mi bylo sprzedac bee bo vmiesieczny wozek by duzo starcil na wartosci i tak lezal i mlodsza ezdzila nim do galeri czasami itp. Powiem tak bee jest fajna bo taka mala lekka szybko sie skklada i ten koszy jest faniejszy niz w xt ale moim zadaniem mimo ze lubie inne rzeczy przez bude i to chwianie sie wozka na boki nie kupilam bym jej juz nigdy nie jest warta swoej ceny. I wkoncu ja sprzedalam . Kupilam xt 2013 i jak na wozek na szybkie zakupy i wakace wydae mi sie o niebo lepszy od bee. Kocham go za ta bude jest super napraewde tez lekki maly szybko sie sklada. minus tylko za okienko w budzie przez ktore swieci slonce po buzi sad ten kosz troche trudny dostep ale nie jest az tak zle . Takze popeiram bee nie warte jest swojej ceny . Mam tez cama i wydaje mi sie ze wozki te firmy nie sa az takie super jak o nich pisza sa za drogie i malo funkcjonalne sad Ale to tylko moe zdanie smile
        • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 22:01
          maclaren xt 2013 ma okienko w budce? o.O
          Ja mysłałam, ze w starych było i zlikwidowali bo włąśnie po odsunieciu suwaka i pochyleniu słońce wchodziło.
          • emma301 Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 22:08
            mamy i xt i bee+
            mój Synek (wiek w suwaczku) woli xt, ja bee+wink

https://www.suwaczki.com/tickers/17u9e6yd52n92dw4.png
            • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 22:34
              a jak mu się w bee plus jeździ? Jak z budką? Możesz ja zaciagnąc i nie opiera się o głowe?
              Ile wzrostu ma tój syn?
              • emma301 Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 22:43
                martuska1982 napisała:

> a jak mu się w bee plus jeździ? Jak z budką? Możesz ja zaciagnąc i nie opiera s
                > ię o głowe?
                > Ile wzrostu ma tój syn?

budka w bee+ nie opierała się na głowie w marcu...
                teraz będę mogła sprawdzić dopiero za 2 tygodnie (wózek został, po feriach, nad morzem), Młody ma około 97-98 cm i prawie 15 kg
                • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 22:54
                  czyli wagowo i wzrostowo ciut mniej niż mój.Ciekawi mnie własnie bee plus, bo zwykłe bee to juz na bank wiem, ze za nisko budke będzie miało. uncertain
    • ciupaczzka Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 22:36
      dzieki - kupie tego Bee+, od znajomej z 2012 za 1000zl, jak cos bedzie zle to zawsze moge go sprzedac i pewnie nie strace a moze i zarobie wink

teraz jeszcze tylko nie wiem, czy kupowac Elita (Urban Jungle srednio mi sie pdooda no i po gorkach tez nie chodze - mieszkam w Opolu)
      tylko czy aby dobrze robie? moze zamiast bee i elita powinnam kupic gt? ta tapicerka jest az taka zla? martwi mnie tez ten podnozek w gt i te czarne kolory....
      • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 22:48
        ale czarne kolory czego? Mój gt nie ma nic czarnego poza koszem na zakupy i kołami. tongue_out
      • rachez Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 23:11
        A ja właśnie zaczęłam się zastanawiać nad Urban Jungle na codzienne wertepy, a na zakupy XT
        BJCM ma paskudny ortalion, jak torba podróżna, brr...
        Ogólnie doszłam do wniosku, że dobrze mieć na polskie krzywe chodniki porządną terenówkę, a na wypady do sklepu czy wakacje XT lub XLR
        Polacy uwielbiają jeździć terenówkami, bo takie krzywe i dziurawe chodniki mają, a dzieci upychają w wózki do galerii handlowych
        • rachez Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 23:12
          miało być drogi, bo samochodami po drogach jeździmy wink
        • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 18.06.13, 23:16
          rachez napisała:

> BJCM ma paskudny ortalion, jak torba podróżna, brr...

Ale citi mini czy citi mini gt?
          Ja miałam citi mini 3, ale starszy model i jego tapicerka była własnie taka jak piszesz, jak torba podróżna, ale gt ma zupełnie inną, mocniejszą i grubszą tapicerke.
          • ciupaczzka Re: Bee+ czy Techno XT 19.06.13, 00:19
            wlasnie o gt mi chodzilo, no moze nie czarny ale material jest prawie czarny, do tego taki jakby wlasnie ortalion, srednio to widze na gorace lato

warto zamiast elita i bee+ miec tylko gt?
            • martuska1982 Re: Bee+ czy Techno XT 19.06.13, 01:34
              ale przecież gt nie musisz mieć czarnego. o.O
              Na pytanie czy warto nie odpowiem, bo elita nie znam.Znam bee plus i nie zamieniłabym gt na niego.
            • linkap_wawa Re: Bee+ czy Techno XT 19.06.13, 09:30
              my w tej chwili uzywamy tylko gt - jest ok- choc czasem na szybkie wyjscie przydalby sie jakis lzejszy wozek. Elita mialam i go sprzedalam bo byl dla mnie troche za szeroki (niewygodny na poruszanie sie w miejskiej dzunglismile) - gt wspaniale go zastapil - tym bardziej, ze dziecie coraz starsze i potrzeby inne (podnozek mamy wypchniety na stale poki co - w niczym to nie przeszkadza, wozek normalnie sie z tym sklada). Material gt fakt jest sliski (elit mial taka milsza tapicerke), ale z drugiej strony przy dziecku, ktore lubi wypaprac wszystko wszystkim chyba lepiej sie sprawdza (latwiej szybko wyczyscic) a na siedzisku i tak jest bawelniana wkladka, wiec dziecku jest przyjemnie. Ja wlasnie do gt chcialabym dokupic bee (choc zeby powiedziec ze to dobry zestaw musialabym go najpierw przetestowacsmile)
            • thea19 Re: Bee+ czy Techno XT 19.06.13, 23:30
              bee i elite to fajny zestaw. ja juz nie korzystam bo z elita zostala mi tapicerka i kola a bee prowadzi sie tragicznie z 16kg pasazerem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka