Dodaj do ulubionych

Którego maclarena polecicie

17.10.13, 18:47
mam kupić bo już glupieje

zawsze marzylam żeby kupić maclarena jak jeszcze bylam w usa to zawsze mi sie podobaly

marzyłam o Lacoste

no i wiecej dzieci nie planuje smile wiec chcialabym przetestowac tego maclarena i teraz pytanie

jaki model kupic

XT czy xlr

siedzisko musi być rozkładane na płasko koniecznie a może jakiś inny model

i na co mam zwracac uwage bo chce kupic uzywke
pomożecie
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 19:25
      jak ja bym kupowała to patrzę:
      1. koła czy są proste, czy stoją i jadą prosto, czy nie kolebią się na boki
      2. rączki, często są odrapane lub klejące (trzeba kupić pokrowce), i czy działa ich wysuwanie
      3. tapicerka czy niewyblaknięta
      4. stelaż - one mają mocne stelaże, raczej zawsze jest OK smile
      • mamalilundy Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 21:45
        magda79 proszę powiedz gdzie można kupić takie pokrowce na rączki maclarena?? nie muszę być koniecznie maclaren'owe ale takie żeby pasowały.
    • eve_81 Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 19:55
      Zdecydowanie xt smile
      miałam tez questa, ale tego starszego. Nowesz juz rozkładaja się na płasko.
      Oba wózki lubię/lubiłam smile
      • mama1dawidka Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 20:32
        a Agnes i zwroc uwage przy kupnie uzywki zeby byl to ten nowszy model z koleczkami po boku
        i z latwa regulacja podnozka big_grin
        • agnes_nyc mamadawidka 18.10.13, 08:22
          mama1dawidka napisała:

> a Agnes i zwroc uwage przy kupnie uzywki zeby byl to ten nowszy model z kolec
          > zkami po boku
          > i z latwa regulacja podnozka big_grin

czy chodzi ci o takie koleczka

allegro.pl/maclaren-techno-xt-stan-bardzo-dobry-gratisy-i3621910431.html
          • mama1dawidka Re: mamadawidka 18.10.13, 09:52
            Nie uncertain
            To starszy model jest
            Bo te kolka od 2009 roku ponoc byly
            Koleczka po boku jak bede w domu to pstrykne fotke o co mi chodzi. Chyba ze ktos juz napislal
            • agnes_nyc Re: mamadawidka 18.10.13, 11:41
              mama1dawidka napisała:

> Nie uncertain
              > To starszy model jest
              > Bo te kolka od 2009 roku ponoc byly
              > Koleczka po boku jak bede w domu to pstrykne fotke o co mi chodzi. Chyba ze kto
              > s juz napislal

to czekam na fotki dzieki
    • mama1dawidka Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 20:30
      xlra
      dlaczego?
      bo sama posiadam big_grin
      co Prawda od dlugiego czasu lezy sobie pod lozkiem
      ale lubie go sobie wyciagnac i pojezdzic big_grin
      • pomilak1 Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 21:11
        Aga ja też jakoś na Maca nabrałam ochoty, ale zdecydowanie wolę XT i musowo w czarnym lub beżowym kolorzewink Inne nie wchodzą w grę tongue_out
        • agnes_nyc Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 08:20
          pomilak1 napisała:

> Aga ja też jakoś na Maca nabrałam ochoty, ale zdecydowanie wolę XT i musowo w c
          > zarnym lub beżowym kolorzewink Inne nie wchodzą w grę tongue_out

no ja wlasnie tez sie napalilam na maca chcialam bj4 ale mam ich juz przesyt wystarczy ze w magazynie sie napatrze na nie hehehehe
    • gosia_mrufka Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 21:30
      Jeśli nigdy nie miałaś i to ma być ten jeden jedyny, to ja bym pomyślała o jakimś limitku ładnym. Jak szaleć to szaleć! big_grin
      • kar-ula Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 21:41
        Jak już się zdecydowałam na Maclarena, to nagle na forum znów stał się modny, więc i konkurencja do fajnych ofert większa tongue_out Japoluję na XT licząc, że mi się do bagażnika zmieści tak jak Quest, a XLR byłby już za duży. Chcę rozkładany na płasko i z dużą budką - dlatego XT. No i dokonując w przypływie impulsu zakupu Questa (kupiłam, bo BYŁ smile i był tani) nagle zapałałam miłością do Maclarenów smile
        • eve_81 Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 21:57
          Bo xt to fajny wóz jest tongue_out big_grin
      • agnes_nyc Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 08:24
        gosia_mrufka napisała:

> Jeśli nigdy nie miałaś i to ma być ten jeden jedyny, to ja bym pomyślała o jaki
        > mś limitku ładnym. Jak szaleć to szaleć! big_grin

gosia myslisz ze nie myslalam o tym myslalam o bmw tylko jakos mi tak szkoda kasy troche bo i tak mam 3 wozki na stanie i z zadnym nie chce sie rozstac smile

szukam okazji w usa badz uk ale na chwile obecna nic nie ma
    • sztucznamrowka Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 22:22
      Ja kupiłam sobie pokrowce City Grips do M&P Tour na all za około 60zł - akurat dziewczyna co je sprzedawała mieszka w Gdańsku więc ominęły mnie koszty wysyłki smile
      • mama1dawidka Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 22:35
        ja tam wole mojego xlra big_grin
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/ge/ji/grnd/VBzPC56OmcKeBNRvKB.jpg
      • pomilak1 Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 22:37
        Ja też mm te City Grips - kupiłam w jakimś sklepie w UK-akurat przyjaciółka leciała do PL więc mi przywiozłasmile Tez wyszło jakieś 50-60zł nie pamiętam już wink Ale na razie nie miałam tak do końca mozliwości ich przetestować bo jak dostałam nakładki to wózek z rogami był wystawiony do sprzedaży tongue_out
        • agusia041 Re: Którego maclarena polecicie 17.10.13, 23:01
          City Grips są super, niedawno kupiłam drugą parę, trafiłam na rabat 25% z wysyłką wyszło 50zł. Nie tylko doskonale zabezpieczają rączki wózka, ale też stanowią oryginalną ozdobę smile
    • agnes_nyc Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 08:35
      www.ebay.com/itm/Maclaren-Triumph-Burnt-Orange-Medieval-Blue-WSE03042-/221280734634?pt=Strollers&hash=item33855c0daa
      a ten to jakas nowosc ???
      • agnes_nyc Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 08:45
        a moze taki

www.ebay.com/itm/Maclaren-Triumph-Stroller-Navy-Champagne-zMC-/380723531547?pt=Strollers&hash=item58a4e40f1b nowy moge kupic
        • mama1dawidka Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 09:55

• mama1dawidka Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 09:54

• linkap_wawa Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 10:31
          triumph jest lzejszy od questa, ma nierozkladane do lezenia oparcie - sa tylko dwie pozycje -siedzaca i polsiedzaca i nie ma podnozka.
          • eve_81 Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 10:47
            Jak kupisz starszego questa (sprzed 2012 r) to też nie będzie się rozkładał na płasko, tylko tak samo jak trumph tylko bedzie miał podnózek, wysywany na paskach (troche mnie to wkurzało)
            • agnes_nyc Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 11:45
              nie to chce tego xt bo zalezy mi na rozkladanym siedzisku tylko czekam na fotke kolek na jakie mam zwracac uwage smile i bede sie rozgladac

a jeszcze ten sprawdzicie mi plis ile warto za niego dac

allegro.pl/maclaren-xt-czarny-i3618562112.html
              • linkap_wawa Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 12:11
                mamiedawidka chodzilo chyba o te zabezpieczenia na ramie (byla kiedys taka afera w USA, ze dziecko samo zlozylo wozek i ucielo sobie palce - i potem wprowadzili te koleczka po bokach na ramie) - tu masz:
                allegro.pl/wozek-spacerowy-maclaren-techno-xt-charcoal-i3638488736.html
                swoja droga ja mam ten model bez koleczek i tak czy inaczej nie wyobrazam sobie jak dziecko moglo ten wozek samo zlozyc i jeszcze sobie palce uciac... ale to juz chyba taka specyfika USA (oczywiscie nie chce tu nikogo obrazac)
                • agnes_nyc Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 12:14
                  linka - w usa sa przewrazliwieni strasznie o boja sie procesow wiec nie dziwie sie ze sa koleczka hehehe
                • mama1dawidka Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 14:22
                  Dokladnie w linku linki
                  Jest z koleczkami
              • pomilak1 Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 22:00
                Agnes też go obserwuję wink Sama nie wiem, bo te zdjęcia takie kiepskie w tych aukcjach tongue_out Ustawię może na jakieś 400zł?450? ale to już bym wolała dołożyć tą stówkę i się targować o tego beżowego wink
                • pomilak1 Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 22:00
                  Aha no i tak obserwuję to tylne, lewe koło i wg mnie te zewnętrzne jest starteuncertain sama nie wiem uncertain
                  • kar-ula Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 22:13
                    Pomilak, ten beżowy ma baaaardzo wysoką cenę minimalną uncertain Na głowę upadli.
                    • kar-ula Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 22:20
                      Aha, i pytałam o zdjecia kółek, ale Pani mi odpisała, ze ma wózek spakowany i nie może już sfotografować.
                      • martuska1982 Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 22:23
                        W tym czarnym to oba zewntrzne z tyłu wydają się być starte.W moim były równe, a tu widać różnicę. Widać tez początki rdzy na srubkach. Cena, jaka w tej aukcji jest obecnie to moim zdaniem maksimum ile bym za niego dała w takim stanie.No może góra, ale to już serio max, 400zł.
                        • kar-ula Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 22:25
                          Napisałam niejasno-o fotki kółek prosiłam do tego czarnego i mi pani odpisała, ze spakowany. Akurat...A kółka mam takie podobne własnie w moim Queście i uważam że są jednak starte.
                        • martuska1982 Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 23:24
                          tak tak, ja nie pisałam konkretnie do ciebie, kliknełam odpowiedz na ostatni post tylko. wink
                          Chodziło mi raczej tak ogólnie na zagadnienie rzucone przez Pomilak, ze te kółka starte. Moim zdaniem oba zewnętrzne z tyłu są starte.
                  • agnes_nyc Re: Którego maclarena polecicie 19.10.13, 07:39
                    pomilak1 napisała:

> Aha no i tak obserwuję to tylne, lewe koło i wg mnie te zewnętrzne jest starte:
                    > / sama nie wiem uncertain

Ja sobie go daruje ten wozek jest z uk bo pisalam do laski a ona sama nie wie z ktorego roku wiec kupila go badz znalazla na handel . Wyslala go juz do pl wiec zadnych dodatkowych zdjec nie wysle smile
    • mama1dawidka Re: Którego maclarena polecicie 18.10.13, 14:37

tu jest link do fotki koleczka

a tu do ulepszonej regulacji podnozka
      • agnes_nyc dzieki mamodawidka 18.10.13, 18:21

• eve_81 Re: dzieki mamodawidka 18.10.13, 18:38
          Ja questa miałam własnie bez kółeczek i dostałam takie ochraniacze trójkatne przy zakupie, a xt mam już kułeczkamitongue_out
          • darusia2012 Re: dzieki mamodawidka 18.10.13, 19:59
            To jak to jest z tym stelażem w maclarenach? Zmienione są od 2013 r.? Czyli jak kupię questa z 2012 r. to będzie miał już rozkładane oparcie na plasko, ale stelaż jeszcze nie wygięty, tak?
            • eve_81 Re: dzieki mamodawidka 18.10.13, 20:24
              Tak smile tzn xt tak, a w questach też "zgięli" ten stelaż??
              • darusia2012 Re: dzieki mamodawidka 18.10.13, 20:34
                Pinik chyba pisała, że zgięty jest.
                • yasemine Re: dzieki mamodawidka 19.10.13, 19:06
                  Dziewczyny jak chcecie to ja mogę pomóc w wyborze.Pomierzyć coś albo napisać co i jak.Mam obecnie Maclarena XLR Medieval Blue/Soft Blue 2013.Moge też wrzucić jakąś fotkę jak komuś potrzebna będzie.
                  Ogólnie bardzo polecam,ja jest zadowolona smile
                  • eve_81 Re: dzieki mamodawidka 19.10.13, 22:40
                    To sa moje foty
                    http://img59.imageshack.us/img59/6613/xyqe.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img812.imageshack.us/img812/7889/w3q4.jpg

http://img600.imageshack.us/img600/9586/fpqy.jpg

• mama1dawidka Re: dzieki mamodawidka 19.10.13, 23:17
                      mm i persian red mialas big_grin
                      piekny jest ten red
                      • necia27 Re: dzieki mamodawidka 19.10.13, 23:41
                        Ja bym wybrała XT, XLR jest zdecydowanie za duzy jak na parasolkę, to moja opinia wink
                        • eve_81 Re: dzieki mamodawidka 20.10.13, 20:24
                          mama1dawidka - akurat wózek tylko nocował u mnie , bo wzięła go sasiadka dla swojego synka tongue_out Ja postawiłam na xt big_grin
                          • kar-ula XT,XLR, a Quest? 20.10.13, 21:35
                            Eve, super porównanie! A powiedzcie, czy Quest przy XT będzie wyglądał mniej wiecej tak gwabarytowo jak XT przy XLR? Fajnie byłoby dołożyć jeszcze trzeciego do tych zdjeć.
                            • eve_81 Re: XT,XLR, a Quest? 20.10.13, 23:32
                              Nie miałam ich trzech na raz, ale mam xt i questa tongue_out
                              proszę

http://img69.imageshack.us/img69/8199/547l.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/9278/z43u.jpg

Tu przez ten organizer quest wygląda na dłuższy od xt, ale tak nie jest.
                              http://img843.imageshack.us/img843/9396/jxwh.jpg

• darusia2012 Re: XT,XLR, a Quest? 20.10.13, 23:41
                                ja też dziękuję za porównanie, które jeszcze bardziej mnie przekonuje, że quest ma dla mnie idealne gabaryty smile
                                • eve_81 Re: XT,XLR, a Quest? 20.10.13, 23:48
                                  Tu moje wspomnienie o queście tongue_out mamawozibardziej.blogspot.com/2013/07/a-tego-nigdy-nie-kupie.html
                                  • agnes_nyc Re: XT,XLR, a Quest? 21.10.13, 08:11
                                    ja juz podjelam decyzje

kupujemy xt jak nie uzywke to kupimy nowke a co tam
                                • kkitka Re: XT,XLR, a Quest? 21.10.13, 10:29
                                  Wczoraj wybrałam się na niedzielny spacer questem i na plus muszę napisać, że te kółka fajnie jechały, nawet na torowisku mi nie utknęły wink możliwe że to przez amortyzację na przednie kółka. Zresztą synek mnie zaskoczył bo tylko wsiadł do wózka od razu zasnął, normalnie nie wiedziałam co mu jest bo to kompletnie nie pora jego drzemki (na szczęście rozkłada się na płasko) , więc jeździłam z nim po parku i jednak ręce mnie bolały uncertain no gdybym wiedziała że taki obrót sprawy przybiorą to wzięłabym MB. Quest jest dla mnie fajny bo mam tylko 162 cm, a xt i xlr zdecydowanie chyba dla wyższych osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka