Dodaj do ulubionych

Ilosc wozkow na stanie

14.02.14, 19:03
Ile macie wozkow na stanie ?
Mam teraz 2w1 jedo bartatiny, z czego uzytkuje na razie gondole. W piwnicy mam m&p tempo - po corce. Dzis zamowilam navingtona scoonera.
I tak sie zastanawiam, czy jedo zostawic czy sprzedac? 3 wozki to juz przesada, ale nie moglam sie powstrzymacsmile co byscie zrobily? Ps. Dzieci wiecej nie bedziesmile
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 19:05
      szczerze mówiac 3 wózki to u większości wózkomaniaczek absolutne minimum, dla to już poważne ograniczenie, a zazwyczaj jednak jest ich na stałe więcej niż 3. wink
      • mama1dawidka Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 19:18
        Joolz,bbo,uj,brio,easy,orbit,maclaren
        Czyjli siedem Mam wink
      • sztucznamrowka Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 19:19
        Ja obecnie mam 2 wózki na stanie - BJCM GT i Cybex Topaz. Ta ilość wynika tylko z tego, że nie wiem co następnego kupić wink big_grin big_grin
        Przez okres kilku m-cy ubiegłego roku miałam na stanie 4 wózki: Jane Unlimit, GT, M& Tour i PP Si.
        Myślę, że "forumowa średnia" to 3 wózki na stanie big_grin
      • twitti Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 19:20
        Czyli 3 to jeszcze ujdzie?smile a gdzie je trzymacie? Ja mam mieszkanie 60m i klopot z miejscem. Moze tego jedo powinnam potem dac do piwnicy i na zime wyciagnacsmile
        • martuska1982 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 19:38
          Ja mam 34 metry, dwie szafy, przedpokój i na upartego w pokoju pod oknem coś może stać, a jak złozone leżeć to i ze dwie sztuki. wink
        • gabilu Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 19:51
          No ja właśnie zastanawiam się gdzie te wózki trzymać. Mam teraz 3 i to już dla mnie mega kłopot. Jeden stoi przy drzwiach na klatce. Od jakiegoś czasu przypinam go do barierki (to po historiach o kradzieźach). Drugi jest w bagażniku, a trzeci stoi w kąciku w pokoju,ale tylko dlatego,źe jest malusi. Gdybyb miała je trzymać w mieszkaniu to naprawdę nie miałabym gdzie. Nie mam miejsca na szafie bo szafy wnękowe, pod łóżkiem też nie ma dla nich miejsca. Przedpokój to wąska kicha..A druga rzecz to nie wyobrażam sobie czyszczenia kół trzy razy dziennie.
          Mam jeszcze jeden wózek na strychu u cioci. To ABC desing po mojej córce. Za chiny nie mogę sobie przypomnieć co to za model,ale cenę pamiętam choć było to dwanaście lat temu.
          • martuska1982 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 20:08
            Ja nie czyszczę kół tak często. Czyszczę jak dany egzemplarz idzie na szafe czy do pokoju, a ten którym jeżdżę stoi w przedpokoju na płutkach, więc jak sie nabrudzi wystarczy mopem przejechać. Nie mam tak, że stoją dwa czy nawet trzy zawsze gotowe do jazdy.
            • monika_kas Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 20:16
              Ja mam dwa ale to stan przejściowy. Absolutnie 3 muszą być smile mi się nawet wydaje że potrzebuję 4 ale głośno nie mówię tego bo M mi na zawał padnie... Chociaż bywało że mieliśmy 5... Ale to było dawno temu.
              • martuska1982 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 20:25
                ja weszłam w etap, w którym dwa to już fanaberia. tongue_out
                Aktualnie stoją trzy i czwarty u siostry, ale dwa sprzedam tak szybko jak się da, ten u będący u siostry użytkuje ona, a mi musi wystarczyć już jeden.
            • gabilu Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 20:25
              Ja chyba nie mogę nawet tego jednego,małego wózka trzymać w kąciku bo zauważyłam, że Młody obgryza mu opony. winkGdyby mój wózek miał stać w przedpokoju po spacerze to zeszłabym na zawał gdybym zobaczyła,że mu liże kółka.
              • monika_kas Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 20:46
                big_grin Hahahah... wiesz mój jest z tych co LIŻĄ i BIORĄ DO BUZI wszystko co popadnie... nie wiem czy kiedyś mu to minie... ale opon w wózku jeszcze nie lizał... chociaż nie raz lizał... ale wózek był umyty, czyściutki i przygotowany do spakowania smile pozatym ostatnio odkrył jak smakuje piasek z kół.... u nas tyle tego piachu wszędzie jest, że jak wracam summitem ze spaceru to koła są całe "oblepione" piachem... no i ja ostatnio wyjęłam młodego z wózka, sama się rozbieram, patrzę a on dotyka rączką tych gigantycznych tylnych kół i rączkę bach do buzi odrazu... jeszcze mmmm zrobił i znowu się szykuje to tego manerwu.... masakra. dlatego teraz codziennie koła po spacerze idą do mycia. co w przypadku summita jeszcze szczególnie uciążliwe bo te koła mi się w umywalce nie mieszczą..... uncertain ale trudno. oby do wiosny smile

gabilu napisała:

> Ja chyba nie mogę nawet tego jednego,małego wózka trzymać w kąciku bo zauważyła
                > m, że Młody obgryza mu opony. winkGdyby mój wózek miał stać w przedpokoju po spa
                > cerze to zeszłabym na zawał gdybym zobaczyła,że mu liże kółka.
                • gabilu Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 21:13
                  No i właśnie dlatego nie wyobrażam sobie żeby mój wózek,który jest w użyciu miał stać w mieszkaniu. Gdybym musiała te kółka po spacerze szorować to szlag by mnie trafił.
                  Współczuję Ci Monika,ale jak trafił Ci się smakosz piachu z kółek to nie masz wyjścia. Aby do wiosny...
    • betty1234 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 20:35
      No ja wracam po kilku latach do manii smile
      Młoda dopiero pojawi się za jakieś dwa miesiące a czekają na nią już 3 wózki smile cameleon, stokke xplory i zapp xtra (na razie jako stelaż pod fotelik). Chciałabym jeszcze joolz-a no i może bee ale to później.
      • izi-76 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 20:53
        Ha,ha u mnie podobnie ; )- mała jeszcze się nie urodziła a ja mam już dwa wózki cameleon i joolz trzeci właśnie zamówiłam zapp xtra2.
        • betty1234 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 20:56
          izi smile nieźle! Ja wczoraj prawie skusiłam się na joolz-a z tablicy ale widzę, że dziś już niedostępny więc szukam dalej. Jak szaleć to szaleć wink
          • pomilak1 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 20:59
            Obecnie dwa, a młoda z wózka już nie korzysta.
            Obydwa wystawione na sprzedaż, chcę mieć jeden "w razie czego".
            Ale gdy młoda wózkowa była to i 5 miałamsmile norma to 2smile
        • magda79pn Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 21:06
          dwa być muszą smile aktualnie mam 4
          easy walkera którym jeździmy na co dzień, techno ktorym tez jeździmy na co dzien big_grin te dwa stoją zawsze gotowe do jazdy, i mam jane uniqua schowanego w łóżku w sypialni (nie wiem po co go mam, ale mam wink czasem używam jak mam okres przejsciowy i wszystko wyprzedane big_grin no i teraz zamówiłam tego espiro, on zajmie miejsce leżące w sypialni pod szafą i bedzie zawsze gotowy do zabrania na szybkie wyjscia, do samochodu itp
    • agusia041 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 20:58
      Aktualnie mam 5 i to jest maksymalna ilość, której staram się nie przekraczać. Ale u mnie wszystkie wózki stoją rozłożone, więc siłą rzeczy muszę zapewnić członkom rodziny w miarę swobodne poruszanie się po domu wink
    • thea19 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 21:02
      5 ale teraz uzywam 2, reszte wywiozlam do mamy i trzymam je w moim pokoju razem z kartonami. wiosna 2 pojda na handel. dzieci wiecej nie planuje a mlody skonczyl dawno 3 lata wiec to moje ostatnie pojazdy.
    • aszyk71 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 21:22
      Mam 3 i rozglądam się za czwartym. Wszystkie trzymam w domu. Gt w sypialni pod łóżkiem i złożona gondola tam też się mieści, a 2 stoją w przedpokoju. Na szczęście mam duży przedpokój i jakoś dajemy radęwink. Póki co o czwartym wózku M nie chce słyszeć ale powoli pracuję nad nim i już go urabiam, tylko sama nie wiem jaki to miałby być wózek. Musiałby być niewielki żeby zmieścił się w domu wink. Może jakaś parasolka?
      • chubabubba Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 21:43
        Slabo bo od dwoch tygodni tylko 4uncertain ale mlody rosnie, wyprobowalam duzo, w najlepszych czasach w domu bylo 14 sztuk w tym kilka podwojnychwink
        Mam nadzieje ze jeszcze kiedys mania powrociwink
    • zurekgirl Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 22:47
      6. Joolz, britax affinity, hauck condor (wszystkie z gondolami, na szczescie w miare skladalne te gondole, leza juz w szafie, czekaja na sprzedaz), BJ City Classic, Mac XT, Mac Triumph. Korzystam ze wszystkich oprocz Triumpha, bo mam dopiero polroczniaka. Mam jeszcze wielka ochote na Brio Go, BJ Versa i jeszcze ten, co nazwa mi z pamieci wyleciala, ale ma fajny daszek i kosz na zakupy.
      • martuska1982 Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 22:49
        ten hauck condor fajny?Nie badziew? Podobał mi się swego czasu,ale opinie o tandecie mnie wystraszyły, jednak to były obce opinie, taka opinia forumki więcej warta jednak.
        • djalli Re: Ilosc wozkow na stanie 14.02.14, 23:40

• edek.z.krainykredek Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 04:48
            a czy wy kupujecie nowe czy używki? mam na razie 3 wozy chęć kupna kolejnych jest nieodparta ale toć to majątek; ostatnio kupiłam 4 wozek skłamałam (!) odruchowo że pożyczyłam bo bym się nasłuchała że nie mam na co kasy wydawać. ale i tak go zwróciłam.
            a właśnie, co wasi mężowie na to, nie komentują?

I jeśli używki - skąd bierzecie, od znajomych, z netu - bierzecie w ciemno? nie przeszkadza wam to że jest obity (nawet lekko) zadrapany i po porostu fakt że ktoś inny go używal? a nawet zapach, że nie swój....?
            • pomilak1 Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 08:02
              Większość używek kupowałam od forumek z tego forum, nowe oczywiście też miałam. Mi używka nie przeszkadza, wręcz przeciwnie lubię się pobawić przy praniu tapicerkibig_grin
              Ja wszystkie moje używki dostałam w idealnym stanie (no, oprócz nunuy którą kupiłam przez all, miała być idealna a przyszła z plamą na siedziskuwink ) Nawet nie wiedziałam czy były używane (np stokke xplory do Chubabubybig_grin albo pierwsze bee+ od Wanielki smile )
              Wiadomo, że taki wózek się pierze przed użyciem.
              Jak wysyłam swoje wózki to zawsze przepieram tapicerkę i szoruje koła -już nie psikam po tym jak zalałam smarem tapicerkę Nippera i musiałam ją na nowo prać uncertain Myślę, że kolejna użytkowniczka nie ma powodu do niesmaku przy odpakowaniu paczkismile No i oczywiście zawsze dość dokładnie opisuję stan, rozglądam się za każdą ryską, nawet mało widocznąsmile
              • malikja Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 12:30
                Potwierdzam, potwierdzam...wszystko się zgadzasmile))...Ja kupiłam od pomilak czarnego Joolza tongue_out....był w idealnym stanie (czysciutki, pachnący) i wyglądał jak nówka ze sklepu big_grin...ale załapałam bakcyla i zaczęłam kombinowaćbig_grin...i tak przez ostatni rok 12 wózków przerobiłamsmile))...wszystkie były kupione jako nowe, oprócz pomilakowego wspomnianego Joolzika który kupiony z drugiej ręki nie odbiegał niczym od tych sklepowych....hi hi hi...
                • pomilak1 Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 17:29
                  smile Oj żałowałam że go sprzedałam, żałowałam tongue_out I to jeszcze w takiej cenietongue_out Chyba najwięcej na tym wózku straciłam tongue_out big_grin
    • malami115 Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 11:31
      cHyba żartujecie z tymi wózkami. Nie wystarczy jeden ? Chociaż w sumie jak nie macie co robić z pieniędzmi... kto bogatemu zabroni smile
      • magda79pn Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 11:44
        jednym wystarczy jeden wózek, a inny nie tongue_out

przypominam tylko, że to forum nazywa się WÓZKOMANIA i stałe bywalczynie nie mają raczej jednego wózka big_grin
      • pomilak1 Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 11:51
        malami115 napisał(a):

Chociaż w sumie jak nie macie co robić z pieniędzmi... kto bogatemu zabroni smile

to po co ten głupi komentarz???
        Zawsze się znajdzie taki tekstuncertain

• malikja Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 12:33
        Każdy ma jakieś hobbysmile...Nasze akuratnie to wózki, na marginesie wspaniała zabawa i frajdasmile))...i na szczęście nikt Nam nie zabronitongue_out...a spojrzenia sąsiadów...BEZCENNEbig_grin
        • malikja Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 12:37
          A wózków...mam akuratnie 1!!!...co do mnie niepodobnesmile))...zawsze na stanie było minimum 3big_grin...teraz wozimy się MBUJ i jest super!...ale brakuje coś małego do auta:/....dlatego Bee All Black już został zamówiony....juuupi...smile
          • kkitka Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 12:47
            Na stanie mam 4 sztuki, ale u siebie w domu 2 (MBUJ w piwinicy i maclarena questa w bagażniku), poza tym nomada u jednej babci i froga u drugiej wink Nie wiem teraz które sprzedawać, a które zostawić dla drugiego pasażera, ale to dopiero we wrześniu..
            • magda79pn Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 12:52
              Po co sprzedawać, ja proponuję coś dokupić big_grin

=====

kkitka napisała:

> Na stanie mam 4 sztuki, ale u siebie w domu 2 (MBUJ w piwinicy i maclarena ques
              > ta w bagażniku), poza tym nomada u jednej babci i froga u drugiej wink Nie wiem t
              > eraz które sprzedawać, a które zostawić dla drugiego pasażera, ale to dopiero w
              > e wrześniu..
              • monika_kas Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 13:49
                tak tak nalepiej dokupić big_grin
                • kkitka Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 20:12
                  Ehhh pewnie jak wejdę w 2 trymestr to się poczuję lepiej i rozkręcę się wózkowo, bo na razie to kiepsko u mnie z myśleniem w tym kierunku wink
                  • pomilak1 Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 20:39
                    kkitka będzie dobrzebig_grin Ja w drugiej ciąży czułam się masakrycznieuncertain do 15tc rzygałam jak kotuncertain bleee jak sobie pomyślę to mnie wzdrygatongue_out Potem też nie było lepiej, non stop jakieś kłucia, bóle, ale dotrwałam mimo, że myślałam że co najmniej 2-3 tygodnie wcześniej urodzębig_grin nawet specjalnie wcześniej sesję zamknęłam i podeszłam do obrony w tzw "zerowym" terminietongue_out A tu córa urodzona strikte w terminie big_grin
                    Wózkami to się interesowałam non stop, ale nie mogłam się nigdzie ruszyćtongue_out W końcu i tak "ciążowy mózg" albo "bezmózg" mi wybrał pierwszy wózek tongue_out big_grinbig_grinbig_grinbig_grin wink
                    • kar-ula Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 21:52
                      Pomilak - a jaki był ten pierwszy??

Faktycznie-bezmózg. Ja w ciąży fatalnie funkcjonowałam jeśli chodzi o intelekt. A potem w okresie karmienia jeszcze gorzej. Czułam sie tak , jakby jedna szara komórka ganiała po mózgu i próbowąła złapać swój ogon smile
                      • pomilak1 Re: Ilosc wozkow na stanie 16.02.14, 08:22
                        kar-ula xlander XQ 2011 tongue_out O ile gondola super i spacerówka na oko miała wszystko czego chciałam, to byłam wersją spacerową na spacerze RAZ i więcej tego wózka nie chciałam widziećtongue_out Może dlatego, że wsadziłam młodą przodem do siebie (no ale na tym mi zależało więc trudno, żebym z tej opcji nie korzystała ) i wówczas wózek stracił swą lekkość prowadzenia a o podbijaniu nie wspomnętongue_out Miałam równolegle cameleona i nippera więc różnica była OGROMNAbig_grin
                    • martuska1982 Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 22:27
                      to i tak dobrze, za codziennie rzgałam do piątego miesiaca, do konca piątego znaczy. Ale potem kilka razy w tygodniu tez się zdarzało, a osttani rzyg na porodówce. wink
                      • emakowka Re: Ilosc wozkow na stanie 16.02.14, 07:36
                        Ja mam 3 wózki - GT,Zapp ,M&P ziko i planuję na wiosnę czwarty
    • rzodkiewka7 Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 14:20
      U mnie są trzy z tego w użyciu dwa, nipper i peg perego si, na strychu schowany nasz pierwszy wózek 3 w 1 graco symbio. Noszę się z zamiarem sprzedaży symbio (tylko na strych wychodzić mi się nie chce), bo dla nowego pasażera ewentualnego mam inne wózkowe plany na początek. I coraz bardziej kusi mnie żeby sprzedać si a zakupić nb nano, bo młody już większy i pewnie tego lata to już mniej wózkowy będzie, ale zobaczę jakie opinie nano będzie miał wink Nipper zostaje dla kolejnego pasażera :]

Z tym że wózkowego bakcyla późno połknęłam, strach się bać co będzie z kolejnym dzieckiem wink
      • eve_81 Re: Ilosc wozkow na stanie 17.02.14, 22:19
        Na stanie 5:
        MB swift, maclaten techno xt, maclaten BMW, Bbo Frog i quinny zapp xtra. Trzeba cos sprzedać, ale kupię napeno następny smile
    • gosia_mrufka Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 14:24
      U mnie teraz w użyciu: BI, Inglesina Avio, Volo, Yezz, do tego Graco UrbanLite, MB Swift, PP Si czekające na wiosnę oraz I'coo Pacific, Micralite Toro, I'coo Peak Air, których chyba już używać nie będę, ale z wrodzonego lenistwa nic z nimi nie robię. Zawsze łatwiej mi przychodzi kupowanie nowych wózków niż sprzedawanie zbędnych. Teraz po głowie chodzą mi Yoyo i Nano, nie wiem którego kupić...
      • flower_v Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 21:43
        zdecydowanie za mało...obecnie tylko 2.
        • kar-ula Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 21:56
          Ja mam 3, ale chciałabym mieć dwa, zeby sobie swobodniej wymieniać na kolejne big_grin
          Obecnie Bumbleride, Emmaljunga Nitro i Maclaren XT.
          Wcześniej był Quinny Buzz, Maclaren Quest, Quinny Zapp.
          Ochota jest na GT, Elite, jakiegoś Britaxa, jakiegoś Cybexa (umiarkowana), Nippera, Bee, Micralite, Concorda.............................
          Jeszcze rok temu podśmiewałam się z Was. Sama nie wiem, kiedy wpadłam po uszy....
          • afroddytta Re: Ilosc wozkow na stanie 15.02.14, 22:18
            U mnie jedynie UJ, CM, P&T classic, quinny zapp xtra, EW duo i MW/BBO, czyli tylko 6.
            Kurcze i nie bardzo mam ochotę coś wymieniać...

A powiem Wam, że dziś w ciągu 0,5 godz. na Słowacji widziałam 2 selecty !
            Pozdrawiam ze stoku smile
            • pomilak1 Re: Ilosc wozkow na stanie 16.02.14, 08:28
              Afro podziwiam Was jak Wy dajecie radę jeździć z 4 dzieci! Szacun!
              Macie kogoś do pomocy czy zamiennie śmigacie?
              My bierzemy tylko starszaka, bo na nartach już spoko pomyka, więc da się pojeździćtongue_out smile
              • afroddytta Re: Ilosc wozkow na stanie 17.02.14, 21:49
                Problem to mieliśmy w tym roku ze spakowaniem się do samochodu, bo mój m powiedział że boxa nie bierzemy, więc 4 pary nart, 2 deski (jedna znajomych) poszły do środka, musiałam wziąć UJ dla młodej i jeszcze tylko zappa udało się wepchnąć wink
                A organizacyjnie to my zawsze jeżdzimy liczną grupą, teraz w 9 rodzin, więc tak funkcjonujemy w miarę wspólnie, mieszkamy na stoku więc dzieciaki w podgrupach się organizują, mój 7latek to już sam śmiga (dziś już nie mogłam za nim nadążyć), a maluchy na sankach itp., 4latek się uczy na razie, a 2latek sam zakłada buty i też każe ze sobą jeżdzić, młoda na szczęście śpi 4 godziny więc możemy z m na zmianę jeżdzić. Moim zdaniem nie jest żle, szczególnie że jakoś w tym roku nie mam formy za bardzo więc i tak bym 7 godzin nie dała rady jeżdzić.
                • kar-ula Re: Ilosc wozkow na stanie 17.02.14, 22:34
                  Afrodyta, jesteś moim idolem smile
                  A Twoja mała śpi 4 godziny jednym cięgiem?????Szok, moja ma rok, jej drzemka dzienna to średnio 40 minut na dzień no i w nocy często się budzi. I tak od małego. Zazdraszczam, strarszą taką miałam, do dziś śpioch nieziemski.
    • katjar3476 Re: Ilosc wozkow na stanie 19.02.16, 23:37
      Ja się tez dołączę do forum. Miło że z mannia wózków nie jestem sama wink mały ma 1 rok i trzy mc a przerobilismy juz ..bertini X4. .loola dwa razy każda w innym kolorze i z inną raczka..peg-perego pliko 3 ..graco tour. .coneco Kangoo ( kupiony i odrazu sprzedany) ..easy go..teraz na stanie 4 wozy ale wozimy się maclarenem grand..i Już rozglądam się za inglesina avio..zostawię sobie maclarena i avio..no bo już miejsca w mieszkaniu nie ma..no i ten mój patrzy się dziwnie czasem na mnie. Hehe. ..pozdrawiam wozko-manniaczki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka