Dodaj do ulubionych

GB Pockit+

28.04.18, 18:26
Mam okazję dostać ten wózek. Warto? Teraz mam Bebetto murano, synek dopiero co usiadł i jeszcze woli w pozycji półleżącej jeździć. Z Bebetto jestem zadowolona póki co, na pewno będę chciała zmienić na coś lżejszego, ale jeszcze mi się nie spieszy.
Obserwuj wątek
    • asi.ulak Re: GB Pockit+ 28.04.18, 19:14
      Ale ten wózek ma jedynie lekko odchylane oparcie, lipny daszek ... to taka podwiezdupka wyjazdowa dla starszaka a nie spacerówka dla dziecka ok półrocznego. Malutkie kółeczka bez amortyzacji. Absolutnie nie.
    • smoczy_plomien Re: GB Pockit+ 28.04.18, 21:32
      Pockit nadaje się na wózek awaryjny do samochodu, dla dziecka chodzącego. On nie ma naprawdę nic, oprócz rozmiarów.
    • gochalodz Re: GB Pockit+ 29.04.18, 01:14
      Do samolotu tak, inaczej nie !
    • noalle Re: GB Pockit+ 29.04.18, 20:25
      Dziekuję. Kupiłam Cybex callisto, bo był na limango w promocji
      • gochalodz Re: GB Pockit+ 30.04.18, 19:51
        parasolka jako jedyny wózek dla półroczniaka ?
        • gochalodz Re: GB Pockit+ 30.04.18, 19:54
          do tego wcale nie jakaś lekka niestety
          • noalle Re: GB Pockit+ 30.04.18, 20:53
            Ten Cybex jest zły? Dziecko ma 8.5 miesiąca, a ten wózek wydał mi się fajny na lato. Bebetto się nie pozbywam na razie, w wakacje planuję wywieźć na wieś do dziadków
            • gochalodz Re: GB Pockit+ 30.04.18, 21:00
              na wyjazd wakacyjny, okazjonalnie to tak, ale nie jako jedyna spacerówka. W tej wadze lepszy Britax Agile czy Joie litetrax (coś koło 9kg )
              • noalle Re: GB Pockit+ 30.04.18, 22:47
                Dlaczego nie na codzienne spacery? Dziecku w nim niewygodnie? Czego mi brakuje? Nie znam się na wózkach, więc chciałabym wiedzieć na co zwrócić uwagę przy wyborze. Jeśli ten jest do niczego to się rozejrzę za czymś innym na lato
                • annulka79 Re: GB Pockit+ 30.04.18, 23:22
                  Dobrze, że nie kupiłaś Pockita. Co do Callisto: to nie tak, że jest do niczego. Callisto to niezły wózek ale ma miękkie, hamakowate siedzisko co dla kilkumiesięcznego dziecka nie jest najwygodniejsze. Choć przyznam, że wśród parasolek to i tak sie wyróżnia grubością i jest dość wygodne. Lepsze byłoby bardziej usztywnione. Buda jest duża, ale dla malutkiego dziecka będzie zbyt wysoko. Amortyzacja jest niewielka ale jest, tylko znów nie wiem czy przy tak małym dziecku będzie wyczuwalna.
                  Ogólnie to fajny wózek, tak dla roczniaka. Przyznam, ze kilka lat temu przez budę, pałąk i pełną rączkę był świetnym rozwiązaniem i miał niewielką konkurencję. Teraz w tej wadze wolałabym coś składanego jedną ręką, mniejszego po złożeniu, z większymi tylnymi kołami.
                  • noalle Re: GB Pockit+ 01.05.18, 10:52
                    Dziecko mam duże, teraz ma 85 cm. Wózek przyjdzie za jakiś miesiąc, syn będzie wtedy miał ponad 9.5 miesiąca. Nawet jak będzie za mały do cybexa to do lata chyba dorośnie? Póki co tym Bebetto murano dobrze mi się jeździ.
                    • annulka79 Re: GB Pockit+ 01.05.18, 11:37
                      Ok. Zresztą sama zobaczysz jak dziecko siedzi. Maluchy zwyczajnie zapadają się w tego typu siedzisku. Nie zawsze jest to wygodne i nie chodzi o wielkość a stabilność i pewność w siedzeniu. Myślę, że porównasz z Bebetto i sama stwierdzisz, że początkowo jako dodatkowy wózek będzie służył a im maluch będzie starszy tym bardziej będziecie przechodzili na Callisto. Przy bebetto wyda Ci sie zapewne mega lekki i zgrabny ale dla dziecka mało zabudowany i bardzo sztywny. Tak myślę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka