Dodaj do ulubionych

Mały czołg do samochodu

03.12.15, 16:48
Dziewczyny proszę o pomoc w wyborze wózka lub w utwierdzeniu mnie, że oczekuję niemożliwego.
Kilka razy w tygodniu odbieram młodą ze żłobka. W jedna stronę wozi ja mąż autem i zostawia tam wózek, nasz samochodowy maclarena xt. Powrót do domu to dla mnie meczarnia. Do przejechania mam około kilometra, teoretycznie po chodniku. Droga jest wyboista, plyty wystają lub ich brakuje, wysokie krawężniki, pełno zaglebien, w ktorych zbiera się woda. Potrzebuję wiec czolgu, który pokona wszystkie przeszkody ale... no właśnie jest to jedno ale, będzie się łatwo składał i zajmował malo miejsca w samochodzie. Druga opcją jaka biorę pod uwagę jest na stale wozenie w samochodzie naszego głównego wozka tj EW Sky. Niestety zajmuje on prawie caly bagażnik i szkoda mi go zostawiac w żłobku, pod daszkiem.
Nie przychodzi mi do głowy zaden wózek.
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 16:55
      Albo mały albo czołg tongue_out

A może kup coś podobnego ale taniego czego nie bedzie Ci żal zostawiać np Quinny Freestyle czy inny starszy ale sprawny czy cos atkiego olx.pl/oferta/wozek-spacerowy-trojkolowiec-CID88-IDbVayr.html
      • kkl14 Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 18:43
        Będę musiala chyba sama zaprojektować wozek smile
        Myślałam o jakimś tanim terenowcu ale jednak chcialabym cos co nie zajmie całego bagażnika. Podoba mi sie gesslein s4, sam jedzie ale łatwy w skladaniu to on nie jest. A jak m&p argo sprawuje się na trudnej nawierzchni, daje radę czy to typowy wózek miejski?
        • cuqiereq Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 18:49
          teraz dopiero przeczytałam że pytasz o argo smile))) genialne umysły myślą podobnie tongue_out
    • cuqiereq Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 18:45
      Easy walker jest wielki i ciężki i średnio komfortowy do transportu (ja za to go nie cierpiałam) zerknij może na mamas&papas np. argo - on ma gumowe kółka z lekką amortyzacją i taką konstrukcję ramy że nie telepie dzieckiem ani Tobą na dziurach. Nie są to koła pompowane ale są całkiem niezłe. Duże wygodne siedzisko z podnóżkiem, fajna duża buda, jedzie lekko, ma spory kosz i kosztuje ok. 300 - 500 zł.
      • kkl14 Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 19:09
        Czyli idę w dobrą stronę, jest nadzieja smile
        A jak ze skladaniem argo i jego wymiarami po złożeniu?
        • cuqiereq Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 19:29
          Wymiarów juz nie pamiętam, jeździłam nim ponad rok temu. Był mniej więcej rozmiaru espiro magic po złożeniu (może minimalnie większy). składa się super jednym ruchem (trzeba użyć dwóch rąk do zwolnienia zapadek, ale rozkłada się jedną - trzeba tylko podnieść rączkę). Ja go lubiłam - fajnie jechał i nawet dawał radę na nierównościach. Był solidny, fajna alternatywa między parasolką (lichą) a terenowcem (klocem) smile
          nawet na piaskowej drodze jechał fajnie i był bardzo ładnie wykonany, miał w sumie wszystko a że kupowalam podwójny to go musiałam sprzedać sad
          • kkl14 Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 20:29
            Moglam od razu kupic argo a nie maclarena. Nigdy mi się nie podobał ale tyle osob go zachwala, ze musialam sprawdzić na czym polega jego fenomen.
            • cuqiereq Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 20:37
              Ja szczerze mówiąc nie mam pojęcia skąd się bierze ten fenomen... chyba od ludzi dla których sama marka ma znaczenie wink do mnie nie trafiają zupełnie a nanpewno nie za te pieniądze. Argo serio fajny. Używałam go ok roku i odsprzedałam w idealnym stanie. Bardzo dobrze się trzyma. Mam chyba nawet gdzies fotki jeszcze mojego to mogę na priv podesłać to sobie obejrzyszwink on chyba pod kilkoma nazwami się pojawiał...
              • jprzeczek Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 21:29
                Maclaren ma na prawdę świetne wykonanie i tkaniny, widać jakość. To są parasolki i trzeba lubić tego typu wózki. Osobiście nie kupiłabym xt, czy xlr, bo są ciężkie i nie widziałabym sensu posiadania takiego typu wózka ważącego tyle co wygodna spacerówka z pełną rączką. Może się nie znam, bo nie miałam. Za to ultralekkie volo to świetny i wytrzymały wózek moim zdaniem, z tym, że nie można od takiego wózka wymagać cudów na kiju.
            • afroddytta Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 20:42
              MIałam Sync to to samo co Argo i bardzo go lubiłam, ale nie wiem czy suę tak terenowo sprawdzi uncertain Ja maclarena xt miałam na jednym spacerze i sprzedałam dalej tongue_out

tu sa moje fotki porównawcze z CM fotoforum.gazeta.pl/a/77027.html

Ostatnio była w sklepie wózkowym i był tam Navington Scooner i on jest identyczny jak te M&P, aż byłam w szoku jak na żywo zobaczyłam
              • cuqiereq Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 20:58
                Racja! Navington scooner jest identyczny i ma pałąk. Zapomniałamno nim. Ale ponoć fajniejsza jest starsza wersja bo tapicerka lepsza niż w tych nowych (nowe są jasne i ciężko się czyszczą).
                • kkl14 Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 21:08
                  Chyba jednak Argo/sync to nie jest dobry pomysł. Na zdjęciach porównawczych widać, że ma malutkie kółka. Może byc problem z przejechaniem po krzywych płytach chodnikowych.
                  • afroddytta Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 21:15
                    ogólnie kółka małe ale pojedyncze i szerokie, dużo lepiej jeżdzi niż CM smile

Tak te nowe tapicerki toi jasne i dziwne takie jakby dziurkowane jak skóra uncertain ogólnie ja nie lubie takich mdłych więc nie podobają mi się.
                    • cuqiereq Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 21:31
                      Ja też myślę że na chodnikach spokojnie da radę, nawet w lesie jeździłam i było okwink nie tylko wielkość kół ma znaczenie ale jeszcze amortyzacja budowa stelaża i kąt rączki... jak masz możliwość obejrzyj w sklepie i daj mu szansęwink jest serio fajny. Albo zamów i odeślij jeśli nie będzie chemii. Jak nie argo/sync/scooner to BJ mini gt? Valco snap na pompowanych kołach?
                    • kkl14 Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 21:37
                      Hmm. W sumie jak nie znajde nic ciekawego to dobry i argo ewentualnie scooner. Na pewno będą lepsze od xt. A może jest jakiś twór polskiej myśli technicznej, który pokona każdy teren? Swoja drogą przed kazdym sklepem z wózkami powinna być ścieżka do testowania wózków, jak sie zachowują na roznych nawierzchniach. I to minimum 100 metrów.
                      • acora Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 22:55
                        Ścieżkę mają w Smyku na Targówku w Warszawie, ale maks 5 metrów smile
                        • cuqiereq Re: Mały czołg do samochodu 03.12.15, 23:33
                          Navington scooner jest ponoć polski, to chyba jakiś odłam x ladera... ale pewności nie mam.. teoretycznie espiro magic albo magic pro ( ma większe koła) tylko rączki nie mają regulowanej. Lubiłam ale ja niska jestem i trochę za wysoko rączkę mają jak dla mnie..
                  • asbu Re: Mały czołg do samochodu 04.12.15, 02:08
                    Większe kółka ma Sola City - wygląda bardzo podobnie do Argo, ale jest większa po złożeniu. U nas na razie wygrała w kategorii wózka żłobkowego. smile Fajny jest też Armadillo, ale cena już niefajna. Albo BJ Zip - ten jest malutki po złożeniu.
                    • gleana Re: Mały czołg do samochodu 04.12.15, 05:51
                      A Britax B-Motion? Większy ale łatwo się składa.
                      • maminka_janka Re: Mały czołg do samochodu 04.12.15, 09:46
                        Ja moim Valco Snap 4 na zwykłych kołach codziennie pokonuję drogę ze żłobka, która jest "ścieżką prawdy". Na małych odcinkach pojedzie po wszystkim, choć, oczywiście, wytrzęsie. A składa się bajecznie, jest kompaktowy, lekki i sprytny, no i sam stoi po złożeniu. Bez problemu wrzucamy go w 1 kawałku do bagażnika Corsy.
                      • kkl14 Re: Mały czołg do samochodu 04.12.15, 10:28
                        Przez chwilę zastanawiałam się nad wymianą EW na Britaxa ale za bardzo go lubię a na posiadanie dwóch podobnych wózków nie mam miejsca. Mogę mieć maksymalnie dwa: jeden w domu drugi w samochodzie.
                        BJ zip wg mnie nie nadaje się na wyboiste chodniki. Podejrzewam, że byłby gorszy od xt. Dochodzi też cena. Na wózek chcę maksymalnie przeznaczyć 500 zl.
                        Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Na chwilę obecna ranking wygrywa argo choć nie jest idealny. Szukam nadal.
                        • gochalodz Re: Mały czołg do samochodu 04.12.15, 11:35
                          Zobacz Navingtona na allegro. Producent wyprzedaje starszą wersję.
                          Inna opcja Bebe Beni Izzy (Roan ?)
                          dino.sklep.pl/nowy/wozek-bebe-beni-izzy-spacerowka-20132014-p-16873.html
                          • cuqiereq Re: Mały czołg do samochodu 04.12.15, 12:57
                            Przyjrzałam się jeszcze temu navingtonowi i wydaje mi się że jest nawet fajniejszy niż argo. Ma pałąk (moje córki lubią pałąki) z możliwością wypoęcia z jednej strony, troszkę większy daszek i okrycie na nóżki - zamiast śpiworka dla chodzącego malucha - fajna sprawa wink ja bym brała go chyba. Cenę jeszcze można w necie znaleźć okazyjną i ponegocjować. A jedzie miękko i cicho (argo tak jechał).
                            • kkl14 Re: Mały czołg do samochodu 04.12.15, 21:30
                              A powiedzcie jak jest z jakością i trwałością navingtona. Jest szansa na kupienie używanego w dobrym stanie czy lepiej zainwestowac w nowy? Przejrzałam pobieżnie ogłoszenia i nie ma wielu z drugiej ręki, zastanawia mnie dlaczego? Czy po roku/dwóch używania on się juz do niczego nie nadaje, czy może jest to malo popularny model lub wręcz przeciwnie i używki szybko sie rozchodza?
                              • cuqiereq Re: Mały czołg do samochodu 04.12.15, 22:04
                                Bardzo dużo zależy od tego jak kto dba o wózek... czasami ludzie trzymają w wilgotnej piwnicy albo palą i wózek ma niefajny zapach albo nie myślą zbytnio o odsprzedaży i "zajeżdżają" wózek... z opinii słyszałam że jakością dorównuje argo a mój po ponad roku używania wyglądał świetnie odnajdę gdzieś fotki i załączę.
                                • cuqiereq argo foty po roku użytkowania 04.12.15, 22:36
                                  https://pokazywarka.pl/jqxsuf/
                                  pokazywarka.pl/jqxsuf/
                                  z uwagi na fajniejszą tapicerkę w poprzednich modelach navingtona wzięłabym pod uwagę używkę. Może uda się na gwarancji? Mają tylko 12 miesięcy gwarancji ale door to door

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka