Dodaj do ulubionych

BJ GT - problem(?)

21.10.13, 18:01
Mam takie pytanie dotyczące gwarancji wózka, tzn. pewnej jego części, a dokładniej pasów. Nie wiem jak, ani kiedy to się stało, bo dopiero przy zmianie regulacji długości pasów to zauważyłam, otóż pas w jednym miejscu jest naderwany, tak jakby coś go "przerwało" bo jest postrzępiony, nie wiem czy się gdzieś w blokował i naderwał. Oczywiście nie przeszkadza to w użytkowaniu, ale jestem ciekawa czy podlega to jakiejś gwarancji czy to raczej uszkodzenie mechaniczne wynikające z mojej winy. I najważniejsze czy można taki pas do GT zakupić nowy w serwisie czy po prostu muszę go sobie jakoś pozszywać smile Jest naderwany w jednym miejscu niespełna do połowy grubości pasa.
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: BJ GT - problem(?) 21.10.13, 18:17
      można kupić nowy
      Ja kupowałam pasy do citi mini 3, ale to są takie same jak do cm4 i gt.
      Takie naderwanie podlega gwarancji, ale będziesz musiała zrobić zdjecie uszkodzenia i wysłać na meila panu z serwisu.
      Jeśli ciekawi cię cena nowych pasów to jak mi dasz troche czasu moze dogrzebię się do starych meili.
      • martuska1982 Re: BJ GT - problem(?) 21.10.13, 18:24
        Pasy (komplet czyli naramienne plus boczne, ale bez ochraniaczy) 65zł i w tym juz przesyłka pobraniowa. Mozesz zamówić swojego kuriera,ale wtedy musisz zapłacić z góry i wysyłka nastąpi jak księgowośc potwierdzi wpłynięcie wpłaty.Opłaca się samemu zamawiać kuriera, bo ich kurier to 30zł, czyli prawie połowa całej kwoty.Ja płaciłam 65zł, bo wczesniej nie wiedziałam, ze mogę to załatwić inaczej i taniej. wink
        • nicolcia9 Re: BJ GT - problem(?) 21.10.13, 19:53
          Dzięki za odpowiedź smile Wózek mam na gwarancji do przyszłego roku tak więc spróbuję może uda mi się to załatwić w ramach gwarancji. A masz może jakieś namiary do serwisu BJ pod ręką? Byłabym wdzięczna smile
          • martuska1982 Re: BJ GT - problem(?) 21.10.13, 20:16
            z tym panem załatwiałam zakup pasów, ale rozmowy o gwarancji też z nim.
            maciej.terlikowski@euro-trade.pl
            • darusia2012 Przednie koło w gt 21.10.13, 21:30
              Nie wiem czy to normalne czy nie w gt, więc pytam smile
              Czy przy wkładaniu przedniego koła słychać wyraźne kliknięcie? U mnie go nie słychać, kółko stabilnie jednak siedzi.
              Czy przy jeździe wózkiem to koło jest słyszalne przy pokonywaniu nierówności? U mnie je słychać, trudno to nazwać- taki stukot po prostu.
              Przy pierwszym rozkładaniu wózka na klatce zrobiłam to jakoś nieumiejętnie i jakoś tak huknęłam tym kołem o podłogę. Nie wiem czy czegoś tam nie narobiłam- jestem już przewrażliwiona smile
              • nicolcia9 Re: Przednie koło w gt 21.10.13, 21:57
                u mnie słychać "klik"przy wkładaniu przedniego kółka. Wyjmij je, przeczyść i nasmaruj np. silikonem w sprayu (polecam "olej" do smarowania maszynki do strzyżenia tongue_out)
                • darusia2012 Re: Przednie koło w gt 21.10.13, 22:07
                  U mnie na razie nie ma co czyścić, bo dzisiaj byłam trzeci raz tym wózkiem na dworze.
                  Jak jedzie po równej powierzchni to nic nie słychać, ale na dziurach to koło słyszę. Myślałam, że to normalne. Nigdy nie miałam trójkołowca. Uczę się dopiero nim jeździć smile
                  • martuska1982 Re: Przednie koło w gt 21.10.13, 22:13
                    ja nie słyszałam gt jak jechałam nim,nawet na dziurach.
                    • darusia2012 Re: Przednie koło w gt 21.10.13, 22:17
                      to niedobrze sad
                      wkurzona jestem
                  • karioka1985 Re: Przednie koło w gt 21.10.13, 22:20
                    ja mam gt od martuski. jej nie stukało, mi na początku tez nie. po jakimś czasie zaczęło i to coraz głośniej. i czasem się jakby blokowało. żeby nie było, koła regularnie zdejmowane, myte i psikane. napisałam do serwisu maila, opisałam szczegółowo co i jak i pan kazał mi przesłać zdjęcie wozka i paragonu i po kilku dniach dostałam nowe koło. teraz nic nie stuka.
                    • darusia2012 Re: Przednie koło w gt 21.10.13, 22:30
                      Wózek mam w piwnicy, jutro jeszcze raz pójdę oblukać co i jak. Wydaje mi się, że przy pierwszym zakładaniu koła kliknięcie było (zawsze zwracam na to uwagę) potem juz koła nie ściągałam, bo nie było po co. Na drugim spacerze już słyszałam to koło, a to było po tym feralnym rozłożeniu kiedy to koło uderzyło o podłogę. Dzisiaj na próbę ściągałam to kółko i zero kliknięcia.
                      No nic, najwyżej zgłoszę się do serwisu choć szczęśliwa z tego powodu nie jestem sad
                • pyzata_pyza Re: Przednie koło w gt 27.10.13, 12:37
                  Nicolcia6, mam do Ciebie pytanie, próbowałam wysłać prywatną wiadomość, ale mi się nie udało. Widziałam Twoje zimowe zdjęcia z bjct gt. Właśnie zastanawiam się między nim a elite. Jak gt sprawowało się na śniegu? Czy kółka tej wielkości dają radę?
                  • nicolcia9 Re: Przednie koło w gt 27.10.13, 14:24
                    GT spokojnie daje radę w śniegu gorzej w takiej większej chlapie bo się trochę ciężej przebić. Ogólnie zimą spisywał się bardzo dobrze smile
                    • martuska1982 Re: Przednie koło w gt 27.10.13, 17:24
                      W takiej chlapie to w zeszłym roku mnie sie cieżko było przebić speedim, wiec to raczej normalne.Na pewno gt da radę zimą, nie gorzej niz inny trójkołowiec.
                    • pyzata_pyza Re: Przednie koło w gt 27.10.13, 21:06
                      Dziękuję za odpowiedź. Jeszcze mam trochę czasu do namysłu, wolałabym gt bo jednak lżejszy od elita, ale Mąż chciałby większe kołasmile Pomyślimy jeszcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka